מד הנקה

osnatfe

New member
מד הנקה

שלום, יש לי חברה שהיא מניקה והיא אף לא יודעת אם הבת שלה יונקת מסיפק או לא ( זו לידה ראשונה). אני פיתחתי עבורה מעין פיטמה דקה מסילקון שמתלבשת על הפטמה שלה וכשהבת שלה יונקת דרך הפטמה הזו - יש מד שמודד את כמות היניקה. היא מאד מתלהבת מהרעיון וטוענת שצריך להמשיך ולפתח את זה - ורציתי לדעת מה אתן חושבות - האם זה שלא יודעים האם התינוק יונק או לא, ולא יודעים את הכמות שהוא יונק - האם זו בעיה שמטורידה נשים רבות - או שרובכן חיות עם זה בשלום....? תודה אסנת

d i n o l e

New member
לא מטרידה בכלל. לומדים לשחרר

המד הכי טוב זה תינוק רגוע ועולה במשקל. כמות חיתולי פיפי וקקי. למעשה מעדיפה לא לדעת כמה סיסי , רק מלחיץ יותר. סומכת על התינוק. (למשל זה שבמוצקים אני רואה היום כמה אכל כמה ל אכל , הרבה יותר קשה לי עם זה מאשר כשרק ינק ולא ידעתי.

אושינקה

New member
../images/Emo45.gif כמו דינול - גם אני נגד

מצטערת אם אני נשמעת שלילית, אבל מד שכזה רק מסבך את ההנקה ובעצם הופך אותה למשהו "לא טבעי". אחד הדברים שהכי קשה היום זה לשכנע אמהות לסמוך על עצמן על גופן ועל תינוקם. מד שכזה נותן את המסר (הסמוי) ש "אי אפשר לסמוך על הגוף אז הנה משהו שיתן לך אינדקציה מדודה" ההנקה היא משהו טבעי ויפה ששמר את קיומו של בן האדם לאלפי שנים - בלי מכשירים ועזרים למיניהם. הבעיה היא שעם השנים וכניסת הפורמולה למחוזותינו, הכשרון והבטחון שפעם הועבר מאם לבת התערער והניסיון פחת - פתאום ההנקה הפכה למשהו פחות מוכר ומובן מאליו.יתר על כן, הרפואה הקונבנצינלית שדוגלת במינונים וחוקים גם מוסיפה לערעור בטחונן של אמהות צעירות. לצערי הפתרון לכך הוא איטי וקשה להשגה כי הוא תלוי בשינוי תפיסה תרבותי - משהו שיכול לקחת שנים על גבי שנים על מנת להשתנות, אם בכלל. שלא תבינו אותי לא נכון - אני שמחה שכיום קיימים כלים שמאפשרים לנו לתת מענה ולעזור במקרים של *בעיות* - אבל אינני מאמינה שיש צורך בשימוש בעזרים כל עוד הכל תקין ואין שום סממן לבעיות אספקה ו/או התפתחות הילוד

אלונה ע

New member
לחסרות הביטחון זה יהיה מצוין

והרבה מניקות הן כאלה לצערי. לא כולן חושבות כמו דינולה (וכמוני) ולדעתי הרבה הנקות היו ניצלות אילו היה מד כזה (או שלא
)??? מה שבטוח שיש אמהות שצריכות לדעת כמה התינוק אכל ויש חסרות ביטחון שלהן זה היה עוזר מאד. הייתי הולכת על הפיתוח הזה וגם הייתי שמחה לקנות אחד כזה לניסיון. בהצלחה

1טלטלים

New member
כמה שאלות===

אסנת היי, האם מד הנקה מתלבש ממש כמו פטמת סיליקון רגילה והשימוש בו דומה ? האם היא משתמשת במד בכל הנקה ? איך ייצור החלב?

1טלטלים

New member
איל העליה במשקל?

