מהו אורך של קטאנה?

MasterOfGrafics

New member
מהו אורך של קטאנה?

האורך הכולל גם את ידית ולהב. ומה פירוש של 440 STAINLESS STEEL? האם קטאנה כזאת שימושית לחרב? איפה בחיפה אפשר ללמוד אמנויות לחימה - שיטות עם חרבות כמו קנדו? יאידו ועם נונצ´קו?

על אורך חרבות...

אורך החרב צריך להתאים לגודל של האדם. בשיטה שאני לומד ממליצים על הבדיקה הבאה: 1. אורך הלהב צריך להיות כזה שכאשר אתה עומד והחרב מוחזקת ביד ימין, שמוטה ליד הגוף, הלהב עובר כ-ס"מ או שניים מעל הקרקע. 2. אורך הידית (טסוקה) הוא כזה שהאורך מהמגן עד לקצה זהה לאורך האמה, מהפרק עד למרפק. לגבי איזון או מרכז מסה, צורת הידית ו\או המשקל הכללי, אני יכול לברר לך אצל אחד המורים. פלדה 440 היא פלדה חזקה לסכיני מטבח, אבל לא מומלצת לחרב. עבודה עם חרב כזו עלולה לגרום לה להתנפץ לרסיסים במכה מול חרב אחרת, ולגרום לנזק רב למתאמנים. אם אתה מתכנן לעבוד לבד, בקאטה, אז חרב כזו היא תשובה זולה וטובה. כדאי אגב להשיג חרב עם "חריץ" על הלהב - חריץ ששימש להובלת הדם החוצה מהגוף, אבל גם גורם לחרב לשרוק בצורה מאד מרשימה אם מפעילים אותה נכון. אחד המורים שלי קנה לא מזמן חרב טובה, אבל בעלות של כמה אלפי שקלים. אני יכול לברר את פרטי הספק שלו, אם תרצה. יש גם הרבה מידע בנושא באתר של השיטה, ואני יכול לדוג לך אותו. אם יש עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול.

MasterOfGrafics

New member
עוד כמה דברים

בדקתי - החרב שלי כאשר אני מחזיק אותה מעל רצפה היא כ 25 גנטימטר ממנו. קצרה מדי נכון? אורך הלהב שלה הוא כ 47 סנטימטר. שאר 13 זה ידית. אז זוהי כנראה לא קטאנה, למרות שהיא נראת כך? בספר אחד שלי כתוב שאורך של קטאנה הוא מ 60 עד 120 סנטימטר - ולא צויין עם ידית או בלי. אז איזה סוג של חרב יש לי? האם זאת ואקידזאשי - החרב הקצרה של סמוראים או לא? ראיתי בדו קרב חרב קטאנה והיא נראת לי מספיק ארוכה בשביל קטאנה ומחירה כ 650 שקל. הייתי עוד רוצה לברר בקשר לקנדו - הייתי רוצה ללמוד אותו ובכלל איזה שיטה עם כלי נשק. הבעיה שלי שעברתי ניתוח בראש לפני שנה ואין לי הרגשה של שיווי משקל. לגמרי - אני פשוט לא מרגיש את זה ולא יכול לנסוע על משהו דו גלגלי למשל. גם כן אסור לי לקבל מכות מספיק חזקות בראש. האם מגיני ראש לקנדו הם מוגנים מספיק חלדעתך? האם אם מכה חזקה אתה מרגיש איזה כאב נורא או זעזוע או הם מספיק מגנים את הראש? כלומר בלחימה עם חרבות עם עץ כמובן. הרי הנקודות הן לא על חוזק המכה אלה על פגיעת בנקודות חשובות. ואיפה בחיפה ניתן ללמוד כל מיני שיטות לחימה עם חרבות וכלים אחרים כמו נונצ´קו?

amir_aikido

New member
כמה דברים

חרב טובה מפלדה לא עולה מאות שקלים, רק צעצעים. החרב שלך יכולה להיחשב כוואקיזאשי, תלוי באורך הלהב וצורתו, או כסתם חיקוי לצורכי הצגה כמו רוב החרבות שניתן למצוא בחנויות בארץ. לגבי אימון. לאור מצבך הייתי מאוד ממליץ שלא תתאמן ללא אישור מפורש של רופא. בקנדו ובכל אמנות לחימה אחרת אתה בהחלט עשוי לקבל מכות משמעותיות בראש !!! שמור על עצמך אמיר

שוב נמחקה לי ההודעה!

יש לך וואקיזאשי עם ידית ליד אחת. ידית לשתי ידיים דורשת בין 20-26 ס"מ לפחות. לוואקיזאשי שלי להב של 45 ס"מ ולקאטאנה שלי להב של 71 ס"מ. קנדו, אני לא מכיר, אבל ידוע לי שיש נקודה על הראש, השאלה היא אם הקסדה תגן עליך מספיק. שיטות מסורתיות יותר (אני לומד קן-ג´יטסו,לדוגמא) מתאמנות בצורה פחות ספורטיבית ויכולות לשמור עליך יותר במהלך האימון. לרוע המזל אני לא מכיר בתי ספר בחיפה. כדאי לבדוק בתי ספר לאייקידו, קראטה או כל שיטה אחרת, ולשאול אילו כלי נשק נלמדים, והאם ניתן ללמוד אותם בנפרד מהשיטה. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא והמורה!

למעלה