מד גובה בג'אווה

EGNTAL

New member
מד גובה בג'אווה

אהלן,
יש לי לקוח מהנדס חשמל שמתעסק עם מנופים. הוא ביקש ממני הצעת מחיר לכתיבת קוד שיציג עבורו גובה ויעצור את המנוף בגובה מסוים.
אני מסביר; ברגע שהמנוף מרים חפץ מסוים לגובה מטר וחצי לצורך העניין - שתקפוץ לו הודעה במחשב או ממש שהמנוף פיזית ייעצר.

אני חייב לציין שאני כותב בג'אווה ומפתח אפליקציות לאנדרואיד. אז ידע יש. השאלה שלי - האם זה אפשרי בכלל? עד כמה זה מסובך לדעתכם. מעולם לא התעסקתי בג'אווה עם גבהים וכדומה.
תודה לעונים.

BravoMan

Active member
על תיעלב, אבל ההודעה שלך קצת מפחידה אותי...

לכתוב תוכנה ששולטת בפיסת ציוד כבד היכולה בנקל לסכן חיי אדם, אינה דבר של מה בכך.
אם יש באג באפליקציה לאנדרויד, וכל מפתח יודע שלא קיימת תוכנה ללא באגים, הגרוע ביותר שיכול לקרות הוא שלקוח יפסיד קצת כסף או שיחת טלפון.
&nbsp
אם יש באג בתוכנה ששולטת במנוף עמוס בציוד כבד, אנשים עלולים להיהרג.
יש לי עשור ניסיון בפיתוח תוכנה לתחום שהיום מכונה "מובייל" (עוד קראו לזה Embedded כשהתחלתי), ועדיין לא בטוח שהייתי לוקח משימה כזו רגישה מחוץ לתחום שלי.
&nbsp
אני מקווה מאוד שאתה והלקוח המהנדס שלך מבינים את כובד האחריות שמוטלת עליכם!
&nbsp
ועכשיו לתשובה המעשית:
אין שום דבר מסובך או ייחודי בהתעסקות עם "גבהים". גובה הוא רק מספר, הוא יכול להיות סתם int שמציין כמות מטרים.
הקטע המסובך בפרויקט שלך הוא - מנין מגיע הגובה?
&nbsp
כדי לקבל מידע ממערכת של המנוף וכדי לתקשר איתה חזרה ולהורות לה לעצור, צריך חיבור כלשהו לאותה מערכת.
לא סיפקת כאן שום פרטים, אז לא ברור איזה סוג מנוף זה, ואיך עובדת מערכת השליטה שלו.
לכן, גם לא ברור אם אפשר להתממשק איתה, ואם כן איך.
&nbsp
ייתכן, שצריך לעבוד מול ספריות ייעודיות של יצרן המנוף, מה שאלול להגביל את בחירת השפה או לדרוש תוספות מיוחדות (כמו מעטפת JNI כדי להמתממשק לספריות ב-C \ ++C)
&nbsp
ייתכן בכלל שיצרן המנוף לא מאפשר שליטה עליו ליישומים צד שלישי, או שיישומים כאלה דורשים אישור של היצרן.
זה הגיוני, כי כאמור מדובר בציוד כבד שאלול להיות מסוכן מאוד אם לא מפעילים אותו נכון.
&nbsp
בקיצור - אתה צריך לבקש מהלקוח המהנדס שלך את התיעוד הרלוונטי של מערכות המנוף ולראות אם וכיצד מתממשקים איתן.
&nbsp
בהצלחה ובזהירות!

EyesToSee

New member
פשוט עד כדי משחק ילדים (פעם הייתי מקבל כסף בשביל יעוץ כזה)..

1. תגיד למהנדס שלך שירכוש מד גובה עם יציאת נתונים סטנדרטית.
2. חבר למחשב שלך (זה שבמנוף) כרטיס מתאם שיודע לדבר עם מד הגובה.
3. כתוב תכנית פשוטה שיודעת לקרוא נתונים מהכרטיס המתאם (באה לרוב עם הכרטיס) ומציגה אותם למשתמש.
4. חבר כרטיס מתאם למחשב שיודע לשלוט על אביזרים (כרטיס פשוט מאד) ושלב אותו לתכנה שכתבת .
כל האמור למעלה זול, פשוט ומהיר.
5. מחיאות כפיים,אין צורך בתודות

BravoMan

Active member
מתי פעם אחרונה ראית ילדים משחקים עם מנוף אמתי?

