מהו בדיוק גראג´???

dexter1

New member
מהו בדיוק גראג´???

אני הייתי בטוח שאני יודע אבל לפי איזה שאלה ששאלתי ואם אתם אומרים שcreed זה גראג´ אז אני לא יודע מישהו יכול להסביר לי? תודה!

Cheezus

New member
נושא קריד כבר נטחן עד תום

היא אף פעם לא עלתה כלהקת גראנג´ אופיינית וטיפוסית אלא כלהקת פוסט-גראנג´. על כך היה דיון ארוך ומייגע
אבל מועיל!
בקיצור- המסקנה היא שקריד כנראה אינם פוסט גראנג´- (תתקנו אותי אם אני טועה- לא לגבי המסקה עצמה אלא לגבי זה כהמסקנה). לכן אל תתן לזה לבלבל אותך!

dexter1

New member
חשבתי שזאת מוזיקנ שקטה כזאת

כמו scar tissue under the bridh איזה שיר של גרין דיי שטויות כאלה אבל את אני חושב אמרת לי שלא! אז בבקשה גם אם חשבתי נכון וגם אם לא תוכלו קצת יותר לפרט? תודה נ.ב קדימה אני לא עומד בלחץ לדעת מהו הגראג´ הנכסף!!!!!!!!!

Cheezus

New member
טוף- אז אני אנסה (דגש על אנסה!!)

לסדר לך את הסלט שהבנתי שיש לך בראש: בגראנג´- כמו ברוב סגנונות המוסיקה האחרים- יש שירים שקטים ויש שירים רועשים יותר. מה שכן- לא מקטלגים גראנג´ לפי השיר אלא לפי הלהקה- ככה שעצם העובדה שלכל שלושת השירים שציינת יש מאפיינים משותפים מבחינה מוזיקלית- זה אולי "מקטלג" אותם כשירים מלודים- אבל לא כסגנון מוזיקלי כזה או אחר- מכיוון שאלה לא שירים מייצגים של אותן הלהקות (לרד הוט רוב השירים הם לא בסגנון שני השירים שצוינו, למשל). להקות הדגל של הגראנג´ הן בעיקר ארבע הגדולות (יעני המפורסמות ביותר)- אליס אין צ´יינס, סאונדגרדן, פרל ג´ם ונירוונה. אולי ככה תבין- אם אתה מכיר את הלהקות אז תוכל לראות מה משותף בניהן. הגדרה מדוייקת לגראנג´ אף אחד עוד לא ממש הביא- לפחות לא כזאת שלא יקפצו עליה שמונים אנשים ושלוש עיזים לפחות ויגידו שזה לא נכון וזה לא נכון. לכן, השאלה הזאת קצת בעייתית לקבלת תשובה חד משמעית. הלהקות באופן מוזיקלי בולט די שונות אחת מהשנייה- כלומר- אם תשמע מקבץ שירים מכל להקת גראנג´ סביר להניח שלא ממש תבין את הקשר (אולי בצורה יותר הרגשתית אבל לא סגנונית בהכרח) - אולי גם זה מאפיין שאוגד אותן ביחד- שאף אחת לא ממש דומה לשניה. אולי גם תוכל לזההות את זה לפי התקופה שהזניקה את הכל- מאמצע סוף השמונים ועד אמצע שנות התשעים- בעיקר זה נגמר בעקבות המוות של סולן "נירוונה" קורט קוביין. אני מקווה שזה עזר לך
- שוב- זה לא חד משמעי! שלך- ענת.

DrunkGoat

New member
וואו, אני ממש מרוצה מהאזכור שלי!

שלוש עיזים! שלוש עיזים!

PORCUPINE

New member
אני חושב שנישחת יפה מאוד...

והצלחת, למרות הקושי של להגדיר את הז´אנר הזה לספר לבחורון הקטנטון מהו גראנג´ פחות או יותר... על דבר אחד אני לא יכול להסכים איתך... הגראנג´ לא מת בעקבות מותו של קורט זכינו לשנים יפות של גראנג´ במיטבו גם לאחריו.

NeoC

New member
הגראנג´ לא מת אחרי מותו של קורט

Creed הביאה גם שנים יפות של גראנג´ אחרי מותו של קורט

Sickman

New member
למה כל כך קשה..

להבין שקריד זה לא גראנג´ ?!?!?! קריד לא הביאה אף שנה יפה של גראנג´... מילא היית אומר שפרל ג´אם הביאו שנים יפות של גראנג´ אחרי שקורט מת.. וזה נכון.. אבל התקופה נגמרה כשקורט מת..

