מד RF

pianonet

New member
מד RF

אני מעוניין לבדוק עוצמת שידור של משדר שבניתי. ראיתי עד עכשיו מעגלים באינטרנט של בדיקת עוצמת שידור באמצעות דיודה, אבל מנסיון שלי, זה לא עובד כל כך טוב, ולא בהכרח שיש קשר בין המתח על פני הדיודה לבין עוצמת השידור. הרבה פעמים קיבלתי מתח גבוה אבל עוצמת השידור הייתה חלשה ולהיפך. אולי למישהו יש פתרון? כמה עולה מד RF? חיפשתי באינטרנט לא מצאתי חנות אחת שמוכרת. יש בידי סקופ, 25 מגה הרץ, בקושי רואים את הגל, וקשה לדעת את האמפליטודה באנטנה כי זה מעבר לתחום של הסקופ, וכמובן שכאשר אני מעלה את תדר השידור אז האמפליטודה בסקופ נוחתת עוד יותר כך שכל המדידה מזוייפת. תודה תומר

zukik

New member
מד יגע

עולה כמה עשרות דולרים (הזול) ועד אלפי דולרים ( המקצועי ) חפש באתר SWR METER ניתן להשיגו גם בארץ בחנויות שמוכרות לחובבים

4Z1PF

New member
אם בנית משדר תוכל לבנות גם מד הספק

האם תוכל לתאר את ניסיונך הלא טוב של מדידת הספק בעזרת דיודה, כיצד אתה עושה זאת? בניית מד הספק לתדר גבוה הוא דבר מאוד פשוט, נדרש אולי רק לכיילו כמו שצריך. מהו התדר שברצונך למדוד ומהם סדרי הגודל של ההספקים?

pianonet

New member
מד הספק

חיברתי דיודת RF (שקופה) לרב מודד וקיבלתי מתח, לא חיברתי את הדיודה ישירות למוצא המשדר אלא בסמוך לאנטנת השידור. שמתי לב שהמתח על פני הדיודה משתנה עם התדר. בכל אופן לא אכפת לי הערך המספרתי האמיתי, אלא לקבל ערך מקסימלי כך שאוכל לכוון את המשדר ולקבל מושג על עוצמת השידור מאשר כל פעם ללכת ולבדוק את המרחק. מדובר במשדר פשוט שבניתי מהאינטרנט שמכיל דרגת מתנד ודרגת מגבר, כל המשדרים באינטרנט להספק נמוך בסופו של דבר אותו עקרון... 2 טרנזיסטורים. אני לא רוצה לבנות משהו מסובך עם סלילים, זה כבר כשלון מראש. קיצור הבעיה היא שכשאני מקבל מתח גבוה על הדיודה אז מרחק השידור לא בהכרח יותר גדול ולהיפך. קיצור אין לי מושג מה עוצמת השידור בכל פעם, זה בעצם סוג של ניחוש, מה שגורם לי לעלות ולרדת במדרגות עשרות פעמים בשביל להשוות את מרחק השידור (זה חדר מדרגות אטום, אם יקלטו חלש בחדר מדרגות אז גם בחוץ המרחק יהיה קטן ולא צריך ללכת למרחק גדול). תדר השידור לא קבוע, המשדר הוא לניסויים, לא מעבר לזה. לצורך העניין נגיד תדר השידור הוא 110 FM (מחוץ לתחום הרדיו המסחרי, כדי לא להתקל בהפרעות של תחנות קיימות, הרדיו שלי מסוגל לקלוט טיפה מעבר ל 108). תודה.

pianonet

New member
שרטוט ותצלום

שרטוט של המשדר, בערך אותו דבר, חוץ מזה שלא שמתי מייצב ולא דרגת מגבר קול. http://www.aaroncake.net/forum/uploaded/Audioguru/200767211558_fm%20tx%20mod4%20small.gif

4Z7CBF

New member
ככה לא בונים !!

ציוד RF לא בונים על לוח בנייה !! אין לך משטח ארקה ולא סיכוך ולכן לא תוכל למדוד שום אות RF נורמלי.. ככה בונים.(מקלט שבניתי).

pianonet

New member
תגובה

אני מכיר את המעגל שצירפת, זה מקלט רב תחומי. נכון, המעגל בינתיים על מטריצה, אינך מצפה שאני ישר אלחים מעגל מבלי שאבדוק אותו. כשהוא יהיה מוכן מבחינת ביצועים אני אעביר אותו להלחמה, ולא על לוח מודפס כמו שאתה מצפה שאעשה אלא על לוח מחורר. המעגל כבר זמן רב על המטריצה ואני מבצע מדידות שונות כל פעם.

4Z7CBF

New member
פיתרון

לא תוכל למדוד את הביצועים של המעגל אם לא תרכיב אותו על מעגל מודפס וקופסאת סיכוך. RF זה לא מעגל לדים יש השפעה הדדית של רכיבי תהודה ועוד... תבנה את המעגל על מעגל מודפס בשיטת 'יוגלי' או 'אוגלי' שכחתי את השם המדוייק. תקנה לוח של מעגל מודפס ותלחים את כול הארקות למעגל המודפס ואת הרגלים האחרות באוויר עם בידוד של חתיכות פלסטיק.

4Z1PF

New member
אפשרות

ראה תרשים מצורף. בניתי לא אחת מכשירי מדידה שפועלים על העקרון המצורף בתרשים. רגישות המכשיר לתדר היא פונקציה של הדיודה ומבנה המעגל. המכשיר מודד מתח בתדר גבוה וזה יכול להוות אינדיקציה לעוצמת השידור. אך לא תקבל הבחנה אם האנטנה מתואמת או לא. לצורך זה כדאי היה לבנות גם מד יג"ע. אפשרות נוספת היא לבנות מד עוצמת שדה פשוט. אבל זה סיפור אחר ולא מסובך. בהצלחה.

למעלה