מדריך ללקוחות

מדריך ללקוחות

בטאגליינס מופיע שרשור שנפתח במסמך אנושי עשוי היטב שכתב תומך טכני מנוסה, בצורת מדריך ללקוחות כיצד להתנהל מול שכמותו. אני בזמנו כתבתי מסמך קצר שהוכנס ע"י המנהלת הקודמת למאמרים, בצורת מכתב ללקוחות עם בקשות והסברים. לפעמים אני מוצאת את עצמי מסבירה ללקוחות למה דברים שהם עושים מפריעים או מקשים עלי לעשות את עבודתי, לפעמים הם מבינים ולפעמים לא, אבל ברוב המקרים הם טוענים ש"רק רצינו לעזור". הם באים לעזור ויוצאים מפריעים, וזה קורה לעיתים קרובות יותר משנדמה. אז מה דעתכם להביא איש איש בתחומו הנחיות שהייתם כוללים במדריך ללקוחות, באם היה נכתב אחד כזה? מבטיחה להביא את ההנחיות לסועד במסעדה בהקדם...

In Limbo

New member
מה עושים סועדים במסעדה

במטרה לעזור ובעצם מקשה על עבודתך? דר"א - לאמא שלי יש את המנהג הזה לאסוף את הצלחות בשולחן במסעדה ולסדר אותן אחת על השניה במטרה לעזור למלצר.. יוצא לך להתקל באנשים שעושים את זה? זה עוזר לך באמת או סתם מקשה?

זה מילא

יש את אלו שבזמן שאני מפנה מושיטים לי את הכלים שלהם, וזה רק מקשה כי מלצרית יעילה מסדרת את הכלים על המגש או על הצלחת הכי גדול באופן מיוחד שתהיה אפשרות לקחת כמה שיותר כלים ובלי שהם ישברו בדרך. יש גם את אלו שלוקחים דברים מהמגש או ששמים דברים על המגש, ומפרים את כל האיזון. כבר מצאתי פעם את עצמי עם בקבוקי שתיה וכוסות על החזה שלי בגלל חכם כזה ש"רק רצה לעזור". לפעמים הם מקבלים את עונשם, כשלוקחים מהמגש משהו חם לפני שהספקתי להזהיר אותם, ונכווים... עוד משהו מעצבן שקרה לי היום: לפני שמגישים את המנות העיקריות אנחנו משתדלות לארגן את מה שכבר על השולחן בצורה שתאפשר לנו לשים את הצלחות כמו שצריך, וזה בעיקר חשוב במקרים שאנשים מתחלקים במנות. היום הגעתי עם העיקריות וגיליתי שאחד הסועדים החליט שסתם הזזתי את הצלחות שכבר היו, והחזיר אותם למרכז השולחן ועוד בבלאגן שדרש ממני להניח את המגש על שולחן אחר ולהתחיל לסדר מחדש... עד שאני אהיה עירנית יותר ואכתוב עוד ובצורה מסודרת, את מוזמנת להיכנס למאמרים ולקרוא את מה שכתבתי ממזמן, אבל אני עדיין נתקלת במצבים האלו כל משמרת כמעט

יש לי ../images/Emo88.gif

מדריך ללקוחות נוסח "ארנה"
ישראלי יקר, למד לקרוא
תפסיק לשאול שאלות 10000 פעם
אל תשקר
תפסיק להתבכיין, זה ממש לא מזיז לנו
אני לא פסיכולוגית שלך
אני גם לא לשכת הסעד

את יכולה להיות יותר ספיציפית?

כתבת דברים כלליים מדי, שהלקוח הממוצע גם לא יבין. אני אתן דוגמה: לקוח יקר, שנן היטב טרם בואך למסעדה
רצוי שתהיה מודע לסוג המסעדה שאתה נמצא בה, על מנת להימנע משאלות כמו "איזה סוגי בשרים יש" במסעדה חלבית או "על איזה טוסט את ממליצה" בסושיה.
לפני שאתה שואל שאלות מפורטות על סוגי המנות השונות ותכולתן, כדאי שתעיין בתפריט. ב-99% מהמקרים תמצא את התשובה שם.
אם אתה עוד לא יודע מה אתה רוצה להזמין ולא זקוק להמלצה, אל תקרא למלצרית!
לא משנה כמה פעמים תקרא לה, המלצרית לא תנטוש לקוח אחר באמצע ההזמנה או ההגשה, אז תחכה שהיא תתפנה ואז תקרא לה.
אם לא מצאת ביביסיטר תשמור על הילדים שלך בעצמך. מלצרית לא יכולה למלצר ולשמש כשמרטפית פעילה בו זמנית. זה בינתיים...

babylon_a1

New member
חשבתי לכתוב משהו רציני

שמופנה ללקוחות, השאלה מי יתחס לזה, מי יקרה את זה... אולי נכתוב....

תתפלא

נתחיל בכך שבפורום יש מגוון של נותני שירות שכל אחד מהם הוא לקוח של נותני שירות אחרים, וזו כבר התחלה, חוץ מזה שנכנסים לכאן אנשים שלא קשורים למתן שירות וזה יכול לתרום גם להם וגם לנו... ולמקרה שתהית, אכן הרעיון בא לי מאותו תדריך למתנהל מול תומך טכני שכתבת בזמנו...

babylon_a1

New member
כן ראיתי שהתייחסת אלי

ותודה על המחמאות נארגן משהו עניני...

למעלה