מדרסים ופלטפוס

מדרסים ופלטפוס

שלום 1) יש לי פלטפוס ובשנים האחרונות השתמשתי במדרסים בעצת אורטופד. רציתי לקבל מרשם חדש למדרסים והלכתי לאורטופד אחר. אותו אורטופד אמר לי שאני בכלל לא צריך מדרסים ושהמדרסים רק מנוונים לי את השרירים ועדיף שהם יתחזקו לבד. שמחתי לשמוע זאת והפסקתי להשתמש במדרסים. לאחר מספר חודשים התחילו לי כאבים בקרסול שמאל. הלכתי לאורטופד אחר והוא אמר לי שהם נגרמו בגלל שלא הלכתי עם מדרסים ושאני חייב להתחיל להשתמש בהם. שאלה: הבנתי שיש ויכוחים לגבי בעד/נגד מדרסים. האם הסיפור הנ"ל מוכיח שאני כן צריך מדרסים? 2) בחנות המדרסים כמובן שהציעו לי מדרסים ב 500-2500 ש"ח. האם כדאי לי לקנות אותם או ללכת על הפשוט ב 65 ש"ח? תודה

תשובת תם

שלום, מאחר ולא מדובר בניסוי מדעי וגם הפתרון פשוט יחסית, מדוע אתה מחפש הוכחה? פשוט פנה לאורטופד ובקש ממנו חידוש מרשם למדרסים, הוא ישמח לעזור והבעיה נפתרה. מאחר והמדרס הקודם התאים לך, למה להחליף סוס מנצח? קנה את אותו המדרס והנה לך התשובה לכמה הוא יעלה לך
בברכה,

תשובות

זה באמת נשמע הגיוני מה שאתה אומר, אבל אני אסביר למה אני חושש: 1) האורטופד שהיה נגד המדרסים אמר שהמדרסים רק מחלישים את השרירים שלי. ועדיף לתת לגוף שלי להתמודד עם זה לבד. אז אולי המדרסים נותנים לי הרגשה טובה אבל אולי בטווח הארוך הם לא טובים. 2) האיש בחנות הפחיד אותי שמדרסים טובים ויקרים הם טובים לטווח ארוך ולכל מיני בעיות שיש בגיל יותר מבוגר. אז שוב, אולי אני עושה משהו זול ונוח לטווח הקצר, אבל ייתכן שיש לו השלכות בטווח הארוך...

אתה יכול להרגע...

אני לא מכיר נזקים לטווח ארוך משימוש במדרסים לא מזנה כמה עלו ובלבד שמדובר במוצר איכותי. בברכה

למעלה