מד מהירות תקוע

דן73

New member
מד מהירות תקוע

שלום
עשו לי במוסך טיפול ותיקון בעיה שקשורה לבלמים אחוריים. לא יודע איך אבל הספידומטר נדפק לאחר מכן. המד מהירות לא זז וכך גם הצג הדיגיטלי של הקילומטראז. המד טורים, חום מנוע ומד דלק תקינים.
האוטו פיאסטה 2002. מה יכולה להיות הבעיה.
תודה למגיבים וחג שמח

חן 1111

Active member
למה אתה לא חוזר פשוט למוסך?

לא יודע איזו בעיה תיקנו לך, אבל אם זה מד מהירות עם כבל מכני, כנראה שניתקו אותו. אם זה אלקטרוני, ייתכן שניתקו את אחד החוטים של ה-ABS.
לא דולקת לך גם נורה צהובה של ה-ABS?
&nbsp

דן73

New member
המוסך מתנער מאחריות

למרות שהרכב אצלי כבר שנתיים ולא היתה שום בעיה עם הספידומטר לפני כן. אני לא יודע אם זה כבל מכני או אלקטרוני. מה שכן, בפיאסטה הזו מ 2002 אין ABS.

חן 1111

Active member
עזוב רגע את האחריות של המוסך

צריך לבדוק מה לא תקין. יש מצב שהבעיה באמת לא קשורה למה שהמוסך עשה. אז הוא לפחות יכול להגיד מה הבעיה.
אם אין ABS אז או שיש כבל מכני (זה מין צינור שיוצא מהגיר ועולה עד למד המהירות, ובתוכו כבל שמסתובב, ולפעמים הוא נקרע. או שיש חיישן מהירות על הגיר, וחיווט שמגיע למד המהירות. כאן אם החוט או המחבר מנותק לא בעיה לחבר.

enigo

New member
נתקלתי כבר במקרים בהם כבל הספידומטר הלך דווקא לגלגלים

ולא לגיר כמקובל. יכול להיות שהפיאסטה מהדור הזה היא אחד המקרים הללו, ואז כנראה ניתקו את הכבל תוך כדי עבודה.
לצערי, מכונאים נוטים לא לקחת אחריות על כלום, ומבחינתם דברים תמיד קורים במקרה בצמוד לזה שהם התעסקו עם רכיב מסוים...

דן73

New member
יכול מאד להיות

ובקשר למה שכתבת בהמשך. לצערי אני מסכים איתך לחלוטין.

דן73

New member
דיברתי עם המוסך

טוענים שם שבדקו את הרכב ואין שם כבל ספידומטר. כנראה חיישן שהלך לטענתם. אבל אני לא חושב שזו הבעיה. איך 15 שנה הספידומטר בסדר ופתאום אחרי תיקון במוסך מגלים תקלה. אין מצב!!! אני חושב שהספידומטר מחובר ברכב הזה לגלגלים כמו שאניגו כתב, כי הם התעסקו עם הגלגלים מאחורה (מקדימה החליפו צינוריות בלמים).
מוכרת לך דרך לבדוק אם באמת הספידומטר הזה מחובר לגלגלים ברכב הזה?

עזוב את הדיבורים. תחזור אליהם ושירימו הרכב

ויסתכלו באיזור הגלגלים אם יש כבל רופף או שאינו מחובר.
למה זה כל כך קשה להם שבמקום זה הם מתדיינים איתך בטלפון. חסרה כאן תודעת שירות באופן קיצוני.
אחרי זה אל תחזור אליהם לעולם. למה אתה צריך להסתבך עם אנשים עם תודעת שירות ברצפה? אני הייתי מצפה שירגישו לא נעים ולפחות יזמינו אותך לבדיקה לראות האם אולי בכל זאת משהו קרה אצלם וכו'... תמיד אפשר לשלול אחרי הבדיקה שזה באמת צירוף מקרים אבל צריך לדעת להתנהל וצריך לדעת להסתכל על זה גם מנקודת המבט שלך. בכל זאת הכנסת רכב במצב תקין וקיבלת נוק אאוט. מקרה? ייתכן, אבל לפחות צריך לדעת להתנהג.

דן73

New member
זה כבר אחרי בדיקה שלהם

לא בנוכחותי. הציעו בדיקה איתי ביחד אבל מעדיף לבוא איתה עם ידע מינימלי לגבי התקלה הזו.
אגב זה לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה לנו במוסך הזה. הבאנו את האוטו של אשתי לשם לטיפול קטן ופתאום הלך המצבר אחרי זה. כמובן שהציעו לרכוש מצבר שלהם (מורשים לשווק שנפ). לא היתה ברירה ורכשנו. אין מקריות!

נו... ואתם בכל זאת חזרתם אליהם?

