מד חום דיגיטלי- THERMO SENSOR

מד חום דיגיטלי- THERMO SENSOR

מישהו מכיר?. במד יש 2 אפשרויות, WATER או ROOM. למד מתחבר חוט ובסוף יש מודד שחור קטן. באיזה אפשרות אני צריך להשתמש אם אני רוצה למדוד טמפ' על שטח (דשא מלאכותי.) המד הזה אמור להיות כל כך איטי?. או אולי קיבלתי פרט מקולקל.. תודה רבה.

עוד שאלה בקשר לטמפרטורה.

טמפ' באיזור החם צריכה להיות נגיד במקרה הזה (מתכדר) 28 מעלות C בערך. עיכשיו אני מישתמש בכרית חימום, שזה מחמם את הקרקע ולא את האוויר, האם הקרקע צריכה להיות בחום של 28 מעלות?. זה נישמע לי קצת לא הגיוני מכיוון שאז הקרקע תיהיה פושרת לא יותר מיזה. מה אתם אומרים?. תודה רבה

WATER מייצג את הפרוב (גשש)

וROOM מייצג את הטמ"פ שנמדדת במכשיר עצמו. אני מציד לך להניח את הפרוב מעל לדשא הסינטטי באזור החם ואת הגוף בצד הקר. הפרוב אכן צריך למדוד את הטמ"פ במקום עליו אמור לשכב הנחש, הדשא הסינטטי שנמצא מעל לאזור החם. הטמ"פ צריכה להיות 31 מעלות בצד החם ו26 בצד הקר. למה איטי?

המידדה איטית

עד שהמד חום נעצר. אוקיי הפרוב מראה ש הטמפ' על הדשא היא כ 33.2 +- מעלות, אני פשוט ישים קצת נייר ספוג כדי להקטין קצת את הטמפרטורה. פשוט חשבתי שאולי ה WATER מתאים רק למדידת מים. תודה על העזרה!

איליוס

New member
היכן קנית את המדחום?

אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש מדחום כזה? תודה

רן333

New member
טמפרטורות הגידול של

25.5 עד לסביבות ה-28 צלזיוס היו המלצה שלי. עד לזמן האחרון עקבתי אחרי המלצות מהספרות המוכרת, וגידלתי את הפיתונים שלי בטמפ' גבוהות יחסית. אבל לאחרונה, בעקבות תכתובת עם דייב ברקר (אני מנדנד והוא עונה בסבלנות) - הורדתי את הטמפ' לטווח הנ"ל.

אבל, השאלה שלי.

אם הטמפ' הנ"ל אמורה להיות באוויר, או על הקרקע. (במידה ומשתמשים באמצעי חימום שמחמם את הקרקע בלבד).

על הקרקע

תאר לך מצב שיש טרריום מאוד מאוורר והחימום שלו הוא רצפתי. המד חום מונח 5 ס"מ מעלה הרצפה ומראה טמ"פ של 28 מעלות אבל בגלל שהטרריום מאוורר ומאבד את החום מהר הרצפה צריכה להיות בטמ"פ של 35 מעלות בשביל שכמה ס"מ מעליה הטמ"פ תהיה כמו שצריך. תמדוד איפה שיושב הנחשה ולא באוויר במקומות שלנחש אין אפשרות להיות בהם.

רן333

New member
אני מסכים, ורוצה להוסיף:

בכל מקרה, כדאי להימנע מהפרשים קיצוניים בין טמפ' הקרקע וטמפ' האוויר. אם, למשל, הקרקע חמה מאוד והאוויר מקפיא - זה עלול לגרום לבעיות. שימוש בכלוב בעל מימדים סבירים שממוקם בתוך חדר מגורים נורמלי אמורים למנוע בעיות כאלה.

למעלה