מדריכים בצופים

מדריכים בצופים

מנסיון של אחרים.. מה עושים עם הילדים האלה, הקרויים מדריכים, שאין להם מושג איך להתמודד עם ילדים כמו שלנו?

אורן10000

New member
הרי אנחנו בדררך כלל לא מדברים

מהניסיון של אחרים... הייתי מייעץ לבדוק יותר מקרוב מה עושים ה"ילדים האלה" אותם מדריכים בצופים מדמודדים מצוין עם קבוצה הרבה יותר בעייתית מהילדים שלנו! ועומדים בזה מדהים,,, יש בצופים קבוצה (הכוונה כמעט בכל השבטים בארץ) הניקראת 'צמיד' שזו קבוצה של ילדים שבתי הספר הרגילים לא מצליחים להתמודד איתם בהגדרה לעומת הילדים שלנו שכן נמצאים בתוך בתי הספר הרגילים, אז בבקשה טיפה יותר קרדיט ל"ילדים האלה" שעובדים מדהים עם עשרות אלפי ילדים בכל הארץ ולא לתת לפחדים שלנו לנהל אותנו.

zorefs

New member
אני נהלתי שיחה עם ראש השבט ו..

בתחילת דרכה של בתי שנה שעברה שהיא ילדת לקויית למידה וקשב וריכוז נהלתי שיחה עם ראש השבט והמדריכים וכך גם אני בקשר איתם. בשיחה אישית איתם סיפרתי להם על הנושא ולאט לאט נותנת להם טיפים שיעבדו אצלם. עד כה זה מאוד עוזר ומחזק את הילד/ה ללכת לצופים ולקשור קשרים חברתיים ולהשתתף כמו כולם. גם אנחנו לא נולדנו לזה וקיבלנו הדרכה או למדנו על בשרנו אז לקחת לשיחה או להצמיד לילד/ה חניך/כה שיעזרו בהתחלה. אני מקווה שזה יצליח לכם כמו אצלנו ולדעת שלפעמים יש גם מורדות כך זה החיים שלנו.

05 מיכל

New member
מניסיוני

הילדים שלי, גם ה ADHD (שזה הרוב אצלי...) הסתדרו מצוין גם כחניכים וגם כמדריכים (שהיו להם גם חניכים כאלה וגם אחרים). אחת מבנותי, שהיתה בכלל-בכלל לא פשוטה מבחינה התנהגותית, ובבי"ס יסודי גם חברתית, היתה אח"כ מדריכה מעולה ומוערכת מאוד, והיא גם קומונרית מוערכת, והיא מומחית בלהחזיק ילדים קצר ובאהבה. ואני רוצה להדגים לך איך היא מסתדרת: כשהיא שולחת ילד הביתה בגלל התנהגות, היא מסבירה לו (ואם צריך מתקשרת הביתה כדי להסביר לו): אני מאוד רוצה אותך כאן, ובפעם הבאה אני מחכה לך שתבוא, אבל הפעם, בגלל מה שעשית - אין ברירה. הפעם אתה צריך ללכת. הילדים האלה הקרויים מדריכים לפעמים לא מבינים דברים שאנחנו מבינים, ולפעמים הם מבינים דברים שאנחנו לא מבינים. ולא פעם הם מסתדרים יותר טוב מחלק מהמבוגרים שקרויים מורים/הורים/גננות וכד'.

lolita205

New member
עם הזמן בא הידע.

