מהו הגבול?

daniella1980

New member
חזק!

זה אני או שזה אחד מהפורומים היותר מיזוגנים ברשת? משום מה תחושתי היא ש99 אחוז מהתגובות פה מקלות עם גברים ומחמירות עם נשים. נשים שמבקשות "עזרה" מהגברים שלהן (ורק המילה "עזרה" אותי כבר מרתיחה) מקבלות כאן תגובות כמו "קחי עוזרת" ו"כמה את תורמת לפרנסה, יא פרזיטית". גברים מקבלים יחס של מסכנים שלנקות שירותים זה לא לאייקיו שלהם, ושלא צריך לצפות מהם ליותר מידי ואולי גם לאפשר להם מאהבת או שתיים. ממש מרגיש לי פה כמו דיכוי נשי למתקדמים, איך זה קרה? מסכנות הנשים פה שבאות לקבל עיצות בעקבות תסכול מתמשך מבן זוג שהפך אותן לשפחות, ורק מקבלות כאן את המסר שאין מה לעשות וזה מה יש וכנראה זו אשמתן, אז שישתקו וילכו להכין ארוחת ערב.

נונה17

New member
זה לא רק כאן

הרבה פורומים מתנהלים באותה רוח. בפורום הזה יש קבוצה מצומצמת של מגיבים (כמעט כולם ממין זכר) שנותנים את הטון הזה.

נומלה

New member
לנקות שירותים

זה גם לא לאיקיו שלי ואני אשה בפעם האחרונה שבדקתי. למה זה קשור לאשה או גבר? אם רוצים בית נקי ולא רוצים לנקות, עוזרת זה פתרון טוב. לרצות לשנות את הגבר בבית ולגרום לו לעשות עבודות שהוא לא אוהב זה מה שיעשה אותך מאושרת? כאן בדיוק לא מסתכלים עליהן כשפחות. כאן חושבים שהן לא צריכות לקחת את האחריות על נקיון הבית. או שאם הן לוקחות אחריות זה לא אומר בהכרח שהן צריכות לעשות את העבודה. ציפיות? יש לי מעצמי. לא מאנשים אחרים. במקום לצפות מבן הזוג שיעמוד בכל מיני סטנדרטים של נקיון האפשרות של עוזרת נראית יותר יעילה, יותר מעשית וגורמת לגבר להפנים את מחיר הנקיון. כי גם אם הוא לא מבחין בין כיור נקי או מלוכלך, מה הוא היה יכול לקנות ב200 ש"ח לשבוע הוא מבין.

chenby

New member
אני אגיד לך מה

א) יש יותר הודעות של נשים מגברים ב) יש הרבה גברים מגיבים ג) גם אני בדעה של הרבה גברים פה (ולא רק גברים) שרוב הבעיות של הנשים - הן מהציפיה שהבעל שלהם ישתנה או יעשה משהו שהיא רוצה - ורוב הזמן זה בחוסר תקשורת - כלומר יש ציפיה שהוא ינחש או יקרא את המחשבות שלה.. וזה האמת לנשים וגברים כאחד. העניין המרכזי הוא תקשורת ואחריות. אף אחד לא עושה לי ולא גורם לי, לי יש אחריות למציאות שאני חיה בה ויש לי אחריות להביא לעצמי את האושר- אם זה ע"י הגבר שאני בוחרת לחיות איתו, אם זה ע"י הילדים שאני בוחרת להביא, אם זה ע"י העבודה שאני בוחרת לעבוד בה או הקריירה שאני בוחרת לפתח, אם זה ע"י מי שאני בצורה הכי פשוטה. כולנו עושים בחירות, וכמה מאיתנו באים בהאשמות לצד השני? באחריות אין אשמה. וכולם רוצים לצאת צודקים - אני צודקת משמע הוא טועה, ואף אחד לא מחפש איפה שני הצדדים יכולים לצאת מורווחים. מלחמה במקום תקשורת - הפסד לשני הצדדים במקום win win זה מתחיל שמפסיקים להיות בצד אחד של השני והופכים את האדם שבחרתי אני בחרתי להיות איתו - לאויב שלי, ושל מי האחריות לבחירה הזו? ואם אני מולו, ואם אני כועסת עליו, אז איך הוא יגיב? בחיוך או התגוננות? וככה אנשים יוצרים את הריחוק הזה - ע"י תגובות קרות, וציפיה שהאחר יתעלה, או יתנצל קודם.. אין מטרה משותפת, אין שיתוף פעולה, יש ראייה אנוכית של אני צודק.. והצד השני צריך להבין את זה.. רוב השאלות פה הם - איך אני גורמת לו להבין - שזה למעשה צריך להיות - מה יש לי פה להבין... א-ח-ר-י-ו-ת. וזה עקבי בהודעות שלי.

מה זה "מיזוגנים"../images/Emo4.gif?

