מדריך קרב מגע

pirate

New member
מדריך קרב מגע

שלום החלטתי שהתפקיד שאני רוצה לעשות בצבא הוא מדריך קרב מגע כך שאני גם אעסוק במה שאני אוהב (אומנויות לחימה קרבות וכו..) אז רציתי לשאול איך מגיעים לתפקיד הזה ואיזה מסלולים של מדריכים יש .. ונתונים על התפקיד קלבים לא קלבים יציאות וכו.. תודה מראש

תפקיד של מדריך קרב מגע בצה"ל

אני אנסה לענות לך על השאלות לאור ניסיוני כמדריך קרב מגע בצה"ל, אבל קח הכל בערבון מוגבל מאד, כי קרוב לודאי שהדברים השתנו לפחות במעט מאז שחרורי מצה"ל לפני 6 שנים. באיזו שיטה אתה מתאמן ? אני מניח שאתה רוצה להמשיך להתאמן בשיטה שלך במהלך השירות הצבאי. אם תחפש בערך חודש אחורה בפורום זה תמצא עיצות שלי, שגם אני השתמשתי בהן בזמן הצבא על מנת לשמור על הרמה באומנות הלחימה ואף להשתפר. לגבי קרב מגע - קודם כל חשוב שתדע שקרב מגע הוא לא אומנות לחימה, הוא שיטת לחימה והגנה עצמית. ויש הבדל גדול בין השניים. מדריך קרב מגע הוא אינו תפקיד בצבא (לפחות בזמן שאני שרתתי). לכן אינך יכול להיות רק מדריך קרב מגע. מה שכן הוא שאתה יכול להיות מדא"ג (מדריך אימון גופני) שזהו קורס נפרד ואחר, אבל הוא נחשב לתפקיד. וגם לעבור קורס מדריכי קרב מגע ולהיות גם מדריך קרב מגע. הגדרת תפקידך יהיה מדא"ג (רק לשם הרשמיות), אך בפועל אתה תדריך בעיקר קרב מגע. אם זה יהיה תפקידך, אתה תשרת בבסיסי הדרכה (טירונים וכו´). את הנבחרים משאירים להדריך בבה"ד 6 (וינגייט). היציאות תלויות בהיכן שתשרת. אפשרות שניה, אם אתה לא מעוניין להיות מדא"ג, היא להתגייס לתפקיד אחר בצבא, ולבקש משם לצאת לקורס מדריכי קרב מגע (שדרך אגב ניתן בד"כ כצ´ופר). אבל אז תפקידך ישאר מה שהיה לפני הקורס (כי הרי מדריך קרב מגע הוא אינו תפקיד אלא רק בנוסף). אבל יתכן מאד שביחידה שלך יהיה צורך במדריך, ואז אתה בין ביתר תדריך קרב מגע. אפשרות זאת (שאני השתמשתי בה) רק לעיתים נדירות מתממשת כי לכל יחידה יש כמות מוגבלת של הקצאות ורק הטובים והמתאימים ביותר יוצאים. לכן אני ממליץ לך להשתמש באפשרות הראשונה. אם היא לא תתממש, אין דבר, השתמש בעיצות שנתתי כאן לפני חודש בערך. אני זוכר שלקראת סוף השירות שלי, הייתה שמועה לפיה ישנה מגמה להגדיר את קרב המגע כמקצוע לכל דבר בצבא. דובר לפתוח קורס מדריכים מורחב שיכלול גם את נושא האימון הגופני. אך זו הייתה רק שמועה ואני לא יודע אם היא התממשה. שווה לך לברר, ואז אם זה נכון, זה הדבר המתאים לך ביותר. בהצלחה בשירות הצבאי, וזכור שחשוב שתשמור על הרמה שלך באומנות הלחימה, כי רק מעטים מצליחים לעשות כן. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

pirate

New member
תודה

אתה יודע מהם דרישות הקבלה ? באומנות לחימה שלי (white crane kung fu) אני מתאמן רק 3 שנים לפני כן התעסקתי עם קאראטה קרוב לשנה ולפני כן כמה שנים בגודו את מי מקבלים לתפקיד (וסיפרו לי שהיום יש תפקיד של מדריך קרב בצבא מגע כלומר זה התפקיד שלו ) והאם צריך לבוא לפני קורס מדריכי קרב מגע עם נסיון בקרב מגע ספציפי ??? והאם כדאי לקחת קצת שיעורים בקרב מגע בנוסף לאומנות לחימה שלי זה יעיל במשהו ????

