מדרסי ריצה

pazit14

New member
מדרסי ריצה

שלום לכולם,

רצה כ- 3 שנים. לפני שנה חצי קרעתי את התאומים. ואז עפ"י המלצת אורטופד עשיתי מדרסים - "לא מתקנים"-רק לשם איזון של שונות קלה בין הרגליים.לפני חצי שנה - שוה פציעה והפעם במקרבים. אחסוך מכן את סיפורי ההתרוצציות בין אורטופדים ופזיו'....כנראה צריכה מדרסים יותר משמעותיים. אודה להמלצות.(באיזור ת"א/מודיעין)

את ממודיעין
אשמח להכיר
אין פה מדרסים

ברמה שיש לי.
חנויות האורתופדיה פה די חובבניות.
את המדרסים שלי עשיתי אצל יובל דוד, פיזיותרפיסט ברמת חן.
ממליצה בחום.

טלפון בקליניקה 03-6760402

תתעקשי להגיע ליובל. היו שהגיעו לאחרים בקליניקה והתלוננו. אני מכירה אותו (וממש לא רק אני בפורום הזה) ולא יכולה לערוב לך שהאחרים טובים כמוהו. יכול להיות שכן אבל ההמלצה שלי היא ספציפית עליו.

את חברה ב"רצי מודיעין"
(אם את לא ממודיעין, לא רלוונטי....)

bananacream

New member
שאלת מדרסים

מדרסים קונים כי רוצים או כי צריכים.

רואה לאחרונה הרבה הודעות בנושא ואשמח לקרוא וללמוד

כי צריך... למרות שיש כאלו שיגידו לך שלא צריך

בכלל...

במאמר מוסגר, מכירה כמה וכמה אנשים שמאמינים בריצה יחפה ועוד אנשים שלקחו ברצינות את אוסף האי דיוקים, שלא להגיד "שקרים" שמכרו להם בספר "נולדנו לרוץ" וחושבים שזה הפתרון..... (אם זה לא היה מספיק מובן, זו דיסהמלצה מוחלטת על הספר הזה....)

ולעניין. יש נעליים נאוטרליות ויש נעליים מתקנות שאמורות לתקן בעיות מבניות בכף הרגל. הסיבה למשל שאני צריכה מדרסים היא שיש לי קריסה חמורה בכף הרגל. אם אני רצה בלי, זה מתבטא בבעיות ברכיים. הבעיה היא בחומרה כזו ששום נעל מתקנת לא יכולה לעשות את העבודה, מה גם שנעליים מתקנות, יתקנו את הבעיה באותה צורה בשתי הרגליים ואני צריכה תיקון שונה בכל רגל.

אצל האיש שלי היה צורך במדרסים מסיבה דומה לשלי. לצערו, הוא לא הרגיש את הצורך עד שהגיע לריצות של מעל 20 ק"מ. מפה היתה נפילה קשה עם דלקת בפלנטר שגרמה לו כאבים גם בלי לדרוך על הרגל. לקח לו כמה חודשים לשוב לריצה והפעם רק עם מדרסים....

היתרון בעיני לעשות מדרסים אצל איש מקצוע הוא שאורתופדים רושמים מדרסים בלי שהם מסתכלים על הרגל בכלל (קרה לי). מדרסנים שמקבלים מאורתופד מרשם למדרסים לא ממש יבדקו אם את ממש צריכה אלא יעשו לך ויקחו את הכסף. איש מקצוע יכול להגיד שאת לא באמת צריכה את זה. אם הוא ישר כמובן.... שלחתי ליובל דוד לא מעט אנשים ואחד חזר בהלם ואמר שיובל אמר לו שהוא לא צריך מדרסים למרות שיכול היה לעשות ולקחת על זה כסף.

אה, כן, ללכת יחפה מעולם לא פתר אצלי כלום. הלכתי יחפה כל ילדותי וזה לא שיפר לי שום דבר במבנה הרגל, רק השאיר לי צלקת מתחת לבהן, במקום שבו דרכתי על זכוכית בכיתה ז'. אחרי שהרגל נרפאה, חזרתי ללכת יחפה עוד לפחות 10 שנים, לא כולל צבא. מסתבר שאצלי זה לא ממש עזר לקריסה....

pazit14

New member
עוד נועה - תודה על התשובה המפורטת

אני ממודיעין. ואשמח מאוד להכיר.
עד עתה רצה לבדי.
אכן לצערי נכוויתי מעצות גרועות של אורטופדים. נעזרת בפזיוטרפיסט וגם בדרך של -ניסוי ותהייה...
ריצה יחפה- ממש לא מתאים לי. עשו עלי מספיק ניסויים....
בגלל חוסר המובהקות בהגדרת הבעיה- אלא עד עתה רק בעצם התמודדות עם הפציעות -המדרס זה עוד דרך לטיפול במשהו שהאורטופדים לא באמת יודעים להגדיר.
שמחה שממליצה על מקצוען שהוא גם אמין. נדיר במחוזותינו...
אצור קשר עם יובל וכמובן שאעדכן.
תודה

בבקשה
אשמח אם תספרי קצת

על עצמך. כמה רצה, מתי ובאיזה קצבים בערך ואולי נוכל לתאם ריצות בעיר העתיד...
עם התאמת מדרסים. מקווה שיעזור!

נ.ב. היה פה שרשור על ניסוי וטעיה ("trial and error") והוצע שאם משבשים בכוונה את המונח, כותבים את זה.....

pazit14

New member
ניסוי ..

עדיין לא בקיאה בסמנטיקה של הפורום. ...
וברמה האישית -הלוואי והייתי יודעת להגיד אם כל ניסוי עלי הסתיים בטעות או עלי להמשיך לתהות..
קצת על עצמי: בזמנים רגועים- קצב של 6.
אין לי יומרות לקצב מהיר מזה. הריצה בשבילי- בעיקר בשביל הנפש.
מצליחה להתארגן על 5 פעמים בשבוע.
עכשו ,בזמן השיקום הנוכחי - נלחמת על קצב של 7:30....

איזה באסה זה לחזור מפציעה... מוכר....

פתאום קצב שאך לא מזמן היה טבעי הופך להיות בלתי מושג....
רק לא מזמן הייתי בהתחלה של זה ואני עדיין עמוק בעניין.
מקווה שבקרוב נוכל לרוץ יחד בעיר העתיד.

אם מתאימה לך ריצת יער בקצב הזה, ממה מיה מנסה להקים קבוצת קצב כזו. היא כבר רצה יותר בקצב 7 אבל אמרה שמוכנה להאט עם יהיו לה שותפות. ריצת היער של רצי מודיעין כל יום רביעי בבוקר בבן שמן. כרגע אני יוצאת ב6 אבל כשהשעון יתחלף, נשוב ל5:30-5:40 (שעת יציאה, לא קצב...)

pazit14

New member
ריצת יער

אתן לעצמי עוד קצת ריצות סולו איטיות..ברחובות מודיעין המוכרים .... צריכה להחזיר לעצמי את הבטחון....ואצור קשר אתך / ממה מיה.
.תודה!

ממה מיה

New member
בכיף אשמח אבל..

הפלנטר שלי יצא משליטה מאז אתמול, והיום אני מדדה בהליכה בקצב 30 אולי...
מחכה לנס (יש תאריך יעד לחצי מרתון המעיינות), כשהנס יתחיל להתחולל יותר מאשמח לשותפה ליער. אני עושה בד"כ את מסלול העשר. קצב 7 או 7.5 בכיף

למעלה