מד עומק

contact100100

New member
מד עומק

בעיה במד עומק ריימרין שלא נותן קריאה. לאחר נפילת מתח ביאכטה מד העומק הפסיק לתת קריאה כיילנו אותו לפי הספר אבל עדיין לא עוזר ניקינו את מד העומק עם ספוג בתחתית היאכטה אבל עדיין לא עוזר האם משהו נתקל בבעיה שכזו ומה המלצתו

gb228

Active member
איזה דגם?

מה זאת אומרת "לא נותן קריאה" - מראה כל הזמן ערך קבוע? נותן ערכים אבל לא נכונים? לפחות ב ST60 לפעולת הכיול אין שום משמעות של "בדיקת תקינות" - היא בסה"כ קובעת את ה OFFSET בין קריאת החישן לערך המוצג וקובעת את עומקי ההתראות. בכל מקרה הייתי בודק את חיבורי החיישן לתצוגה (האם יש תצוגה בודדת בסירה או שיש גם אחת שעובדת כ - REPEATER).

contact100100

New member
מד עומק

מדובר בst 60לא נותן קריאה בכלל רק קווים מקווקוים יש תצוגה בודדת בסירה דגם הסירה היא בוואריה 36

contact100100

New member
מד עומק

למיטב ידיעתי לא אבל תסביר לי מדוע אתה שואל ? ואולי אוכל לבדוק יותר לעומק את הנושא

כי אם ישנו חיבור אפשר בשניה לבדוק אם יש/אין תצוגת עומק בפלוטר ולשלול תקלות אחרות.

זה לא ריימרין ואין תקשורת בין המכוונים לפלוטר מה שמעלה בי שתי תמיהות: האחת: בהסתכלות על כל השרשור הזה - האם אפשר היה לנסח את הבעיה בצורה הרבה יותר ברורה? השניה: מי ייעץ באופן כ"כ לא מקצועי, לקחת מכשירים משני יצרנים שונים, שאינם מדברים ביניהם ושכל הקונספט התפעולי ביניהם שונה לגמרי?

contact100100

New member
מד עומק

רון הסברתי אין שום קשר בין הצארט פלוטר לבין מד העומק מד העומק הוא של ריימרין ואילו צארט פלוטר לא הם לא קשורים אחד לשני ולא מחווטים באותם חווטים

gb228

Active member
האם זה דגם ה TRIDATA

שמכיל עליו גם את תצוגת המהירות? אם כן, האם יש רק בעיה בתצוגת המהירות או בכל התצוגה? אם רק בעית עומק תבדוק את חיבורי החיישן לתצוגה (ואם החיבור נראה בסדר תתחיל לעקוב אחרי הכבל, אולי יש קרע בדרך).

gb228

Active member
למה הכוונה "לאחר נפילת מתח"

מה גרם לנפילת המתח? מה נעשה כדי להחזיר את המתח?

contact100100

New member
מד עומק

נפילת מתח נבעה מכך כי היינו לילה על עוגן וצרכנו מצברים בבוקר כאשר הרמנו עוגן היתה נפילת מתח אשר גרמה לאי תצוגה של מד עומק

gb228

Active member
אני תוהה - אולי זה צירוף מקרים

לא שזה לא ייתכן, אבל קשה לי לראות מצב בו נפילת מתח תגרום נזק לתצוגה או לחיישנים. אם נשללה לחלוטין בעיית קשר עם החיישנים אז זה נשמע לי כתקלה שלא ניתן יהיה לאתר ללא פירוק ובדיקה מקצועית.

danielia1

New member
לי נראה שמשהו נשרף שם בזמן הרמת העוגן

אני מניח שהמנוע עבד וטען את המצברים. צריכה מוגברת של המדלה גרמה למתח גבוהה ברשת ומד העומק או משהו בדרך נשרף...

1שריל

New member
מעבר למה שנכתב פה על נושא מגעים שנדרשת

בדיקה יסודית ושוב מגעים - זה בד"כ קצת "מתקלקל" כשהמתח נופל (למרות שצריכה להיות הגנת התנתקות המכשיר מתחת לערך וולט"ג מסויים שאיני זוכר כרגע) , יש לחשוב האם לא הותקן איזה רכיב בעל השראות מגנטית גבוהה בסביבתו הקרובה של המיכשור בהצלחה

למעלה