אם אני זוכר נכון, ישנה דרישה

לפרופיל קרבי (למרות שאני התקבלתי עם פרופיל נמוך מאד), כמו כן ישנם שני מבחני כניסה לפני תחילת הקורס - מבחן כושר גופני, ומבחן התאמה שכולל קואורדינציה, מבחני תגובה ויכולת לימוד מהיר. אם אתה עובר אותם, אתה בקורס. לא צריך ניסיון בקרב מגע ספציפי, אבל נסיונך באומנויות לחימה מספיק כדי להמליץ לשלוח אותך לקורס. אתה לא צריך שום שעורים כתוספת. את הקרב מגע הצה"לי אתה תלמד מא"ב בקורס. אני לא מכיר "עגור לבן" אבל אם השיטה שלך עוסקת בהגנה עצמית פרקטית, אל תצפה ללמוד דברים חדשים. למרות שמה שתלמד שונה מבחינת הגישה מאומנויות לחימה.

שריר

New member
יש לי שאלה בקשר לקרב מגע

אתם מחשיבים את זה כאומנות לחימה או כאומנות יותר להגנה עצמית ברחוב כי לדעתי זה ממש ממש לא אומנות לחימה כי מלמדים איך להתגונן מדברים ברחוב מאנשים ענקים סכינים אקדחים וכל השאר שאין בזה משהו רע פשוט זה תמצית הקרב מגע זו דעתי

אייקי

בעיקרון כן, זה ללמוד איך להגן מפני גדולים ומפחידים אבל אצלנו בשיטה... המורה שלי דאן 2 באייקידו דאן אחד בגיוגיצו ודאן אחד בג´ודו והוא מלמד אותנו גם דברים מזה... כמובן שזה נכנס בדרגה גבוהה יחסית (דאן 1 ומעלה) כי זה כבר החלק המקצועי יותר אתה לא בא ללמוד איך להגן על עצמך... זה כבר בשביל האומנות מקווה שהבנת להתראות

שריר

New member
כן הבנתי אבל

קרב מגע זה לא ממש כמו איקידו קארטה קונג פו ושאר האומנויות היא לא ממש בנויה כאומנות לחימה אלא כאומנות רחוב יש בה דבריפ טובים אבל בעיקר לקרב רחוב

BAD KING

New member
לא שאתה לא צודק אבל...

אומנות הלחימה הזאת היא אחרי הכל אומנות שיצר אדם מסויים וזה שמתמשים בה לדרכים כאלה זה לא בהכרח נועד לזה. אומנות זאת וכמעט כל אומנות אחרת עברו חידושים רבים. ורוב החידושים שעברה אומנות לחימה זאת הם חידושים שיכולים לעזור בקרבות רחוב.

התשובה נמצאת בגוף השאלה

אכן קרב המגע הצה"לי אינו אומנות לחימה, זה פשוטו כמשמעו קרב שיש בו מגע פיזי (כך הם מגדירים זאת במדוייק בצבא) וכל מה שאמרת הוא נכון.

pirate

New member
עוד שאלה למעשה שתיים

האם אימונים בקרב מגע יעילים ועוזרים למי שמתאמן בשיטות אחרות ?? והאם למדריכי קרב מגע יש מאהלי אימונים או דברים כאלה כדי להתאמן ???

כפי שאמרתי כבר קודם

אם אתה לומד אומנות לחימה או שיטת לחימה שמתמקדת בהגנה עצמית פרקטית לכל מצב ומצב של תקיפה ברחוב, אזי אין לך שום דבר חדש ללמוד מקרב המגע הצבאי. כל התורה מתבססת על טכניקות פשוטות ככל שניתן, והן מבוססות על האינסטינקט הטבעי שיש לכל אדם כאשר מתקיפים אותו ממצבים שונים. זה הדבר האידיאלי ללמוד כאשר הזמן העומד ברשותך הוא קצר, ואתה רוצה להפיק את המירב. אבל, אין להשוות זאת לאומנות לחימה, שבה אתה מפתח אינסטינקטים, שלא בהכרח טבעיים לאדם הממוצע, אך עם השנים זה הופך להיות טבע שני ואינסטינקט טבעי שלך. כך אתה יכול להיות מסוגל לבצע טכניקות שהן יותר יעילות ומבוססות על הרגלי התגובה החדשים שהמורה שלך הקנה לך עם השנים, בהתאם לפילוסופיה ולסוג האומנות שלך. תגובות אלו יכולות להיות קטלניות הרבה יותר, מאשר תגובות המבוססות על אינסטינקט מולד. אבל זה לוקח שנים ולצבא אין את הזמן. לסיכומו של דבר, האימונים בקרב מגע יעילים, אך רק לאדם שלא לומד אומנות לחימה פרקטית. אם אתה לומד אומנות כזו, עדיף שתתרכז בה, ותלמד את הקרב מגע הצבאי רק לשם העיניין וההסמכה שהקורס מקנה לך ללמד בצבא. בקשר למאהלי אימונים - זה תלוי ביחידה שלך. ליחידות מובחרות אני יודע שיש אולם או חדר גדול עם ציוד מתאים. ליחדות שאינן קרביות (כמו שאני שרתתי), אין.

למעלה