אפשר בכל זאת לנסות להגדיר
הייתי אומר שההגדרה הכי כוללנית לגראנג´ היא מוזיקה שחוזרת על עצמה. אמנם אין הרבה שיקשר את אליס עם הריפים לסאונדגארדן והכונונים המטורפים של הגיטרות לסגנון הפשטני של נירוונה. אך הדבר האחד שאכן משותף לכולם זו החזרה אין ספור פעמים על אותו ריף- שוב ושוב ושוב. יש גם את האלמנט הכרונולוגי שאומר מאיזו שהיא סיבה שאם הלהקה נוסדה בשנה איקס הם גראנג´, ואם הם נוסדו אחרי הם פוסט´. לוגית אני לא מבין את זה, מכיוון שיש להקות שמנגנות דומה והן פוסט, בעוד להקות שהן נוסדה נגיד ב92´ והן רוק- אז קוראים להם גראנג´. אבל לך תתווכח עם פורום שלם על כל גולשיו מי זה כן ומי זה לא. מה שבטוח זה שהזרם הנ"ל נוסד והתפתח בסיאטל של אמצע שנות השמונים, קיבל תאוצה וחשיפה בתחילת שנות התשעים ונמצא בתרדמת פחות או יותר מ94´. הלהקות שאני יכול להגיד בוודאות שהן גראנג´(או לפחות מזוהות איתו), בלי שיותר מידי אנשים יקראו לי אידיוט הן(כפי שנאמר אבל מתחשק לי לכתוב שוב)- ´אליס אין צ´יינס´, ´סאונדגארדן´, ´פרל ג´אם´, ´נירוונה´, ´מאדהאני´(שאני רק מכיר לפי שם, אז לא לשחוט אותי אם אני טועה
), ´מאד´ר לאב בון´(אותו כנ"ל). גם כדי לציין את הדיסק הראשון של ´סטון טמפל פיילוטס´, הפרויקט של ´טמפל אוב דה דוג´, הפרויקט ´מאד סיזון´, דיסק הסולו של ג´רי קאנטרל(מומלץ בחום!), ´פו פייטרס´(אבל הם אולי פוסט´- בלה בלה בלה...). לדעתי זאת הגדרה די כוללת למה זה גראנג´.