מדרשות...

LadyTitania

New member
מדרשות...

סתם רציתי לדעת מה דעתכם בנושא מדרשות לנשים. שנה הבאה אני הולכת למדרשת לינדנבאום, אחת ממדרשות רבות שקיימות היום. לימוד נשים נעשה הרבה יותר נפוץ ומקובל בזמן האחרון. אבל עדיין קיבלתי כל מיני תגובות שונות ומשונות
. כשהשתיים הכי נפוצות הן: במקום הראשון:"מתי תלכי לאוניברסיטה כבר?"
ובמקום השני: "מתי תתחתני כבר?"
היו גם תגובות תומכות יותר, ואנשים שפשוט לא הבינו למה אני בכלל צריכה את זה...
מה דעתכם? חשוב
קצת בזבוז זמן

mayakol

New member
למה? בל סיבה מיוחדת. פשוט רציתי

לדעת באיזה שלב של החיים שלך את מצויה...
אני חושבת שמדרשה היא דבר נפלא. אני בל אופן מקווה שבע"ה בלי נדר, זו הדרך שאלך בה עוד לפני שירות לאומי אפילו. (אבל כידוע, אצלי זה סיפור קצת אחר... ) "דחיה" של שנה בלימודים אקדמאיים לא תשנה לך כלום, ומה שתרוויחי בשנה של לימודי המדרשה, לא תקבלי בשום אוניברסיטה.

תחיה

New member
לפי דעתי...

בעזר"ה אחרי שנתיים של שירות לאומי בהחלט אפשר ללכת ללמוד קצת יהדות! זה לא הורס, וגם אפשר לפעמים לשלב מדרשה עם לימודים ובנתיים גם להכיר בחור זה לא רע! וחוץ מזה מי צריך לרוץ בגיל 20 להתחתן?! אנחנו עוד קטנים בגיל הזה, עוד לא נפתחנו לעולם לא ראינו כלום! וללמוד תמיד אפשר גם אם זה משולב בכמה דברים! לפי דעתי חשוב ללכת גם בין השאר במדרשה!

שרוך

New member
דעתי היא...

בס"ד הי הדסה מה קורה התגעגתם אלי ? (אני בטוח שלא ) בכל אופן לפי דעתי גם לבת צריך להיות שלב בחיים של התחזקות מה שרוב הבנים בחברה שלנו לשא בוחרים את מסלול ההסדר הולכים על המכינות שלפי דעתי זה מקביל למדרשות ואולי שווה להיות במדרשה בזמן האוניברסיטה זאת גם אופציה בכל אופן הדסה מקווה שתצליחי במדרשה !! שרוך

sk77

New member
לא נראה לי שאפשר

להיות באוניברסיטה ובמדרשה ביחד..........

וואלה הנושא הזה עולה כרגע

בהמון שאלות אצלי בדיוק השבת התחילו לדבר איתי (המשפחה) ואני רק בי"א לאן את חושבת ללכת לש"ל אין לי אפילו כיוון ... ואז עלה הרעיון של מדרשה תאמת שזה עלה ביני לבין חברותי רצינו גם לסוע לשבת לאחת המדרשות בי-ם אבל לא יצא.... אנשים תאמת שאני עדיין חושבת על זה על הקטע שבאמת אני יפסיד שנה (לא משנה שאני יחסית לשכבה שלי דיי קטנה)בקיצור ואני עדיין חושבת אנשים מה אתם חושבים (ואני יודעת שהדסה שאלה את השאלה הזאת בראשית השרשור) אבל כרגע אני שואלת את זה בקטע שיש פה בנות יותר גדולות ממני ואם הם היו במדרשה או חברות ושמעו חויות ? ועוד שאלה מישהי שמעה על מדרשת הרובע ו מדרשת עין הנצי"ב?

האמת היא,

שדי חשוב מאוד ללכת למדרשה, אני יכולה להעיד על עצמי שמאז שסיימתי את התיכון בשמחה רבה אני כבר לא לומדת יהדות כמו באולפנא וחבל. זה יוצר מצב שבחורים שכן הולכים ללמוד לפני הצבא במכינה או הסדר מתקדמים, ובחורות שעושות ש"ל ואז הולכות לאונ' או למכללה או וואט אוור, די נתקעות במקום. לא שממש מזיז לי שבחור יתקדם יותר ממני, יותר מטריד אותי שאני ת'כלס אתקע במקום. שאני כבנאדם לא אתקדם, כי מתי יש לנו את הזמן לנשום בשירות? ואח"כ בלימודים? החים הם אוטוסטרדה, ואכן, מהרגע שתתחתני כבר לא יהיה לך הזמן למדרשה וכו'. נצלי את הזמן שאת רוצה ויכולה ותלכי.

האמת היא אני אדם שמתגבר...

בס"ד האמת היא אני אדם שמתגבר... ורק מזה אני פוחד ורק על זה אני חושב, את יודעת היטב כשאת תצאי מתוך ביתי ואח"כ מהלב... (עמיר בניון,שלכת)

למעלה