מדריכים/ות

תחיה

New member
מדריכים/ות

כמו שאני מבינה יש פה מדריכים/ות! שאלה לי עליכם! מה אתם עושים בשביל חברה´ ב´? איזה פעילוית? תספרו!

s u g e r

New member
תפרטי קצת...

לאיזה חבר´ה? רציניים? כבדים? קולים? רמה דתית? לאמצע שבוע? לשבתות? לאירועים מיוחדים?

coolit

New member
חחחח מסכנה מה את ממטירה עליה.. ../images/Emo102.gif

לפי דעתי חבריא ב´ יותר בוגרים ומבינים ולא צריך לעשות להם פעולות עם משחקים ושטויות וגם נושאים יותר רציניים.. מצד שני, ב"פעילות" את מתכוונת ל-אממ, יש לנו עיניים ויש לנו אוזניים ויש לנו אף ויש לנו פעולה פעולה (בלה בלה בלה), או לפעילות מיוחדת?.. ברית. המממ, אני מאוד לא מובנת, מה?

תחיה

New member
לא מסכימה!

נכון שחבריא ב´ גדולים, אבל מה עם פעילוית ערב שבת??? אצלנו כל ערב שבת יש פעולה!!! וזה חשוב גם חבריא ב´ לא כאלה צדיקים במלא דברים והם צריכים ללמוד דברים חדשים, ותמיד זה טוב ללמוד דברים חדשים!!! ונכון אנחנו מקשיבם, לומדים, מלמדים, אבל זה לא תמיד מספיק! נכון, את לא מובנת. (סססססססססססססתתתתתתתתתתתתתתתםםםםםםםםםםםם).

coolit

New member
חחח../images/Emo102.gif

נכון גם חבריא ב´ לא כאלו צדיקים (ולקטנים יש את התמימות שלהם
) מצד שני הם עדיין יותר בוגרים יותר מוכנים להקשיב גם אם לא עושים להם שטויות.. ברית.

תחיה

New member
לכולם!

אני אסביר קצת יותר, לכל החברה´ שלכם! מי שבא לבני עקיבא או רק לפעילוית הכפייות! בכל ימות השבוע, שבתות, ואירועים מיוחדים. אני יכולה לספר שלא מזמן היה לנו עשור לסניף ואני והקומונרית של הסניף הרמנו חתיכת ערב! היה פשוט מדהים! אז תספרו מה אתם עושים אולי ניקח רעיונות חדשים!

coolit

New member
עשינו קריוקי..../images/Emo3.gif../images/Emo102.gif

במוצש"ק שבת ארגון עשו לנו קריוקי.. אפשר לעשות טיול או משהו.. אח, מה אני יודעת.. ברית. אביב גפן לשלתון!

תחיה

New member
מוצש"ק

אנחנו במוצש"ק שבת ארגון התפצלנו לשתיים, הגדולים יותר נסעו לסנוקר (זה לא חינוכי, אל תלמדו) והקטנים יותר עשו על האש, אבל יש לנו בעיה בלעשות על האש כי יש לנו המון אנשים צימחונים. וזה נורא מצחיק!

coolit

New member
חחחחח../images/Emo102.gif

אני לא צמחונית אבל בעקרון אני לא אוהבת שום דבר חוץ מתפוחי אדמה.. אני נס רפואי.. אני אוהבת רק לחם, מים, פתיתים (מממממ...), פסטה, תפוז, קצת ענבים וקצת מלון, ו... תפו"א מטוגנים, תפו"א מבושלים, תפו"א אפויים, פירה תפו"א, לביבות תפו"א, צ´יפס, פשטידת תפו"א, קוגל תפו"א וכו´.. הה-הה ניסיתי פעם לאכול נקניקייה וכמעט הקאתי.. זה היה בל"ג בעומר בסניף- ליתר דיוק בשדה השומם מאחורי הסניף.. אח, אלו היו ימים
כשעוד לא כרתו את מטע התפוזים.. את כל הצמחייה.. והכל בשביל מה? בשביל בנייני ענק מפלצתיים.. שאפילו לא התחילו לבנות אותם מלפני שנה ממש בזבוז ובשנה הבאה בטח גם לא נוכל לעשות אם את המדורה.. הה, הבאתי חמישה עשר שקלים בל"ג בעומר ובסוף לא אכלתי כלום.. איכסה כל העולם.. ברית. שלא אוהבת ביצה, מצה, ירקות (חוץ מתפו"א כמובן!!
), שום בשר דגים וכל מטעמים וכו´..

