מדת אמונה

יריב.

New member
מדת אמונה

ישנה שאלה שמעניינת אותי.הרבה אנשים יודעים שהתורה או יותר נכון לימוד תורה ועשיית מצוות היא בעצם מטרתנו שלנו של העם היהודי.יש לי המון חברים רובם לא דתיים אשר חושבים ``שבסופו של דבר חזרה בתשובה זאת הדרך``. שהאושר האמיתי נימצא בלימוד תורה עשיית מצוות וביככלל.כולם עמוק בתוך ליבם יודעים את זה גם אותם אנשים שלא מעונינים ביכלל אי פעם לחזור בתשובה לפחות כך הם חושבים אומרים זאת.אז למה יש פחד מדבר שהוא בעצם חיובי? אני רוצה לצטט משהוא: ``מדת אמונה היא נטיה דקה מעדינות הנפש.אם האדם הוא בעל נפש.ושעתו שעת השקט.חופשי מרעבון תאוני ועינו מרהיבה ממחזה שמים לרום.והארץ לעומק.הוא נירגש ונידהם.כי העולם נדמה לפניו כחידה סתומה.כמוסה וניפלאה.והחידה הזאת מלפפת את לבבו ומוחו.והוא כמתעלף.לא נישאר בו רוח חיים.בלתי אל החידה כל מיינו ומגמתו.ודעת פתרונה כלתה נפשו.וניבחר לו לבוא באש ובמים בשבילה כי מה לו ולחיים.אם החיים האלה נעלמים ממנו תכלית ההעלם.ונפשו סחרחרה ואבלה וכמהה להבין סודה ולדעת שרשה והשערים ננעלו. ....וכאשר זכה שכל האדם לראות אמיתת מציאותו יתברך מיד נכנס בו שמחת גיל אין קץ.ונישמתו נעימה עליו.והדימיון משלים עם השכל לחזות בנועם ה.וכל תענוגי בשרים חמקו עברו ונפשו העדינה מתעטפת בקדושה וכאילו פירשה מגוף העכור ומשוטטת בשמי שמים.ובהעלות האדם בערכי קודש אלו נגלה לפניו עולם חדש.כי אפשר לאדם בעולם הזה להיות כמלאך לרגעים.וליהנות מזיו הקודש.וכל תענוגי עולם הזה כאפס נגד עונג של דביקות האדם ליוצרו יתברך. הכוח הטמיר הלזה הוא אחד מכוחות הטמירים שנתן היוצר בנישמת האדם.וכוח זה מעיד על קשר הגבר ליוצר כל היצורים.ואשר נברא לעבוד את בוראו ולדבקה בו``. אנחנו רואים שרק דברים יפים וחיוביים יכולים ליקרות לנו מהתורה ואפשר להיתגבר על היצר שלנו. אנשים בימינו אינם חוזרים בתשובה מכיון שמישהוא כפה זאת עליהם.הם שבים מפני שהם מוקירים ומבינים מה שהדורות הקדומים שלנו עזבו ונטשו.וכל מקום שיש בו הבנה יש בו בו גם אהבה. אני מקווה שהצלחתי או לפחות ניסיתי להסביר מה אני רוצה בעצם להבין. תודה יריב.

elyashiv

New member
לעניות דעתי

בס``ד עיקר הפחד והרתיעה היא מההשלכות של האמונה בה` וקבלת על תורה ומצוות. האדם צריך לשנות את אורח החיים שעד כה הורגל בו, וכן לוותר על רבים מתענוגותיו וסיפוק יצריו הטבעיים. כמו כן ישנן את ההשלכות החברתיות הלא פשוטות. יש לי עצה. אדם שרוצה להתקרב לקיום תורה ומצוות, שיעזר ביהודי אחר שנוהג באורח חיים של קיום תורה ומצוות. שילך עמו לבית הכנסת, שילמד עמו תורה, יבלה עמו בשבת וכדו`. כדאי שהתהליך יהיה הדרגתי ובישוב הדעת עד כמה שאפשר ללא לחץ ובשמחה. אני אשמח להעזר ולעזור ב/ליהודי המעונין בכך, בלי נדר ואם יתן לי הקב``ה חיים ובריאות.

אלול

New member
הערה קטנה...

1.``כל המביא דברים בשם אומרם כאילו הביא גאולה לעולם,שנאמר:``ותאמר אסתר בשם מרדכי וכו``` ציטטת קטע ממקום מסוים , עם כל הכבוד לך תזכיר גם מי אמר את זה ,אמנם הדברים מדברים בעד עצמם וגדולת הדברים ניכרת היטב ,אך יש איזו מוסכמה ביהדות שבכל זאת צריך להגיד מי אמר את זה (גם אם ישנו חשש ריאלי שהתגובות של חברי הפורום לא תמיד יהיו עניניות וישנו סיכוי סביר שאופי ותוכן התגובה יקבע לפי הכותב ולא לפי הרעיון). איך אומרים במקומותינו? שכוייח

למעלה