מד מהירות

sronis

New member
בין 3-10 אחוז סטייה כלפי מעלה

תלוי ברכב, בשנתון, החלפת צמיגים וכולי רוני

OutOfControl

New member
כלומר המהירות בפועל תמיד נמוכה יותר

מהמהירות המוצגת על המד?

OutOfControl

New member
ומכאן נובעת השאלה הבאה...

איך "מתנהגת" הסטייה הזו, כלומר האם היא קבוע או משנה? ומעבר לכך, איך אני יכול לדעת מהי הסטייה ברכב שלי?

sronis

New member
בגלל שזה באחוזים אז הסטייה משתנה

אם ב-100 קמ"ש על הספידומטר אתה נוסע בערך 95 אז ב-200 אתה תסע 190. איך בודקים? הממ... סע 100 קמ"ש באופן קבוע ובדוק על המד ק"מ מתי עובר בדיוק ק"מ אחד. מדוד את הזמן שלוקח לעבור ק"מ אחד ב-100 קמ"ש. אם אתה נוסע 100 קמ"ש אמיתיים זה יהיה 36 שניות. (כלומר 3600 שניות למאה ק"מ, ו-3600 שניות זה שעה אחת). אם זה יוצא אחרת - תחשב בדיוק כמה אתה נוסע לפי כמה שניות זה לוקח. רוני

חיים_K

New member
זהו שלא

מד המרחק ומד המהירות מחוברים זה לזה ומקבלים פולסים מאותו מקום. זה הרי אותו מכשיר למעשה. רוב הסיכויים שאם מד המהירות מזייף, גם מד המרחק מזייף באותה מידה, או במידה אחרת, שאין לך שום דרך לדעת מהיא, ולכן חישוב כזה לא יכול לעבוד. רעיון טוב יותר הוא למצוא קטע כביש שאתה יודע בוודאות את אורכו - לפי סימוני הק"מ על הכביש, למדוד כמה זמן לוקח לבצע אותו במהירות מיוצבת ולחשב.

OutOfControl

New member
ואיפה אני מוצא קטע כזה?

ונוסיך עוד כמה שאלות: מה הכוונה סימוני הק"מ על הכביש? והאם הסטייה באחוזים קבועה לכל המהירויות? האם עליות וירידות משפיעות על הסטייה? האם המרחק שנמדד הוא המרחד של היטל המסלול על משטח ישר, או הדרך שנעשתה בפועל (מכוונה שהניסוח ברור...)?

חיים_K

New member
תשובות.

הסטייה היא כמעט קבועה, חוץ מהשפעות זניחות למדי של החלקת הגלגלים המניעים. מדידת המהירות מבוססת על ספירת סיבובי הגלגל, ולכן ברור שהיא מודדת את הדרך בפועל ולא איזשהו היטל (קצת נספחנו לא ?
). סימוני ק"מ על הכביש - בכבישים בין עירוניים מסומנים בד"כ הקילומטרים בצידי הכביש במין שלטים לבנים קטנים. לא יודע את זה בכל הכבישים או רק בחלקם.

עתיד18

New member
הספידומטר לא מודד סיבובי גלגל

הוא מודד את היציאה מהגיר לדיפרנציאל

עתיד18

New member
הספידומטר לא מודד סיבובי גלגל

הוא מודד את היציאה מהגיר לדיפרנציאל

kompy

New member
לעיניין בדיקת הזיוף

אתה יכול לגשת לאחד ממכוני הרישוי בארץ ותמורת שח"ים לבקש בדיקת מד-המהירות. הבדיקה תתבצע ע"ג דינמומטר-שלדה(מיועד לבדיקת רכבי דיזל-פליטת מזהמים) ע"י הרצה,המכשיר נבדק ומכוייל אחת לשנה ע"י מכון התקנים.

עתיד18

New member
לי יש בדיקה שעשו לי....

ביצעו אותה ב68 קמ"ש לא מבין...למה לא לעשות את אותה בדיקה בניוטראל ?

חיים_K

New member
זה אותו הדבר למעשה

וזה גם תלוי ברכב. מאד יכול להיות שבמכוניות מודרניות עתירות אלקטרוניקה, הוא מודד בכלל דרך חיישני ה ABS או מערכת בקרת המשיכה.

OutOfControl

New member
ואם כבר יש עוד שאלות

איך מגיעים למצב שבוא הסטייה היא תמיד למעלה?

עתיד18

New member
זאת סטיה מכוונת !!

זה לא משהו שקורה בטעות !! זה משרת את האנטרסים של כולם, אתה נוסע "100" אתה מרגיש סבבה...100, המשטרה אומרת סבבה הוא נוסע 95 אתה נוסע 200, מרגיש שגירסת 200 קמ"ש מהאוטו, מרגיש שהאוטו מטוס, יש לך הרגשה טובה היצרן מחייך ויודע שאתה "רק" על 190 המשטרה מחייכת ויודעת שיש לה עוד 750 שקלים בקופה

למעלה