מד טמפ'

ofer194

New member
מד טמפ'

האם מד הטמפ' הזה מומלץ?

או,אם אשאל אחרת,על מה אתם ממלצים?

motip3

New member
אני לא יודע עד כמה הם מהימנים

כמה התוצאה משתנה בהתאם למרחק מהכלי. ולמעשה זה מודד את הטמפרטורה על פני השטח ועד כמה היא שונה ממה שקורה בתוך הקערה עצמה. אני חושב שעדיף מד חום עם גשש חוט חיצוני שניתן להניח בעקרה ואז דם יש שתי ידיים חופשיות. איןלי עדיין כזה, אז אני לא יכול להמליץ. אני עובד כבר מעל 4 שנים עם אותו מדחום ומאוד מרוצה.
במקרה עכשיו מצאתי את האתר הזה ואני רואה שיש לו מבחר מאוד גדול של מדי חום.... שווה להכנס לאתרים של היצרנים ולראות את רמת הדיוק. מדחום טוב צריך לעלות בין 100-200 ש"ח. חלק מהמדחומים הללו ניתן למצוא גם במר קייק ובשאר החנויות המתמחות.

salo22

New member

זהירות עם מדחום האינפרא הזה, הביקורות בתחום הממתקאות לא טובות, מה שציין מוטי.. אני חושב שעדיף להזמין מחו"ל, נניח דיל אקסטרים וכאלה, מספר מדחומים זולים מאוד ולהשתמש עד שמתקלקלים, לרוב למרות המחיר (גם במשקלים) הם עובדים זמן ארוך מאוד, לפחות מניסיון שלי. גם האתר שמוטי הביא מוכר ומעניין לבדיקה..

ofer194

New member
העניין הוא..

שיש לי את הדבר הזה שמיועד בכלל למנגל.
ואני עדיין לא יודע אם השימוש שלו אמין על גבי שוקולד(על בשר כן)
לפי היצרן,רמת הדיוק הינה 100 אחוז עד 80 מעלות (עלה לי אגב 4 דולר כולל משלוח..)

בררתי לגבי האקדח לייזר,הסטייה שלו עד 80 מעלות הינה מעלה וחצי
מעל 80 מעלות הסטייה הינה 3-5 מעלות
ללא ספק,,לא מתאים..

בקשר לאתר ''שהדבקת'' מוטי,
המחירים יקרים מאוד
את אותם מוצרים (,כמו גם מוצרים נוספים) בדיוק ניתן למצוא ב EBAY
בעלות של 10-15 דולר כולל משלוח.

מדיל אקסטרים אני כבר לא מזמין מאומה
קניתי פעם סלולרי ב 50 דולר,עבד בדיוק שנה ויום
תודה ,אבל לא תודה.

salo22

New member
הבעיה עם הלייזר

היא מדידת פני השטח. אני עובד כרגע עם שני בנדיטים שקניתי ברשת והבאתי מארה"ב - שניהם מוגדרים לממתקים אבל אני לא יכול להגיד שיצאתי ממש נפעם מהם. הימני חביב כשמבינים איך לעבוד איתו ואולי אפילו מבטלים את האופציות האוטומטיות לממתקים, הוא מגיב מאוד מהר לשינויי טמפרטורה, לא ירדתי לסוף דעתו בעניין הדיוק והקליפס מאוד נוח.
http://www.pastrychef.com/DIGITAL-CANDY-THERMOMETER-PRO_p_1971.html
השני משמאל, למרות שמומלץ מאוד ברשת מ CIA, אכלתי איתו חצץ עד עכשיו. יש לשים לב שיש כאלו לא דיגיטלים שמסומנים לממתקים ובעצם יתחילו מאיזור 40 מעלות, כך שלא יתאימו לטמפרור שוקולד. זה בדיוק הסיפור עם הבחור הזה.
http://www.chefsresource.com/cia-candy-thermometer.html
במחשבה נוספת מדחומים דיגיטליים בעבר הגיעו ממקורות שונים ולווא דווקא דיל אקסטרים, למרות שהניסיון שלי שם עם מוצרים כמו משקל דיגיטלי (שהתחלף לאחר הנסיעה האחרונה), סוללות ללפטופ וכדומה היה מוצלח מאוד.

salo22

New member
אני חושב שהמדחום בתמונה

יתאים לך מאוד, אם באמת עד 80 מעלות הדיוק הוא שופרא, הרי לטמפרור שוקולד זה יהיה מוצלח מאוד ותהיה שקט שגם לאיזור ה 100 מעלות ומעלה זה יתאים לך כמו כפפה.. גם לגלידה זה כמובן נהדר, הקיצר עבוד איתו ללא חשש.

GeJuFan

New member
יצא לי להשתמש

וגם יצא לי לראות שוקוליטר או שניים שנחשבים לטובים בתחום משתמשים בהם.
הדעה שלי, אם ז'אק טורס מרגיש בטוח מספיק להשתמש בסוג כזה של מדחום אז כנראה שיש לכך סיבה מספיק טובה.

בכל מקרה, לדעתי זה טוב אם יש כמות גדולה של שוקולד. אבל אם אתה רוצה מדחום שנכנס פנימה אז ממליצה לקנות מדחום ממתק שמגיע לטמפרטורה של עד כ-420F (סורי לא זוכרת מה הצלסיוס על המדחום שיש לי כרגע).

למעלה