"מדריך לשוכר דירה"

"מדריך לשוכר דירה"

התפרסמה היום כתבה במעריב עם טיפים, עיצות, מידע ודברים שצריך לשים אליהם לב לפני שחותמים על חוזה ונכנסים לדירה. לא נראה לי שהיא מחדשת משהו שלא נאמר בפורום, אבל באופן כללי היא ממצה ויסודית.

NightElf

New member
בקשר לסעיף 2

האם אתם ביקשתם מבעל הבית שלכם טאבו או כל מסמך בעלות על הדירה?

tenen

New member
לא חושב שצריך לבקש מהמשכיר

מכיוון שאם הוא נוכל ומנסה למכור דירה שלא שלו הוא גם יכול לזייף מסמך שאת לא ממש מבינה בו... אם כבר טורחים לבדוק אז בודקים ישירות בטאבו ולא אצל המשכיר... אבל לדעתי רוב האנשים מתעצלים לעשות זאת...

NightElf

New member
נאור = בן ../images/Emo8.gif

איפה\איך בודקים בטאבו? זה מסובך או משהו טלפוני? אפשר לבדוק מבלי שהמשכיר יהיה מעורב?

אני התעצלתי

ולא רק זה, אפילו יש לי אבא עורך דין ולא טרחתי להראות לו את החוזה. הייתי מאוד מאוד באופוריה - אולי בגלל ששתי השותפות שגרו שם שנה קודם אמרו שהבעל בית מאוד בסדר, והחוזה מאוד הוגן, אז הלכתי וחתמתי כמו עיוורת. זה מטומטם לגמרי כמובן, אבל חצי שנה ובינתיים הכל בסדר.

תודה על הקישור

ראיתי רק עכשיו. לגבי הבירור של בעלות הנכס, זו שאלה שעלתה כאן פעם, ונדמה לי שפעם באחד מחיפושי אחר חומרים לפורום ראיתי גם איפהשהו שאומרים מה צריך לעשות, אבל לא מצאתי את זה כרגע. אני אישית, כפי שניתן להסיק, לא ממש נקטתי בפעולות כאלו, אבל אחד השותפים הכיר את בעל הדירה (לא ידענו שזה הבעלים כשבאנו לראות, כי באנו דרך תיווך, ולכן פגשנו בו לראשונה רק בשלב מאוחר יותר) כידיד של ההורים, אז שיערנו שבאופן כללי יהיה בסדר.

נראה לי...

שרובנו נוטים להניח קצת יותר מידי ש"באופן כללי יהיה בסדר", לא? אני יודעת שאצלי זה לגמרי היה ככה, וגם אצל רוב האנשים שאני מכירה. ברוב המקרים הכל באמת בסדר, אבל אני מניחה שמתישהו יגיע היום שנתחרט שלא בדקנו הכל עד הסוף...

ללא ספק ../images/Emo13.gif

זו נחלת הצעירים, הטפשות הזו. מצד שני, יש בזה גם משהו מובן. כשניגשים לכל הקטע הזה של מגורים עצמאיים זה מצטייר כגודש לא מבוטל: גם פתאום לחתום על חוזה, לדאוג לאוכל, לדאוג לחשבונות, ולהרגיש מה זה להיות עצמאי ואחראי - לטוב ולרע. אז עושים כמה שיכולים: גם אני העדפתי לדעת כמה שיותר - ועדיין היו הרבה דברים שלא ידעתי ואספתי תוך כדי. בשקט בשקט אני יכולה לומר שכשהשאלה הזו עלתה לראשונה בפורום, בכלל לא הבנתי למה התכוון מי ששאל אותה. מה זאת אומרת אם הדירה באמת שייכת לבעלים? הוא הבעלים, לא? עד אותו רגע, וזה היה כבר כ- 4 שנים של מגורים בדירות שכורות, פשוט לא העליתי בדעתי את האפשרות הזו.

אני לעולם לא אשכח

את החלום שחלמתי בלילה שלפני החתימה על החוזה... בחלום הייתי משום מה בבית של סבא וסבתא שלי (אצלם גרתי לפני הדירה), וחיכיתי לכל מי שאמור להגיע לחתום על החוזה. ואז הם הגיעו - חבורה שלמה, כולם לבושים בחליפות שופטים כמו בסרטים בריטיים ישנים, וכל הגברים (כולל את אבא שלי, העו"ד, שכנראה ייצג אותי) התיישבו מסביב לשולחן והתעסקו ב"דברים של גברים", וכל הנשים חיכו בחדר צדדי. מתישהו קראו לי, הוליכו אותי באדרת מלכות אל השולחן, אמרו לי לחתום איפשהו ומיד גירשו אותי בחזרה לחדר הצדדי. כנראה שהייתי מבועתת לגמרי מכל העניין הזה של להיכנס ל"עולם של הגדולים", כשפתאום התחילו לדבר איתי על דברים כמו שטר ערבות ועוד כלמיני מושגים שלא ידעתי איך לבלוע אותם... כמובן שבסוף כל הסיטואציה של חתימת החוזה היתה הרבה פחות דרמטית. ובסופו של דבר גיליתי שרוב הדברים פחות מסובכים ממה שהם נשמעים.

למעלה