מהו הגיל הצעיר ביותר לאיבחון מחלת

מהו הגיל הצעיר ביותר לאיבחון מחלת

נפש? מישהו יודע? אולי אפשר להפנות אותי לאנשהו? זה לא ממש רלונטי לי אלא פשוט מענין אותי לדעת. במבט לאחור אני חושבת שאפשר היה לראות מיום שהבת שלי נולדה את הבעיות, אבל אף אחד בעולם, לא חשב על כיוון שכזה. כמובן שגם לא לקחתי אותה לפסיכיאטר, מי בכלל חשב על זה? סתם מענין אותי לדעת.

ל ו ל י ת

New member
....הי שיריתה

ממה שאני יודעת נזהרים מאד כיום בכל הקשור לאבחון מחלות כמו סכיזופרניה לסוגיה אצל ילדים ונוער, רק אם מגיעים לגיל העשרה הלא מוקדם ויש את כל הסימנים לאורך זמן אז אולי ועדיין נזהרים מאד שכן יכול להיות שהמצב הוא זמני וישתנה. לגבי מצבים כמו אוטיזם אניפחות בקיאה אבל יודעת שיש מקומות שמוגדרים כמקומות עבור ילדים שסובלים מאוטיזם לכן כנראה שאת זה אולי מאבחנים כבר מגיל צעיר. אני אנסה לעשות חיפוש. מה שלומך שיריתה, מה קורה אצלכם בבית.

ל ו ל י ת

New member
אולי זה יעניין אותך

מאמר ארוך תקראי מהפרק של אבחון ומטה. יכול להאיר קצת על מה קורה היום בתחום האבחון.

sharpantie

New member
מרפאת "שחר" בתל השומר

עוסקת בטיפול ואבחון של צעירים/ות המגלים סימני הפרעות נפשיות למיניהן אך עדיין לא אובחנו ולא היו מאושפזים. הטיפול נועד כמובן לשפר את מצב המטופל למנוע החמרה ולהקטין את סיכוייו להזדקק לאישפוז. לא ידוע לי אם עוסקים גם בטיפול בילדים, אבל מידע נוסף ודאי אפשר לקבל אצלם.

תודה לכם.

אצלינו ממש בסדר, טפו טפו טפו, חמסה, חמסה, וכל מה שצריך כדי לגרש את עין הרע.
יש שיפור גדול בבי"ס, וגם בבית המצב הרבה יותר רגוע. מקוה שימשיך כך.

marizza

New member
אני יודעת

שגיל 6 הוא הגיל המוקדם ביותר לאבחן סיכזופרניה. אמרה לי את זה אחות מוסמכת מבית חולים פסיכיאטרי

ל ו ל י ת

New member
אני חוששת

שהממ.... איך לומר... זה עניין של מדיניות. במחלקה שבה עברתי חלק מהכשרתי-שם הקפידו לא לתת אבחנות של סכיזופרניה לפני גיל מסויים וגם אז נזהרו מאד. מעניין איפה זה המקום בו מאבחנים בגיל 6?

סכיזופרניה?! בגיל 6?!

שלום לכם... אני עובדת סוציאלית, העובדת בתחום ברה"נ, בתפקיד של מתאמת טיפול case manager . אני עובדת במסגרת פרוייקט סל שיקום, ויוצא לי לפגוש בעיקר אנשים המאובחנים עם סכיזופרניה, כולם מעל גיל 18. עד כאן הקדמה. אני פשוט בהלם שילד בן 6 יאובחן עם סכיזופרניה בגיל כזה? איך הגיעו לאבחנה כזו, זה באמת מעניין לדעת... מצד שני, קראתי פעם באחד מספרי הלימוד של האו"פ שיש סכיזופרניה של הילדות, כשהגיל נע בין 3-12. מהמעט זמן שאני נמצאת במקצוע בכלל, ובברה"נ בכלל,למדתי שכל האבחנות האלה הולכות על קו דק מאוד, מה שאומר בין היתר שעם השנים, ועם התפתחות המחלה, האבחנה עשויה להשתנות. למעשה, אני בימים אלה עובדת עם בחור כבן 20 ש"זכה" (אוי לאותה זכיה) לשלוש אבחנות שונות, אם לא יותר! בכל אופן, הייתי שמחה לשמוע הסבר על עניין המדיניות בכל הנוגע לאבחנות פסיכיאטריות. זה נשמע מעניין. עד כאן להפעם, אשמח להשתתף בפורום הזה, וכן לענות off the record על שאלות בנוגע לסל שיקום/תיאום טיפול. לילה טוב!

למעלה