מד רוח תקוע
הי סטרני,
יש לי מערכת זהה והיו לי בעיות זהות.
הנחיות לביצוע תיקון: ראשית עלה או שלח מישהוא על כיסא טיפולים לראש התורן.
יש לפרק את גוף השבשבת ולהוריד אותו למטה לטיפול, השבשבת מורכבת בקצה מוט ארוך (40 סמ) והמוט מחובר לתושבת על התורן בעזרת אום הידוק פלסטי מחורץ שמאפשר פתיחה כנגד סיבוב השעון לשחרור.לאחר שחרור אום ההידוק יש למשוך השבשבת והמוט ולשלוף מהחיבור,יש למשוך ישר עם כיוון המחבר ולא לכופף הצידה למניעת נזק, נשמע מסובך אבל בפועל קלי קלוטו.
לקראת ביצוע העבודה עליך לרכוש בחנות של צרכי אלקטרוניקה פחית ספריי של מנקה קונקטורים אבל להקפיד לדרוש את החומר היבש ללא שמן,יש גם סוג המכיל שמן ואיתו אסור להשתמש. כשתסתכל מקרוב על השבשבת תגלה בעצם 2 מערכות נעות על שני לגרים שונים: המערכת העליונה של חץ הכיוון נשענת על לגר שנעוץ בגוף, והמערכת התחתונה שכוללת את גלגלי הכפות למדידת עוצמת הרוח תלויה על לגר אבן (כן אבן,כמו שעונים ישנים מעולים,מין לגר תליה ) בדרך כלל הוא זה הגורם בעיות. כעת,תוך התזת נוזל הניקוי נקה את שני המיכלולים גם העליון וגם התחתון תוך הפעלת לחץ מתון וזהיר לסיבוב של כל אחת מהיחידות.טיפ נוסף,בקצה התחתון של גוף המכשיר ישנו חור קטן( 2 ממ) שנועד לנקז לכלוך ומי גשם ,וודא פתח חופשי בעזרת תיל דק והתז היטב גם דרכו ,וודא שספריי ניקוי מלמעלה נוזל דרך החור.
בסיס התקלה הוא בתקיעה מכנית של המנגנון כתוצאה מאבק ולכלוך שהגשם התכוף (לא אצלנו) יודע לנקות.מזג האויר שלנו מבטיח הרבה חול שהופך עם הזמן למין טיט מדביק שתוקע את המערכת.אחרי שניקית והתזת צריכים שתי המערכות להסתובב חופשי ולהגיב למבחן תנועה בו אתה יוצר זרם אויר מפיך מול הכנפיים והן חייבות להסתובב ללא התנגדות. דיר בלק,אסור לשמן ,השמן הוא אויב היחידה הזו ושימון יזמין מיד אבק וחול לתקיעה מחודשת.
זהו זה. עכשיו לעלות חזרה לתורן,בזהירות לנעוץ את הזרוע לתושבת לחורי פיני החשמל ולהדק ביד בלבד את אום ההידוק.
אם עשית מה שהסברתי ולמרות הכל הכפות מסתובבות אבל אין חיווי אז הבעיה שלך היא לא תקיעה מכנית.
מערכות חלופיות קיימות באיביי או אצל גקי באטלנטיס אבל תקבל חום כשתראה המחיר. הטיפול שלי פשוט יעיל ועובד. עלות פחית ספריי כ 25 ש"ח .
שמחתי לעזור,אם צריך מעבר לכך אז אלכס 0548060622
אלכס