מד"צית שנה שניה...

אבל זה לא ששלחו רק לה...

גם לי שלחו, זה לא שלמי ששלחו זה שהוא מיוחד וזה אומר שהוא מוכן כי הוא מדריך מצויין וזה...וגם אני מתלבטת אם ללכת לזה, כי אני רוצה להדריף ט' אבל אני לא יוכל בגלל שאח שלי שם, אני לא רוצה ח' כי זה החניכים של סתיו ואני כבר מכירה אותם אני רוצה להדריך אנשים חדשים וגם אם יהיו שנה הבאה מדצ"ים מט' אז את מי נדריך?! אין לנו הרבה חניכים במחנה...

driftwoodstav

New member
אני תמיד רציתי גדולים!

השנה הדרכתי ז...אני מקווה להדריך ט' שנה הבאה, אם אני ידריך. סתיו

driftwoodstav

New member
מד"צית שנה שניה...

קיבלתי היום מכתב בדואר מהתנועה ובו הציעו לי לעבור קורס להיות מד"צית שנה שניה (אפשר גם להדריך ט' וח'...) א-ב-ל אני לא יודעת אם כדאי לי! מצד אחד אני רוצה כי זה נראה לי כיף להדריך כיתה גבוה שיקשיבו לי ויעברו פעולות רציניות ולא רק שוקולד ומצד שני אולי יהיה עומס שנה הבאה, ואני לא רוצה לפרוש באמצע ההדרכה! מה לעשות? סתיו

תמשיכי להדריך

לימודים את יכולה להשלים, אבל הדרכה לא. ועוד דבר, למה לעשות קורס מיוחד למש"שים (מדריכים שנה שניה)??? מה שונה הדרכה של שנה ראשונה לשניה, כן הרמה של הפעולות צריכה להיות יותר גבוהה, אבל לא צריכים לעבור על זה קורס שלם....

driftwoodstav

New member
אני לא חושבת שזה יזיק...

קורס מד"צים לא לימד אותי כמעט כלום! אמרו לנו איך עושים פעולה וזהו "יאללה לכו לאכול!" זה היה ממש כיף...אבל זה לא משהו שעוזר לי בהדרכה עכשיו! אז אולי זה אפילו יעזור? סתיו

מה?!

לא העבירו לכם פעולות על איך להיות מדריכים יותר טובים? 'תכלס לא צריך הרבה בשביל להיות מדריך, צריך להיות רק אסרטיבי כעקרון...

driftwoodstav

New member
ברור שהעבירו!

העבירו איך להעביר פעולה (נתנו לנו דגם כזה...מטרה וכו'...), אחריות המדריך, ניווט ועוד כל מיני. אבל אני לא מרגישה שזה כזה עזר לי! הם נתנו לנו תבנית...יופי! מה זה עוזר לי??! סתיו

נם לא אמורים לעשות בשבילך את העבודה

וחוצמזה יש לך אנשים בקן שאת יכולה להעזר בהם... לא?

driftwoodstav

New member
לא אמרתי שהם יעשו לי את העבודה...

אבל שיכוונו אותי! איזה פעולות לעשות לאיזה גיל, איך לגרום לחניכים להתעניין, איך עושים דיון כמו שצריך (זה ממש חסר לי...) זה שהם אומרים לי איך להיות אחראית, מה לעשות בזמן שריפה ומה עושים לפני מה בבנית פעולה לא עוזר לי בדברים כאלו! וכן...יש אנשים נחמדים במחנה שיעזרו לי, אבל הם עברו בדיוק אותו קורס מד"צים! ואין לנו שכבה יותר גבוה מי', כמובן שיש את הקומונרים, אבל אני לא יכולה שהם יעזרו לי בהכל! אני צריכה לדעת גם לעשות דברים! סתיו

תלוי בך,תקראי את זה...

פעם ראשונה שאני פה,ויש לכם פורום נחמד. קצת על עצמי...: אני מורן,משמש כמש"צ(מרכז שכבה צעירה) בתנועת בני המושבים. התחלתי,בדיוק כמוכם, את דרכי שמד"צ, והמשכתי בסולם ההדרכה להיות מד"מ(מדריך מתקדם,שנה שנייה), ולאחר מכן הוכשרתי לשמש שמש"צ. אני בכיתה יב'. אז ככה: האם שווה להמשיך עוד שנה בהדרכה...? זה תלוי בך. בסוג של האדם שאת. אם את אוהבת להדריך,וחושבת שאת עושה את זה טוב,אז למה לא? אז יהיו קשיים מצד הלימודים,זה ברור,אבל זה לא בלתי אפשרי לפתרון. כמו שמישהו כאן אמר כבר "לימודים אפשר להשלים,הדרכה לא..." משפט נכון אבל מסוייג-חושב שתלמדי עכשיו כי אח"כ לא יהיה לך זמן וכח לזה,אבל ההדרכה היא דבר אחר, להדריך(לפחות אצלי) בא ממקום של לשנות,לעשות ולהשפיע. יש לכם כח בתור מדריכים על הקבוצה שלכם- תנצלו אותו בופן חיובי! דבר נוסף- גם לתנועה שלנו יש פורום בתפוז(קצת יותר פעיל...) נשמח אם תבואו, תראו,ואולי חלקכם ימצא אצלינו פינה בשבילו... (תוכלו לקבל שם גם מידע על הכל-פעילויות,מושמושים(שאצלינו נקרא "פינוקים"),עזרה בכל הקשור להדרכה והמון המון שטויות... _צירפתי קישור למטה...)

למעלה