מהו אימון?

מהו אימון?

ראשית אני רוצה לציין שכל הכתוב בתגובה זו הוא הדעה שלי. אני נמצא זמן מועט בפורום זה. בזמן הקצר הזה, נתקלתי בלא מעט מבקשיי עצות בכל מיני נושאים. אימון הוא דבר שונה מייעוץ. מטרתו שונה לחלוטין. מאמן אינו מחלק דגים לרעבים אלא נותן להם חכות ומלמד אותם לדוג. מטרתי באימון היא לגרום למאומן לבצע סיעור מוחות עם עצמו. אני מגיע לזה על ידי שאילת שאלות, שיקוף, חזרה על דברי המאומן על מנת שיפנים את דבריו הוא עצמו וכו'. אני נמצא לידו בכדי לוודא שהמאומן מוציא לפועל את הדברים עליהם התחייב כלפי עצמו! אימון קשור קשר הדוק לעבודה עצמית בהמון רבדים. מי שמחפש עצות, יפנה ליועץ. מי שמעוניין לעבוד, שיפנה למאמן. מקווה שהבהרתי את עצמי, הדברים נכתבים תוך כדי משחק עם היורש הקטן. איני פוסל מתן עצות, משום שעצות זה דבר חשוב. פשוט אין קשר בין מתן עצות לאימון. שתיהיה אחלה שבת, ברוך

avital42

New member
אתה צודק במאה אחוזים

מאמן שמעונין לומר את דעתו או לכוון את המתאמן משתמש במשפטים כמו, אני רוצה לשקף, אני מבקש להבין, ועוד. בכך הוא לא מייעץ כי הוא לא אומר: דעתי היא .... אלה אומר את דעתו ויתכן שזה יאיר הארה למתאמן. ככול שאתה מאמן יותר, במיוחד כשאתה מאמן בנושא ספציפי, יש לך יותר ידע אך להניעה אנשים לעשות, מה הנקודה המגרה, אלו מילים ידרבנו את המתאמן באמת לעשות דברים. גם המתאמן לא בדיוק מבין לאן הוא נכנס ולכן לפעמים דחיפה קטנה, מועליה. אני עובדת בשיטת המניפה, לכול מטרה המתאמן יביא כמה פתרונות ואני יכולה להביא רעיון או שניים שלי (מספר הרעיונות שלי לא יהיה יותר מ 50% מהפתרונות). בתחילה חשבתי שהמתאמן יקח את הפתרונות שלי כי הוא יראה אותי כ "מומחית" אך ראיתי שזה ממש לא כך וזה מאוד משמח אותי. בהצלחה בדרכך החדשה והמאוד מאתגרת.

תלתלית3

New member
תגובה

את הפתרונות והתובנות מביא המתאמן, אנו רק סוללים לו את הדרך בשאילת שאלות ובחיזוקים ובעבודה. כל פתרון שנתן כאן יהיה מעולמנו ועל המתאמן להתחבר לפתרון שבא מעולמו. לפעמים צריך לערער למתאמן את התפיסה או ההחלטיות שלו כדי שיפתח לאפיקים חדשים. להוציא אותו מאמונות שליליות, מהכללות, מפחדים לא ראליים וכדו'. אנחנו לא קוסמים וכל שינוי באשר הוא בא מהמתאמן ומהרצון שלו לעשות זאת תוך מודעות לנזקים/הפסדים שהרי גם במצב הנוכחי בו הוא נמצא ואולי משמר יש רווחים משניים שאולי הוא לא מודע אליהם בב' טליה

למעלה