טיטולים :פיפי/קקי? שאלותיי נובעות מכך ששימוש לא מבוקר או לא נכון בפטמות סיליקון(נכון שזה מד הנקה אך לפי מה שהבנתי יש "משהו" דמוי פטמה שמתלבש על הפטמה ותינוק יונק דרכיה ...די דומה לפטמות סיליקון פשוטות שמתלבשות על הפטמה ותתינוק יונק דרכיהן. שימוש לא נכון בפטמות ס' יכול להוביל לירידה בכמות החלב ,עליה לא מספקת במשקל ..כל שימוש בפטמות חייב הדרכה וליווי צמוד של יועצת הנקה ,אם תינוק לא "מרוקן" היטב את השד עליה לשאוב את החלב לאחר כל הנקה ,להשגיח שזה לא משבש את התפיסה על השד ,לעקוב לאחר עליה במשקל ושאר פרמטרים.. תראי,סוגיה של "האם הוא מקבל " מספיק מעסיקה הרבה אמהות לרוב בתחילת ההנקה ,עם הזמן חשש ודאגה מפנים את המקום לבטחון עצמי של האם בכך שתינוק מקבל מספיק . אינדיקציות הכי טובות לכך שתינוק מקבל מספיק : - תינוק מרוצה ומבסוט לרוב - תינוק שעולה היטב במשקל - שפע של טיטולים רטובים/צואים - התפתחות תקינה - הנקה שמתנהלת היטב : העדר סדקים,כאבים,פצעים ועוד.. אשמח לתגובה , שבת שלום

osnatfe

New member
מד ההנקה

תודה על התגובה זה אכן משהו דמוי פטמת סיליקון וזה מתלבש על הפטמה. ברור לי שלא ישתמשו בדבר כזה באופן קבוע , וברור שצריך סבלנות , ושעם הזמן והנסיון - מד כזה הופך למיותר. השאלה היא לגבי אמהות מאוד טריות - בימים/שבועות הראשונים . האם זה מד יכול לעזור להרגיע את האמא הטריה ודווקא להעניק בטחון ? או שזה דבר מיותר, מסרבל ולא פונקציונלי...? שבת שלום

אלונה ע

New member
העניין הוא

שהשימוש בפטמות סיליקון לא מומלץ בשבועות הראשונים בהם ההנקה מתבססת.

ציפיק2

New member
גם

התינוקת שלי אוכל חלב שאוב מבקבוק בגיל 7 חדשים אוכלת מנות של הכי הרבה, 110 סיסי. עולה מצוין במשקל הענין הוא שמתחליף היא הייתה אמורה לאכול בקבוקים של 240 ההרכב הקלורי של חלב אם ותחליפים מאוד שונה אז מה מדד כזה יעזור פיתוח כזה יכול להיות מצוין לשימוש חד פעמי לפגיות, או תינוקות שלא עולים טוב במשקל במקום שקילת נסיון

ממי28

New member
לציפיק שאלה

היא אוכלת 110 סיסי כי זה מה שאת נותנת לה או כי זה מה שהיא רוצה? כי חברה של נותנת לבת שלה בת ה-7 חודשים 180 סיסי והיא רוצה עוד! (כמובן חלב שאוב...)

1טלטלים

New member
שאלה לממי 28

האם חברת נהגה או נוהגת להשתמש בפטמה בקצב זרימה איטי ?

ציפיק2

New member
תשובה

אני משאירה יותר אבל 110 זה הכי הרבה שהיא מוכנה לאכול היא עברה מעקומה 50 ל60 ועולה יפה אז החלטתי שהחלב שלי עשיר בקלוריות!

It cannot possibly measure correctl

becuase the minute you put a silicone shield on the breast, the baby does not transfer enough milk, or does not transfer as much milk as she would if the silicone were not there. There is no reason to know how much milk the baby takes. You need to know that the baby gets enough, and for that, you have diapers, and weight gain, together with normal behavior. It is a false measurement.​

למעלה