מדרש אליהו רבה

Blackpanter1י

New member
מדרש אליהו רבה

זה נכון שכתוב במדרש אליהו את זה: " המלך שישלוט בישראל באותו הזמן שתתחיל מלחמת גוג ומגוג ויתגלה משיח בן דוד ויגאל את ישראל , שמו תרמלא , ובימיו גוזלים שדות ובתים מיהודים , ומכים יתום ואלמנה בשוק ". ?

קבלה בידינו מהרמב"ם שלא צריך להעמיק ולדקדק

במדרשים שמדברים על ימות המשיח (ולא רק בגלל שהם סותרים זה את זה) לכן אל תייחס חשיבות ל-"שמו תרמלא" וקבלה מרבי ז"ל שהמשיח כבר בא כמו גם שעכשיו מלחמת גוג ומגוג עיין בדחיפות בשני הפרקים האחרונים של ספר משנה תורה להרמב"ם

אני לא חב"דניק

ואני לא חושב רבם ז"ל הוא המשיח ואני לא אגיד לך מי המשיח (ע"פ מה שקיבלתי ממורי ז"ל) מסיבותיי אחת הסיבות היא שהרבנים שלך לא יסכימו בדוק.

Blackpanter1י

New member
לי אין רבנים בנתיים

אבל אתה יכול לשלוח לי במסר ונראה אם יש הגיון בדבר... יכול להיות שאתה מתכוון למה שהרב כדורי זצ"ל אמר שהתעברה נשמת משיח?

במילים אחרות

אין ראיה לכך שהוא אמר ביננו- העיבור היה במישהו שה"דתיים" מקללים הס מהלזכיר

Blackpanter1י

New member
אבל המשיח כבר בא לא? חח

ואין מלחמות! והמצב שלנו מעולם לא היה יותר טוב...כל הנשק שלנו ואנחו מפסידים ל3000 תיכוניסטים מלבנון, המלכות לא הפכה למינות, וצה"ל זה מחנה קדוש שאפר לקיים בו את כל התורה בלי בעיה, ובלי לחלל שבת על שטויות. וביורשלים לא נצעד מצעד של סוטים גאוותנים, ואנחנו לא אוכלים בכלל מפירותיו הרעילים של הרצל שר"י, לא נהפכו 1,000,000 תימנים לבוב מארלי
והכל עשר!!!!!!!!!! ואולמרט ראש ממשלה מעולה שמחכה שלפלסטינים תיהיה מדינה כדי שנוכל להיכנס "באמא שלהם" כמו "שעשינו" בלבנון שחצי ארץ! הופגזה... ולידיעתך לא קיבלנו שואה בגלל שלא עלינו לארץ בזמן (אתה יודע על מה אני מדבר "פורום דתיים) אלא בגלל שכך היה צריך לקרות כך כתוב בתנ"ך http://good.olam-jew.com/index.php?topic=1123.0 (תקרא מה שכתבתי)

סתם שתידע

יש מחלוקת בגמרא מסכת ברכות האם כשהמשיח יבוא יהיו עניים או לא דעה אחת אומרת: גזרת הכתוב שלעולם יהיו עניים וכל מה שהיבטיחו נביאים הוא לעולם הבא (לא אמרתי שא"ש הוא המשיח לכן אני לו מבין למה קפצת?) אנחנו נמצאים בשיאו של תהליך בשיאה של מלחמה בשיאו של קיבוץ גלויות אני לא אנהל וויכוח נקודה. תעשה ניסוי - תשלח כמה אטומים שאתה רוצה על ישראל ותראה מה קורה. חסל וויכוח

באמרך

קרה כך וכך - "כי ככה כתוב בתורה" (והלא - הכל כתוב בתורה) לקחת מבני האדם את אפשרות הבחירה שהרי יכול אדם לומר לבורא "עשיתי עבירה כי ככה כתוב בתורה - שאני אעשה עבירה" לענין השואה לעולם היתה ליהודים אפשרות בחירה הן לעלות לא"י (אולי לא לכולם) והן לא להתערבב עם הגויים (אולי לא לכולם) כל ווכוח על השואה הוא מיותר וזה פשוט העמק בדברי ותראה שאני צודק

Blackpanter1י

New member
כמובן אתה תמיד צודק...

אני מעדיף להיות טועה ולא להתעלם מהמציאות...

המציאות היא

שאנחנו באמצע מלחמה - מלחמת גוג ומגוג וכן באמצע קיבוץ הגלויות - למעשה כמעט כל יהודי על הכדור שרוצה להגיע לארץ הקודש יכול - זה שהם רוצים להשאר - עניין שלהם אבל שידעו שהגויים יעשו להם צרות בגלות עד שלא תהיה להם ברירה והם יעלו לא"י - כך קיבלתי ממורי ז"ל

למעלה