מדריכת שר-אל

ממש על קצתה המזלג

ממה שאני זוכרת בשעה שכזאת: מדריכת שר אל, עושה כמו צבא לעולים לכמה שבועות...היא צריכה לדעת עוד שפה 1לפחות מלבד עיברית, כמו אנגלית, ספרדית, רוסית וכו'..

ממה שאני יודעת

חברה טובה שלי שרתה בתפקיד. תוכנית שראל היא תוכנית בה מגיעים מתנדבים מכל העולם (יהודים או סתם כאלו שאוהבים את ישראל) להתנדב בצה"ל למספר שבועות. מדריכי התוכנית עוברים הכשרה בה הם לומדים מערכי שיעורים שכוללים ידיעת הארץ, ציונות אזרחות ועוד, את כל אותם שיעורים מעבירים במסגרת התוכנית. במהלך התוכנית מלבד ימי תרבות שונים שכוללים מורשת צה"ל וישראל וערכים המתנדבים בתוכנית מגיעים לבסיסי צה"ל שם עושים בעיקר תורנויות כדוגמת נקיונות, מטבחים ועוד. מספר גדול של מתנדבים מגיע במהלך השנים לתוכנית שוב ושוב. השירות עצמו הוא די קשה, צריך לאהוב הדרכה ועוד יותר צריך לאהוב את התכנים שמועברים. מתנדבים הם לא עם קל וצריך להענות לכל בקשה שלהם. בתור המדריכה את גם מדריכה ימי תרבות, גם מדריכה אותם בבסיסים, גם משמשת כמשקית תש שלהם ובעצם הכל. אם הם נפצעים - את מלווה אותם לבית חולים, אם הם צריכים אוזן קשבת, את נמצאת שם. כל דבר שהם צריכים הם מגיעים אליך. לאחר השירות הצבאי, התפקיד נותן המון יתרונות. התוכנית עצמה משולבת עם הסוכנות היהודית ולהן להשתלב שם בעבודה נורא קל וגם מאוד משתלם - הדרכת קבוצות תגלית זו עבודה טובה (וגם אחלה משכורת) שליחויות למחנות קיץ ושליחויות צעירות ועוד. על פי מה שידוע לי לא דורשים נסיון קודם בהדרכה (אותה חברה שלי ששרתה בתפקיד הייתה ללא שום נסיון בהדרכה ועם זאת התקבלה לתפקיד) אבל צריך איזשהי זיקה להדרכה וכן כישורים בסיסיים.

יואי נשמע מעניין!

נראה לי שהתפקיד הזה פשוט תפור עליי.. אני אוהבת לטייל בארץ ואני בן אדם פתוח כך שיהיה לי קל להתחבר לחיילים שבאים מדהי כמה שבועות.. המון תודה על ההסבר!!! מקווה לקבל ולעבור את המיונים! :)

למעלה