גם אחרי המצבר?
האם לזה קוראים אינרציה או שאתם באיזור שאין מוסך זולת זה באיזורכם?
ושאלה 2: מה פתאום אתה לא עומד קבוע ליד הרכב ומסתכל/בולש מה הם עושים? לא מרשים לך? אז תודה רבה יש מוסכים אחרים. למה מי מת?

חן 1111

Active member
אני מנחש שיש על הגיר חיישן מהירות שמחובר בחיווט למד המהירות

צריך לראות אותו על הגיר, במקום שפעם הייתה יציאה לכבל מד מהירות.

אבל הוא סיפר שהחליפו אצלו ברקסים

וצינורות בלם...
למה שיגעו בחיישן המהירות היוצא מהגיר או בכבל המהירות שם? אלא אם אתה מרמז למשהו במזיד?

enigo

New member
לאו דווקא מזיד. יכול להיות שפגעו עם המרפק כשעבדו על לשחרר

את צינור הבלם, או פגעו בטעות עם הפטיש כשעבדו על משהו אחר וכן הלאה.

חן 1111

Active member
קודם כל, עדיין יש אפשרות שזה לא קשור לתיקון, למרות שזה קרה

בסמיכות לזמן התיקון.
ויכול להיות שנגעו במשהו בטעות, שחוט הפריע להם אז ניתקו ושכחו לחבר, שכשמילאו נוזל בלמים נשפך קצת על החיישן..... הרבה אפשרויות ועד שלא יבדקו במוסך (הזה או אחר), לא נדע.

דן73

New member
נמצאה (כנראה) הבעיה

ברכב הזה יש כבל ספידומטר! הכבל מורכב משלושה חוטים בתוך מגן גומי. שלפתי מתוך המגן שניים מהחוטים וראיתי שהם היו מנותקים.
ועכשיו לפן הפלילי/משפטי לכאורה:
- אין שום סיבה שאני יכול לחשוב עליה שתגרום לשני חטים בכבל להתנתק ללא כל התערבות חיצונית
- הספידומטר היה תקין לפני הביקור במוסך ולאחר מכן לא.
- בוודאות עשו נזק לכבל. גם אם לא במזיד, היה עליהם להודות בטעות. לדעתי הנזק כן בוצע במזיד, מניסיון קודם איתם
- המוסך טען בבדיקה נוספת שבכלל אין כבל ספידומטר ברכב הזה אלא חיישן.

אני ממש רוצה להתלונן עליו, כדי שאחרים לא יפלו בפח כמו שקרה לי. מה עושים? למי פונים?

מעניין מה דעת חן / אניגו ?

אני מסכים איתך שזה נשמע לא טוב.
האם ייתכן שהם השתמשו ברכב אצלם לנסיעות פרטיות ולכן ניתקו/ חיבלו בכבל שלא יירשם הדבר?

חן 1111

Active member
קשה לי להאמין. כבר לא עושים דברים כאלה.

ואם כן, הם היו דואגים לחבר את זה לפני המסירה.

חן 1111

Active member
עניין של ניסוח ומינוח. בדרך כלל כשאומרים כבל ספידומטר

מתכוונים לכבל מכני בצורת צינור שבתוכו כבל מסתובב, שמעביר את התנועה עד למד המהירות בלוח המחוונים. אז אצלך באמת אין כבל מהסוג הזה אלא חיישן, ברור שהחיישן מחובר למד המהירות באמצעות חיווט חשמלי.
אני מניח שהם לא חיבלו במזיד בכבל. איזו סיבה יש להם? הרי ברור שהיית מגלה את זה מיד. אם זה כדי לסחוט ממך עוד תיקון בתשלום, אז היו מציעים לך את זה ולא מתנערים לגמרי.
אני מניח שזה יותר עניין של רשלנות. משכו את הכבל בחוסר זהירות או משהו כזה.
אלא אם נראה לך שחתכו את החוטים, ושוב, אני לא מבין בשביל מה.

דן73

New member
אם ככה הכוונה היא לחיווט החשמלי

שמחבר בין המד מהירות לבין החיישן שנמצא על הגיר. הוא היה קרוע. לפי מה שאתר אומר ייתכן באמת שמדובר ברשלנות. אבל יכלו להודות בזה ואת זה לא עשו. דבר שני- גם ברכב של אשתי היה סיפור דומה- נסענו איתו לאותו מוסך לתיקון קל. והפלא ופלא- פתאום הלך המצבר שלו, כשכל הזמן שהוא היה ברכב עד לאותו רגע (מעל שנה), לא היתה שום בעיה עם המצבר.
אז מקריות? כן אם זו פעם בודדת. אם זה מתחיל להיות סדרתי זה כבר מריח לא טוב.
אצלם את הכבל בקרוב ואשלח...

למעלה