(אתה משחרר נשים מהכנת ארוחת ערב וניקוי שירותים, שולח אותן לאוניברסיטה, בסוף אתה יושב רעב בבית מלוכלך ועוד צריך לקנות מילון אוקספורד כדי להבין מה הן אומרות - תסבירו לי שוב איך הדיל הזה עובד?)

אה, אז עכשיו

אני יושב רעב בבית מלוכלך ועוד מרשה לה להעליב אותי - בלטינית! (ואני לא באמת שונא נשים, I'm just drawn that way
)

אייבורי

New member
כמה דברים

מי אחראי תחזוקת מכונית אצלכם? מי אחראי על חשבון הבנק ? מי אחראי על תיקונים בבית, הורדת זבל? מי אחראי על חיי החברה שלכם? לדעתי תעשי רשימה מסודרת של הדברים תחלקי בצורה הוגנת את המטלות. ואז תבואי לשיחה רצינית איתו, נהלו מו"מ בנוגע לתחומי האחריות. אבל לאחר שנקבעו תחומי אחריות, אסור לך בשום פנים ואופן להתערב. אם הוחלט שהוא אחראי לניקיון, והריצפה שחורה ומלוכלכת אסור לך לגעת במגב. בהצלחה

נונה17

New member
עם כל הכבוד לתיקונים ותחזוקת מכונית

אלו דברים שעושים כמה פעמים בשנה לעומת שטיפת כלים, כביסה ונקיון הבית שעושים לפחות פעם בשבוע.

אייבורי

New member
שיוויון

יש אנשים שסופרים צלחות, סוג של פנקסנות קטנה אתמול שטפתי שתי צלחות היום תורך בכוסות. אם לדעתך אחזקת רכב או חשבון הבנק היא מטלה קלה תבחרי לעשות אותה ושהוא יעשה כלים.

נונה17

New member
אני מוכנה בכיף רב

לקחת את האוטו פעם בשנה לטסט ולשלם את החשבונות באינטרנט פעם בחודש אם הוא יעשה את כל השאר בבית... עיסקה מצויינת לדעתי.

אייבורי

New member
אז קדימה

אל תשכחי להוריד זבל וגם להיות אחראית קניות וסחיבה מהסופר שלא נדבר על שיפוצים בבית [כולל קדיחות, החלפת נורות וכדומה] דר"א אל תצפי לבית נקי באותה מידה ומעבר לזה איחלתי לנונה בהצלחה עם בעלה.

נונה17

New member
מה שקורה אצלי בבית

הוא בטח לא עניינך, אבל: 1. שיפוצים בבית זה משהו שעושים אולי פעם פעמיים בשנה, במקרה הטוב והורדת זבל זה כסף קטן לעומת שטיפת הבית. 2. אני בלגניסטית איומה ונקיון הבית לא מזיז לי כהוא זה, וגם בלי קשר - זה מחיר טוב מספיק לפטור מעבודות הבית. 3. אני, בניגוד להרבה גברים, אדם הגון ולא מוכנה להפיל על בעלי את כל עבודות הבית.

אייבורי

New member
הבנתי

אתם גרים בדיר חזירים תחת אג'נדה של הוגנות. סבבה. בעיני יש אי הוגנות רצינית שבה אישה מוותרת על דאגה כלכלית ועסוקה בקניית בגדים ונעלים [אני בטוח שיש לך שני זוגות נעלים בלבד] בכל מקרה, אם הנקיון כלכך מטריד בהחלט עוזרת בית היא פתרון נוח.

נונה17

New member
קלעת בול

כיוון שברור לך שבעלי מפרנס אותי ואני עסוקה כל היום בלקנות בגדים ונעליים כי שום דבר אחר לא מעניין אותי, אני אפילו לא אתחיל להתווכח.

אייבורי

New member
פספת אותי לגמרי

לא אמרתי שבעלך מפרנס אותך אבל אני ער לעובדה שנשים רבות משאירות את הטיפול הכלכלי בידיים של הגבר. לרוב נוח לא לראות את מצב חשבון הבנק. אז כמה נעלים יש לך?

נונה17

New member
שלושה זוגות ליומיום + זוג נעלי התעמלות

+זוג כפכפים למקלחת ואת כולם קניתי מכספי, תודה שהתעניינת. אתה צודק שהרבה נשים משאירות את הטיפול הכלכלי לגבר ולדעתי זה רע מאוד, בעיקר לנשים האלה שמוותרות כל כך בקלות על העצמאות הכלכלית שלהן. בסוף זה מתנקם בעיקר בהן.

נומלה

New member
לפי מה שאני קוראת פה בפורום

ויתור על דאגה כלכלית זה לא משהו שהוא נחלת המין הנשי. וגם לא קניה יומית של בגדים ונעלים. מצד שני אם תשאל את בעלי, הוא מאוד שמח שאני עושה את הקניות ולא הוא.

למעלה