מהו אפקט כנרת?

jangoh

New member
מהו אפקט כנרת?

מהו אפקט כנרת? באיזה שעות מדובר? באיזה תאריכים בשנה קורה האפקט? תודה מראש

אפקט כינרת,

אפקט הכינרת זה בקייץ שמגיעים לכינרת מנסים למצא חוף רחצה פנוי זה כמעט בלתי אפשרי היות וכל עם ישראל כבר שם. וברצינות- היות ואף מומחה לא ענה- ממה שאני יודע אפקט הכינרת זה אוויר חם שעולה מהכינרת ויוצר מין טרמיקה ענקית שמאפשרת לדאות מעל הכינרת ולחצות אותה מבלי לאבד גובה. זה קורה בד"כ בימים חמים בשעות אחרי הצהריים בעונת הקייץ. אהרון.

אפקט כנרת.

אהרון שלום, למה שתיארת בתחילת דבריך קוראים "ד...ט כנרת" וקל למצוא אותו ולזהותו הרבה יותר מאת "אפקט כנרת". ולענין האפקט המדובר, במקרה שלפנינו מדובר בשילוב של מים חמים ואוויר קר, ולכן הסיכוי לפגוש את האפקט בקיץ קלוש (אלא אם הוא מתוצרת פרו דיזיין). לשם השוואה, בלילות האחרונים הטמפרטורה בעמק הירדן "ירדה" בשעות הלילה ל- 27 מעלות. על מנת שנוכל לנצל את האפקט יש לחכות שהרוח תהיה בתחום מעטפת הטיסה שלנו. וזו עוד סיבה אשר מקשה עלינו לנצל אפקט זה בקיץ (רוח הבריזה). אז איך זה עובד ? האפקט נוצר כתוצאה מהעובדה שמים מתחממים לאט ומתקררים לאט, לעומת האוויר שמתחמם ומתקרר מהר יותר. המצרכים: 1. כנרת. 2. שמש. 3. אויר קריר. אופן ההכנה: לוקחים את הכנרת, מחממים אותה היטב בשמש כ-10 שעות, לאחר מכן שולחים את השמש מערבה ומעבר לאופק ומכניסים את האוויר הקריר (עם מה שפחות רוח), עושים קורס באחד מבתי הספר (תנחשו לבד איזה), רוחשים ציוד (תנחשו לבד של איזה יצרן), וממריאים לעבר השקיעה. בהצלחה איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

jangoh

New member
מתי כן?

אם כך באיזה עונה, תקופה בשנה, הכי סביר לפגוש את האפקט? באיזה איזור בדרך כלל מורגש העילוי והאם קיים איזור סינק לפני הכניסה לעילוי?

אפקט כינרת.......

ל JANGOSH שלא מזדהה ולא מרפה. כמו שאיתי אמר בשביל לחוות את "האפקט" צריך מצנח מהסוג אותו הוא תיאר ורק מאותו סוג. וגם צריכים להתקיים תנאים נוספים כמו כניסת אויר קר יותר וכן הפרש טמפרטורות בין מי הכינרת לבין האויר שזורם מעליה. כדי להנות באמת מאותו עילוי שנוצר באיזור רצוי להצטייד קודם כל בגלשן אויר כי אז מגבלות העוצמה של הרוח הן שונות אבל, גם עם מצנחי רחיפה ניתן לחוות את האפקט בחודשים יולי עד אוקטובר והדבר תלוי כמו שאיתי אמר בתנאים שנוצרים לטובת מעטפת המגבלות של מצנח הרחיפה. ביום ב' לפני שבועיים כשלושה ימים לפני האירוע במבוא חמה אסף חפץ תפס את האפקט בעזרת מצנח אפק מתוצרת פרודיזיין כך שהכל עניין של מזל. בברכה אורי שמיר

מספר תיקונים ועידכונים.

אורי שלום, 1. אתה מכיר אויר קר ביולי אוגוסט? אתה מכיר כנרת חמה ביוני? כנרת חמה ואוויר קר = אמצע ספטמבר ועד שמתחיל החורף. 2. אין לפרודיזיין מצנח מסוג אפק. 3. נא לא לקחת את הציניות שלי ברצינות !!! אני סוכן של עפקו ולכן מראש דברי חשודים כנגועים. למכירה כל דגמי עפקו + אפקט 38 צהוב ובלוי
. יאללה ביי איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

בודי

New member
בשבת היה אחלה אפקט

בשבת רחפתי עם עוד כמה והיה אחלה אפקט היום ניסתי לתפוס אותו שוב אבל לא היה כלום חוץ מטרמיקות בהיזדמנות אני פונה לכל מי שמעוניין לרחף אחה"צ אני גר ברמה ואשמח שמרחפים יצתרפו לרחיפות גם אחה"צ פלאפון 051-204504 איצקו

kobliner

New member
יש דבר כזה ../images/Emo160.gif

בשבת האחרונה המראתי במבוא חמה בשעה 1800 הכל עלה למעלה ואחרי 12 דקות הייתי מעל הכינרת בגובה 1170 מטר. חזרתי מעל הרמה ואחרי עוד שעה של טיולים העל הסוסיתא וחזרה למבוא חמה , איבדתי גובה ובסביבות השעה 1930 הייתי בגובה של 300מטר אז החלטתי לחזור מעל הכינרת, הגעתי מעל קו המיים בגובה של 0 ( 200 מטר מעל המים), ושוב עליתי לגובה 800 מטר כך שחזרתי לנחיתה במבוא חמה.

למעלה