תחיה

New member
צימחונים!

בעיקרון אני משהו כמוך, אני לא מסוגלת להסתכל על בשר, דגים ומה שאני אוכלת מסתכם בתפו"א, פיצה, ספגטי, ולחם, זהו בערך אני נראית כמו רבע עוף!!! חהחהחהחהחהחהחהחה! סתם אבל כמה אפשר לאכול תפו"א זה נראה לי ממש מוגזם! סתם אבל עם את נהנית שיהיה לך לבריאות!

coolit

New member
אני שמנה בכ"ז..../images/Emo102.gif

סתם.. נדמה לי שאני רק חושבת את זה אבל אמא שלי אומרת לי "ברית, אל תעשי את זה לעצמך!" ונדמה לי שהיא צודקת.. ברית.

תחיה

New member
אני גם!!!

אצלי כולם, אבל כולם אומרים לי כל פעם שהם רואים אותי "הורדת במשקל?" זה כזה מעצבן אותי כל פעם מחדש, כמה שאני לא אוכלת (ואני אוכלת המון) כל פעם שואלים אותי כמה רזית, הורדת במשקל. יואו זה יכול לשגע פילים הדבר הזה! סתם זה לא כל כך קשור אבל זה סתם מעצבן אותי לפעמים, נחזוא לעניננו!

coolit

New member
חחח ממש תאומות!../images/Emo102.gif

רק שאני קטנה ממך בתשע שנים.. ברית.

s u g e r

New member
אז קצת רעיונות...

הרעיונות מתחלקים לכמה סוגים: 1. ערבי שבתות ופעילות רצינית: להביא לחבר´ה אנשים מהישוב ויעבירו על דברים של מעבר למה שמדריך בן 16 יכול להעביר. בתור קומונרית הבאתי לחבר´ה אנשי צבא, עורכי דין, רבנים ואנשים ממש מעניינים, אני יכולה לפרט אם תרצי, אפשר פעם בכמה זמן אפילו לעשות פאנל בנושא מסויים עם אנשים כאלה. זה ממש מעניין וחבר´ה נורא התלהבו מיזה, כי זה באמת מאוד מעשיר ובוגר. 2. אירועים מיוחדים: היינו מכנסים את חבריא ב´ לפני כל חג או אירוע, למשל בזמן הקרוב יש את יום השואה, יון הזיכרון ויום העצמאות. ביום השואה אפשר לעשות ערב בסניף, אולי ערב שירי זיכרון- זה גם מתאים ליום הזיכרון. אפשר לעשות טקס לחניכים או לישוב. ביום הזיכרון אפשר לנסוע לבית עלמין צבאי ולהדליק/ לחלק נירות זיכרון. ביום העצמאות אפשר לנסוע לאתר קראונים או מקום שכדאי לעשות או להשתתף בו בהרקדה חסידית לכבוד החג... 3. בשוטף- אפשר מידי פעם גם לעשות סתם ערבים כיפיים כאלה, גם לחבריא ב´ זה כיף. אבל לדעתי חבריא ב´ צריכה להיות גם חברה יוצרת ועושה ולא רק מקבלת כי מה שקורה זה שחבריא ב´ לצערי הרב מתנהגת כמו חבריא א´ עם פעולות וכו´- אז מה הקטע של חבריא ב´ בעצם? לכן אפשר ליצור מן גוף התנדבותי כזה, שזה אומר גוף פועל ויצרני כלפי: -דברים שיש לעשות בסניף -דברים שיש לעשות בישוב: קשישים, משפחות נזקקות, משפחות מרובות ילדים, ילדים חריגים וכו´. -התנדבויות מחוץ לישוב: בתי אבות, בתי חוילם וכו´. זהו בינתיים, אשמח לשמוע כדי להמשיך לתת רעיונות...

