מהו האדם?

אינקה

New member
מהו האדם?

מידי פעם אני מעלה כאן את השאלה הזו על מנת להעשיר אותה בהבנות המתבשלות בנו מפעם אחת לשנייה.

קמהדנו

New member
הוא לא פלפל אדום ../images/Emo97.gif

*מתייצב לצד שנטי כעומד בפרץ מול הפוסט-מודרניזם*

../images/Emo3.gif

זה נראה כמו פוסט-מודרניזם אבל למעשה זה הכי רחוק ממנו שיכול להיות והאדם הוא בהחלט פלפל אדום

קמהדנו

New member
השאלה זכורה

הפעם אנסה לתת תשובה נורמלית
ישות אורגנית חיה הנעה בין שמיים וארץ, בין פוטנציאל רוחני
לחייתי
או מושג שגיבשתי לתופעה כפי שהיא נתפסת בתוכי

o n m y w a y

New member
מעניין

אילו תשובות ניתן לתת, כשכוונה אחראית עומדת מאחוריהן? אני מנסה לענות לעצמי, בחצי שעה האחרונה, אך מאחורי כל רעיון שעולה לי, אני מזהה דעה חיצונית. אני אנסה לתאר תחושה שלי, לכן אין לשפוט זאת שיכלית... האדם הוא כלי. ביטוי פיזי של כוונה החווה וחוקרת את עצמה. בדרך זו- היא חווה את טווח "האדם". (היא המקור) ללא הכלי, טווח החוויה אינו יכול להתקיים. לא שזה משנה אם הוא(האדם) לא יהיה "קיים", אך זה מאד משנה שהוא כן! אך עדיין אין חשיבות לכלי אלא בתיפקודו בלבד - החוויה עצמה. תזכורת...ללא שכל... אין לי מושג אם זה מדבר למישהו, זוהי תחושה אישית. האם זה כן מדבר למישהו?

metrikal

New member
מהו האדם...

שילוב של מכונה והכרה. פרי האהבה של כוחות עליונים. דרכו של היוצר לבטא את רצונותיו. אלו הם שלושת המושגים המשמעותיים ביותר שאני יכול להעלות כרגע בדעתי...

אינקה

New member
לא הייתי כן מספיק

האמת היא שאני שואל מכיוון שאיני יודע. מה שאני כן יודע זה שכל התשובות השכליות והמנוסחות יש בהן אולי משהו נכון, אך הן מתארות משהו חלקי מאוד. רסיס קטן של התמונה. במהות הן אינן נוגעות. לא באמת. אז מהו באמת האדם? אני מסתכל סביב ורואה... מה אני רואה? תמיהה גדולה. מסתורין גדול.

האדם

האדם הוא סוד בצורת עיגול ובטבורו נמצאת היציאה זה אגב לא קואן זה הדבר הראשון שעלה לי בראש (וקמדהנו, אני מקדים תרופה, טבורו של העיגול, לא הפופיק שלך
)

הצופה.

New member
האדם הוא מי אוקיינוס שממלאים

כוס. הם לא רואים את עצמם, והם לא רואים את האוקיינוס, הם רואים את הכוס ואומרים "זה אני"

למעלה