תפקיד של מדריך קרב מגע בצה"ל
אני אנסה לענות לך על השאלות לאור ניסיוני כמדריך קרב מגע בצה"ל, אבל קח הכל בערבון מוגבל מאד, כי קרוב לודאי שהדברים השתנו לפחות במעט מאז שחרורי מצה"ל לפני 6 שנים. באיזו שיטה אתה מתאמן ? אני מניח שאתה רוצה להמשיך להתאמן בשיטה שלך במהלך השירות הצבאי. אם תחפש בערך חודש אחורה בפורום זה תמצא עיצות שלי, שגם אני השתמשתי בהן בזמן הצבא על מנת לשמור על הרמה באומנות הלחימה ואף להשתפר. לגבי קרב מגע - קודם כל חשוב שתדע שקרב מגע הוא לא אומנות לחימה, הוא שיטת לחימה והגנה עצמית. ויש הבדל גדול בין השניים. מדריך קרב מגע הוא אינו תפקיד בצבא (לפחות בזמן שאני שרתתי). לכן אינך יכול להיות רק מדריך קרב מגע. מה שכן הוא שאתה יכול להיות מדא"ג (מדריך אימון גופני) שזהו קורס נפרד ואחר, אבל הוא נחשב לתפקיד. וגם לעבור קורס מדריכי קרב מגע ולהיות גם מדריך קרב מגע. הגדרת תפקידך יהיה מדא"ג (רק לשם הרשמיות), אך בפועל אתה תדריך בעיקר קרב מגע. אם זה יהיה תפקידך, אתה תשרת בבסיסי הדרכה (טירונים וכו´). את הנבחרים משאירים להדריך בבה"ד 6 (וינגייט). היציאות תלויות בהיכן שתשרת. אפשרות שניה, אם אתה לא מעוניין להיות מדא"ג, היא להתגייס לתפקיד אחר בצבא, ולבקש משם לצאת לקורס מדריכי קרב מגע (שדרך אגב ניתן בד"כ כצ´ופר). אבל אז תפקידך ישאר מה שהיה לפני הקורס (כי הרי מדריך קרב מגע הוא אינו תפקיד אלא רק בנוסף). אבל יתכן מאד שביחידה שלך יהיה צורך במדריך, ואז אתה בין ביתר תדריך קרב מגע. אפשרות זאת (שאני השתמשתי בה) רק לעיתים נדירות מתממשת כי לכל יחידה יש כמות מוגבלת של הקצאות ורק הטובים והמתאימים ביותר יוצאים. לכן אני ממליץ לך להשתמש באפשרות הראשונה. אם היא לא תתממש, אין דבר, השתמש בעיצות שנתתי כאן לפני חודש בערך. אני זוכר שלקראת סוף השירות שלי, הייתה שמועה לפיה ישנה מגמה להגדיר את קרב המגע כמקצוע לכל דבר בצבא. דובר לפתוח קורס מדריכים מורחב שיכלול גם את נושא האימון הגופני. אך זו הייתה רק שמועה ואני לא יודע אם היא התממשה. שווה לך לברר, ואז אם זה נכון, זה הדבר המתאים לך ביותר. בהצלחה בשירות הצבאי, וזכור שחשוב שתשמור על הרמה שלך באומנות הלחימה, כי רק מעטים מצליחים לעשות כן. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.