coolit

New member
נכון מאוד../images/Emo102.gif

בנוסף, יש כאלו ויש כאלו, למשל בהתנדבויות- אם צריך ללכת לבתי אבות, סתם בשביל לשמח, עדיף ילדים קטנים ועליזים שירקדו לקשישים וישמחו אותם. מצד שני אם צריך ללכת לבית חולים, להתנדב ולשמור, עדיף גדולים ורציניים שלא יעשו שטויות ויגרמו ח"ו נזק. אם צריך תמיכה במילים, כמובן שעדיפים הבוגרים, ואם צריך להתרים הקטנים יכולים להתרים. לעניין חלוקת הכסף/מצרכי מזון/בגדים ידאגו הבוגרים.. הכל צריך להתחלק ברית.

ברית היקרה שימי ../images/Emo23.gif...

בס"ד אני מוחה על אחד הדברים שאמרת.. בקשר לבתי אבות, זה לא נכון שעדיף ילדים קטנים כי אנחנו פעם התנדבנו קבוע בבית אבות וממש נקשרנו שם לכולם והם סיפרו לנו על הילדות(עם שורוק ב-ו´, לא עם חולם...חחח, אני קצת מסובכת היום..)שלהם וכאלה ולילדים קטנים הם לא יכולים להפתח ככה..את מבינה מה שאני מנסה להגיד?!?! פרפר שמתהההההה מרעב!!אין לנו מה לאכול בבית.....אני משתגעתתתתתתת!
אוכלללללללללללל!!!

תחיה

New member
מסכימה!

אז ככה. 1)בפעולות ערב שבת אנחנו משתדלים שהחברה יעבירו פעולות, ולפעמים אנחנו מביאים אנשים מבחוץ שיעשו אצלנו פעולות. שההיתי קומונרית הבאתי אנשים מכובדים שיעבירו פעולות ערב שבת. 2)באירועים מיוחדים תמיד אנחנו עושים טקסים, או פעילוית למינהם. למשל בפורים כמובן הייתה הכתרה, אבל המדריכים עשו אותה וזה היה מקסים, עכשיו לפני פסח ניקינו את הסניף והבית כנסת, ובעז"ה בחול המועד אנחנו נוסעים לטיול ליד ירושלים ליומיים. 3)בקשר להתנדבויות וכאלה, יש לנו ילדה אוטיסטית בסניף שלקחנו על עצמנו בתור פרוייקט, אנחנו הלכנו לפני פורים מבית לבית ולקחנו כל מיני דברים לחיילים שנמצאים לידנו ואנחנו עושים עוד המון פעילויות. ובנוסף יש לנו פעם בחודש שיחה עם איזה רב שמעביר לנו שיחה וזה שיא המרתק, ועוד פעם בשבוע בערך יש לנו קבוצת דיון דתיים חילונים בישוב כדי להתקרב אחד לשני. אני מציעה לעשות את זה, זה נורא חשוב ובמיוחד במצב של ימינו!

s u g e r

New member
העיקר שחבריא ב´ יהיו פעילים...

נראה לי ממש חשוב! כי אם לא- מה שקורה זה שעוברים את כל חבריא א´ בתור ילדים "קטנים" ואז כשמגיעים לחבריא ב´, כשכבר גדולים, אז הכל מתפספס... כי אם אתה לא נכנס להדרכה אז לכאורה אתה לא "שווה" או לא עושה כלום... וזה ממש פספוס...

תחיה

New member
לא דווקא!

יש לנו הרבה אנשים שלא היו מדריכים ואני לא חושבת שזה היה פיספוס מצידם. נכון שזה באמת פיספוס, אבל הם מספיק פעילים בסניף וכמה שהסניף שלנו קטן אתה לא מאמין כמה דברים צריך לעשות בשבילו, זה לא ייאמן!!!

למעלה