וברצינות, האם באמת חשבת על כל השיקולים?
&nbsp
1. איזו רגישות דרושה למד גובה? אם זה מנוף, כנראה רגישות ברמה של סנטימטרים, לא מטרים.
האם יש כאלה בשוק? כמה הם אמינים?
&nbsp
2. לאיזה חלק בדיוק במנוף מחברים את המד גובה? האם ניתן יהיה להבטיח שלא ייגרם לו נזק במקום הזה, שלא יתפרק בטעות ושלא יפריע לפעולת המנוף?
&nbsp
3. מה לגבי תנאי הסביבה? חום, קור, גשם, אבק, האם מד הגובה ישרוד את כל אלה?
&nbsp
4. נניח ומצאת אחד עמיד, והצלחת לחבר אותו, כיצד תגיע התקשורת למחשב?
האם זה אפשרי בכלל להעביר תקשורת קווית ע"ג המנוף כולו, עם התחשבות בכל התזוזות, ותלוי בסוג המנוף "קיפולים" של הזרוע שלו, מבלי שהכבלים ימחצו, ישחקו, יצרו קצר, יפריעו לפעולת המנוף?
&nbsp
ואם מדובר בתקשורת RF במקום קווית, אז יש סט בעיות אחר לגמרי.
&nbsp
5. אספקת חשמל למד גובה? (כל הבעיות שפורטו סעיפים 3 ו-4).
&nbsp
וכל אלה לפני שאנחנו בכלל נוגעים בחצי השני של השאלה המקורית, שנוגעת לשליטה אוטומטית של התוכנה במנוף עצמו.
כאמור, איני מהנדס, וזה לא התחום שלי, הכי קרוב שהייתי למנוף זה בצבא כשהסתכלתי איך פורקים מכולות, אבל אם אני יכול לחשוב על כל הבעיות האפשריות האלה, תחשוב אלו שיקולים יהיו למהנדס אמתי!

EyesToSee

New member
אתה צודק בכל דבריך,אבל..

סדר הפעולות (בכל פרויקט,גם תכנה) הוא כך:
להלן פרטי הפרויקט בקיצור המתבקש
1. איסוף הדרישות של הלקוחות.
2. לימוד הנושא ובחינת אלטרנטיבות.
3. איפיון הדרישות.( פה נכנסות גם דרישות התכנה)
4. תכן מפורט
5. רכש
6. בניה
7. בדיקות.
8. אספקה ללקוח ובדיקות סופיות באתר.
9. הכרזה על סיום הפרוייקט

התשובה שלי מתייחסת לסעיפים 2 ו 3.
כמובן שכל הפרויקט צריך להיות מובל ע"י צוות הנדסי מוסמך שאחראי גם על התחשבות במערכת השיקולים שאתה העלת.
במסגרת איפיון הדרישות נכנסים גם הסעיפים שהעלת (זה כמובן תלוי סוג המנוף).
ולבסוף,הדרישות שהשואל העלה הן חלק מ"רישוי המנוף". זהו פרק מחייב לפני העבודה עם המנוף.

EyesToSee

New member
קצת הבהרות טכניות

קיימות כמובן הרבה דרכים למדידת גובה של המנוף, אחת הדרכים הנפוצות היא חיבור גלאי אלקטרו מגנטי לתוף הכבל ומדידת אורך הכבל המשתחרר מהתוף.
הגלאים עצמם אטומים לכל תנאי הסביבה, עומדים בטמפרטורות קיצוניות ועונים לכל מפרטי הסביבה המחמירים.
הגלאי מחובר\מוזן ע"י מכשיר היושב במקום קרוב לתוף, עפ"י פרוטוקול סטנדרטי בין-לאומי וכך אפשר לקרוא ממנו את התוצאות. אפשר בקלות להתמיר אורך כבל לגובה.
הפסקת פעולת המנוף מתבצעת ע"י קישור למערכת הפעלת המנוף (לא למערכת הפסקת המנוף בחירום, כדי לא ליצור תלות בין המערכות).
כמובן שכל האיפיון הנ"ל הוא תלות סוג מנוף.
דרישות התכנה הינן צנועות (יחסית) ושוב תלויות מנוף, אולם בהכללה אפשר לדבר על מערכת מבוססת CVI.

למעלה