NeoC

New member
קריד היא כן להקת גראנג´

ותקופת הגראנג´ לא נגמרה אחרי שקורט מת למה זה כל כך קשה להבין

hospital_food

New member
קשה להגדיר גראנג´ כי הוא לא בדיוק

סגנון מוסיקלי גראנג´ הוא יותר תקופה . התקופה הסתיימה זהו ! איו יותר גראנג´! אין סיכוי שתקום עוד להקת "גראנג´" בעולם (אם כבר אז פוסט גראנג´). לגראנג´ גם היית אופנה משלו, כל חברי הלהקות שניגנו "גראנג´" והרוב הגדול של המעריצים לבשו חולצות פלנל וגידלו שיער ארוך וכו.... נ.ב רק להזכיר שהגרנג´ היה חיי בין השנים 1991-94(אוליי מעט לפני) נ.ב 2 לא מקורי, אבל לדעתי פרל ג´ם היא להקה הכי משובחת שיצאה מהצנה הזו נ.ב 3 ואו בכל ההודעה לא הזכרתי את סיאטל! נ.ב 4 ומי שורצה עוד מידע(בעברית) יש כאן באתר הכי קסום ברשת לדעתי

Cheezus

New member
דווקא התחלתי לכתוב על סיאטל

אבל נקטע לי חוט המחשבה באמצע :) ולא אמרתי שרק בגלל קורט קוביין אמרתי שבעיקר.

NeoC

New member
סגנון הגראנג´ לא נגמר

הסגנון הוא לא תקופה, זהו ז´אנר מוסיקלי הוא לא נגמר. קח את Creed לדוגמא: אני מצטט אותך:לגראנג´ גם היית אופנה משלו, כל חברי הלהקות שניגנו "גראנג´" והרוב הגדול של המעריצים לבשו חולצות פלנל וגידלו שיער ארוך" קריד היא להקה שלובשת פלאנל ויש לסולן שיער ארוך וכל הדברים שהתאימו לאופנת הגראנג´

badphish

New member
רק להעיר את תצומת ליבכם...

שברשימה הזאת נכלל גם "ספרקאל אנד פייד" הגאוני של אוורקליר שהוא ללא ספק וכבר טרחתי לציין את זה אחד האלבומי פוסט גראנג´ הבודדים שהם באמת מצויינים...

HoLy Cow

New member
אפשר בכל זאת לנסות להגדיר

הייתי אומר שההגדרה הכי כוללנית לגראנג´ היא מוזיקה שחוזרת על עצמה. אמנם אין הרבה שיקשר את אליס עם הריפים לסאונדגארדן והכונונים המטורפים של הגיטרות לסגנון הפשטני של נירוונה. אך הדבר האחד שאכן משותף לכולם זו החזרה אין ספור פעמים על אותו ריף- שוב ושוב ושוב. יש גם את האלמנט הכרונולוגי שאומר מאיזו שהיא סיבה שאם הלהקה נוסדה בשנה איקס הם גראנג´, ואם הם נוסדו אחרי הם פוסט´. לוגית אני לא מבין את זה, מכיוון שיש להקות שמנגנות דומה והן פוסט, בעוד להקות שהן נוסדה נגיד ב92´ והן רוק- אז קוראים להם גראנג´. אבל לך תתווכח עם פורום שלם על כל גולשיו מי זה כן ומי זה לא. מה שבטוח זה שהזרם הנ"ל נוסד והתפתח בסיאטל של אמצע שנות השמונים, קיבל תאוצה וחשיפה בתחילת שנות התשעים ונמצא בתרדמת פחות או יותר מ94´. הלהקות שאני יכול להגיד בוודאות שהן גראנג´(או לפחות מזוהות איתו), בלי שיותר מידי אנשים יקראו לי אידיוט הן(כפי שנאמר אבל מתחשק לי לכתוב שוב)- ´אליס אין צ´יינס´, ´סאונדגארדן´, ´פרל ג´אם´, ´נירוונה´, ´מאדהאני´(שאני רק מכיר לפי שם, אז לא לשחוט אותי אם אני טועה
), ´מאד´ר לאב בון´(אותו כנ"ל). גם כדי לציין את הדיסק הראשון של ´סטון טמפל פיילוטס´, הפרויקט של ´טמפל אוב דה דוג´, הפרויקט ´מאד סיזון´, דיסק הסולו של ג´רי קאנטרל(מומלץ בחום!), ´פו פייטרס´(אבל הם אולי פוסט´- בלה בלה בלה...). לדעתי זאת הגדרה די כוללת למה זה גראנג´.

למעלה