מהומ לאום?

shellyland

New member
מהומ לאום?

קראתי עכשיו את השירשור על היהדות והישראליות. (כן, רק עכשיו. עד עכשיו הייתי עסוקה בשטויות. מה, לא ראיתם?) אני חושבת שיש איזה ערפול מסביב למוגש ה"לאום" ועד שלא נפזר אותו לא נצליח להגדיר האם יהדות היא דת או לאום או שניהם. אתם מוזמנים לחלוק עמנו את הגיגיכם בנושא.

shellyland

New member
אויש, עכשיו אני קוראת

שכבר הגדרתם את זה. זה מה שקורה כשלא קוראים עד הסוף.
הנהלה, אפשר למחוק.

גרי רשף

New member
לדעתי זה משעשע ואין צורך למחוק../images/Emo13.gif

נשאיר את זה קצת שכולם יראו
. אחר כך אמחוק ואולי גם אחסום אותך ליתר בטחון, לא?

shellyland

New member
נקניק ../images/Emo6.gif

הייתי כותבת לך שכל המלבין פני חברו ברבים וגו', אבל: א. מי חבר שלך? ב. אני הלבנתי את פני לבד.

לאום, עם, אומה

קבוצת אנשים שרואים בעצמם בעלי זהות קבוצתית משותפת העומדת מעבר לשונויות האישיות שביניהם. למה יש צורך בכפילות לשונית של לאום, עם, אומה? לא יודע, אבל זה מאפשר ניואנסים כמו הלאום המצרי מול האומה הערבית וכו'

אומה יהודית או אומה ישראלית?

המרכיב החסר בדיון, לטעמי, הוא תרבות. כלאמר המינח "תרבות", לא תרבות דיון. כיצד מגדירים תרבות? מהי התרבות היהודית, מהי התרבות העברית, מהי תרבות ישראלית? כיצד אלו שונות מן העם היהודי או האומה העברית? ומה ההבדל בין יהודי, עברי וישראלי? אולי צריך להמציא מילים חדשות כדי להוסיף לבלבול?

נקודה מרכזית מאין כמותה

לפחות במה שנוגע לפורום הנוכחי. יהיה זה נכון אם תפתח בנידון שרשור חדש שבה תציג את עמדתך ותפרט את השאלה.

Idan91

New member
כשדיברתי על "לאום" ../images/Emo187.gif

באותו שרשור, למען האמת, הסתמכתי על מה שלמדנו בשיעורי אזרחות, מאחר שמדובר כאן בהגדרות מאוד מסוימות. בכל מקרה, אני אשמח לצטט קצת מספר האזרחות שלי: לאום הוא קבוצה חברתית בעלת זהות משותפת, השואפת להגדרה עצמית במסגרת של מדינה ריבונית, בזיקה לטריטוריה מסוימת. בלאום קיימים יסודות המשותפים לבני הלאום, המאחדים ומייחדים אותו מקבוצות אחרות. יסודות אלה - כגון שפה, מוצא, תרבות והיסטוריה משותפים ולפעמים גם דת משותפת - אינם פרי בחירה. כלומר, ההשתייכות ללאום על פי יסודות אלה אינה תלויה ברצון היחיד, שכן האדם נולד לתוך קבוצת הלאום. מתוך "להיות אזרחים במדינת ישראל". הגדרות הזהות שרווחות בקרב אזרחי ישראל, גם זה על-פי הספר הנ"ל, מכילות שלושה מרכיבים עיקריים: המרכיב האזרחי, המרכיב הלאומי והמרכיב הדתי. יהדות, לפי הספר, היא דת וגם לאום. זה מה שרציתי להגיד.

למעלה