הצופים זה נושא שאני אישית נורא קשורה אליו. בתור חניכה בצופים מכיתה ד' אני חייבת לציין שאני מאוד נגד הטענה שלך ש"אין להם מושג איך להתמודד" אני מסתייגת מיד. בכל שנותי בצופים המדריכים שלי ידעו מצוין איך להסתדר איתי בהתחלה היה קושי קל אבל אז המדריך מתרגל לאט לאט לחניך ומגלה מה הם נקודות "החולשה" של אותו חניך ולומד להכיר אותו מניסיוני גם בתור מדריכה בצופים בסוף כל מערך {בערך פעם בחודש} המדריך כותב שיקוף מצב קבוצתי {על כל הקבוצה} ועל החניכים "הבעייתים יותר" {אלה שצריכים יותר תשומת לב} וביחד עם הצוות הבוגר והמנוסה {ראשג"ד ומרכזים} חושבים ביחד על דרכי פעולה עם אותו חניך... לצופים נורא חשוב לשים דגש על החניכים כפרט וכקבוצה והמדריכים בראש ובראשנה חושבים על החניכים בכל רגע נתון... לכן ברגע שאת באה ואומרת שלמדריכים אין מושג איך להתמודד זה מעליב אותי אישית ופוגע... כי הרי גם לך בהתחלה לא היה מושג איך להתמודד עם הילד שלך {או שאני טועה ונולדת עם כוחות מיוחדים}. זה יכול לקחת לפעמים מעט זמן וקשה ויכולים להיות רגעי משבר בין המדריך-לחניך אבל בסופו של דבר הכל ילך חלק והחניך רק ירוויח... ובמקרים ממש בעייתים את מוזמנת לפנות למרכז של השבט שלך ולדבר איתו ולחשוב ביחד על פיתרון {שנה שעברה בטיול פסח של השבט היה חניך אחד שהוא ADHD ונורא פחדו מההתנהגות שלו בטיול <זה היה טיול צופים ראשון שלו> ולכן ההורים דיברו עם המרכז והצמידו אותי להיות אחראית על אותו חניך. לפני היציאה לטיול נפגשתי עם ההורים שלו ודיברנו בינינו וגם עם הילד וההורים ביקשו שעל כל דבר אני אעדכן אותם והייתי כל הזמן עם הילד בטיול אז נכון אומנם זה לא אידיאלי אבל אני חייבת לציין שהטיול עבר חלק והילד נורא נקשר אליי ואני אליו והטיול הזה תמיד יזכר אצלו בתור חוויה מיוחדת... <מיותר לציין שתשומת הלב הרבה שהוענקה לו קסמה לו עד מאוד>} בקיצור אותם מדריכים בצופים הם אומנם לא מתחילים ישר בתור בעלי ניסיון אבל הם עושים כל שביוכולתם למען החניכים {מניסיון כמובן} והמושג איך להתמודד בא עם הזמן.. בדיוק כמו אצלך. מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי וסליחה על המגילה אבל הצופים זה אחד הנושאים שהכי חשובים לי בעולם. {רוב החברים שלי הם מהצופים ואני מי שאני בזכות הצופים}

oran1

New member
מסכימה

מסכימה איתך בהחלט - אני עובדת במתנ"ס ויש שם ילד היפראקטיבי שמשגע את כולם ומפריע לכולם - אני מנסה לאזור לו כי גם אני adhd . אבל לא קל. ניסיתי לפנות לקבל הדרכה איך אפשר לעזור לו אבל אף אחד אינו מספיק מקצועי כדי לענות לי על השאלות וחבל - כי הילד הזה מאוד חכם - אני שמה לב בזמן פעילות שאני מעבירה. לדעתי יש שם עוד ילד עם בעיות של קשב וריכוז - אבל אף אחד לא פנה לגביו. לדעתי בחוגים, מתנסים , תנועה ופעילויות בלתי פורמליות - נדרש סדנה בטיפול בילדים מהסוג הנ"ל

דליה.ד

New member
פשוט שולחים את הילדים לתנועה

כשהם על ריטלין. אצלינו זה עבד ואפילו במחנות. כל ילדי היו בתנועה עד כיתה י"א!

לא התכוונתי לזלזל בכלל במדריכים אך

ניראה לי שאצלינו, המדריכים לא ממש יודעים איך להתמודד.. יש קבוצה לא קלה, "שכחו" אותו כבר פעמיים וכו'.. ניראה שצריך לדבר איתם בדומה לעבודה שאנו עושים עם המורים.

דליה.ד

New member
ברור, אלה פשוט ילדים

ולכן אין להם רקע, נסיון והדרכה. בתי, אפרופו הייתה מדריכה בתנועה והצליחה להתחבר יפה לילדים ההיפריים (מנסיון...).

למעלה