מדריך הטרמפיסט ...

sarah

New member
מדריך הטרמפיסט ...

אולי זה -אוף טופיק- אבל... הממ,זה קצת קשור. קרא מקרה מישהי מסויימת מאוד (נחשו מי :) ) , קנתה ספר (או שנגיד,אבא שלה קנה לה אותו.) ששמו ``המדריך לטרמפיסט...`` והתלהבה ממנו מאודד (יותר מכל ספר אחר שקראה בחיים שלה,אפילו יותר מהארי פוטר,אבל זה שהספר הזה הוא ענק לחוד וזה שהעלילה שלו פחות סחופת לחוד :) ) ומתי שהוא ביקשה מאימוה לקנות לה את הספר ההמשכי (המסעדה בקצה היקום.) אבל,אבל,אבל... אמא שלי שהיא סאדיסיטית לא קטנה,גילתה שאין את הספר המיועד בחנות,אלא רק את הספרים באנגלית,וגם את כולם ביחד בספר אחד באנגלית צחה... נחשו מה קרא,אני עכשיו דיי תקועה עם ספר ענקי באנגלית (לא קראתי ספרים באנגלית בחיי,אלא אם כן הדריאקואים הסנסטרים והדרמונייסים נחשבים כספרים.) אפילו שהספר נהדר (במיוחד הZ<B הזה ששומר סודות מעצמו כדי שהממשלה לא תגלה,זייגון מה שמו, שולט!,וגם הקטע הזה אם המאני דפרסיבי הזה שגרם לאיזה מחשב להתאבד,ובמיוחד אהבתי את המכונה הזאת של סריוס קרבנטיקיה שגורמת לאנשים כמעט לההירג בגלל איזה כוס תה .) . אז ,שאלות: 1)האם שווה את זה לשבור את השיניים ואת הראש על הספר הזה? 2)האם פרד פרפקט הוא סוטה?(אני לא סתם שואלת.) 3)מה זה אמור להיות 42? האם יש לזה בסוף תשובה? 4)מה לעזזל זה שצרב לעצמו את המוח רוצה ? (אויי ,הוא כזה חמוד.) 5)האם ארתור באיזשהו שלב של הסיפור יכבוש את ליבה של טריליאן? 6)באיזה ספר,ובאיזה קטע כתוב על כך שזה שצרב לעצמו את המוח: שהוא נזכר בזה שנשיא הגלקסיה הקודמת ביקר אותו לפני שהוא מת סיפור לו על ה``ליבת הזהב`` הזאתי... 7)נראה לכם שעד שאני אגמור תיכון אני אסיים את הספר הענקי הזה? יורז סנסירלי (ועכשיו בתוספת צמות),שרה.

פגעסוס

Well-known member
בתור אחד שקרא את כל הספרים

חוץ מהאחרון. אני יכול להגיד שלדעתי שווה בהחלט לשבור את הראש ולקרוא אותו (אני קראתי בעברית אז לא כל כך שברתי...) בנוגע לשאר השאלות שלך הן מתבררות בהמשך ולא הייתי רוצה להרוס את הכיף שבקריאת הספרים...

טוב...

גם אני ראיתי את כולם מרוכזים באחד בסטימצקי...עולה 120 ויש על הכריכה פה ענקי וסמיילים מקפצים ממנו...משהו כזה...חברה שלי קראה את רוב הספרים ואני...התחלתי בשלישי ולא הבנתי כלום, עברתי לשני ואז גיליתי את הראשון וקראתי אותו...אז אני לא ממש יכולה לענות לך על שאלות... טוב, חברה שלי אמרה שפורד פרפקט חמוד, אבל אני לא קולטת מה היא רוצה ממני, כי הוא ממש ממש מעצבן! זאפוד חמוד :) בכל מקרה, בספריית הבצפר שלנו יש ספר אחד...זה היה משהו עם שעת תה, או שזה היה ספר אחר, אבל יש בסדרה משהו עם שעת תה...בכל מקרה, היה כתוב שם משהו עם טריליאן בהריון ומה הקשר של ארת`ור לנושא...ואני וחברתי הגבנו בפעירת פה מודהמת...טוב, מצטרך להמשיך לקרא כדי לגלות...ואני שונאת לא לדעת את הסוף בספרים (מה שהרס לי די הרבה) נו, טוב...מקווה שעזרתי לך במשהו עם בלבולי המוח שלי...או, כן-שווה לשבור את השיניים בשביל זה :) -ליאת- I wonder what it`s like to be a slice of cheese...

pomelit

New member
יש לו ספר שנקרא

שעת התה הגדולה של האלים (לא זוכרת את התרגום המדוייק באנגלית), שהוא בכלל לא חלק מהסדרה, אבל הדמות שם היא באמת ארתור. והספרים הם אחלה - בין השאר כי לא משנה מאיפה תתחילי לקרוא - תמיד אפשר להינות מהם. אישית - קראתי באנגלית (לא מבינה איך אפשר לתרגם אותם בכלל), אבל בטח עכשיו אחרי שהוא נפטר תוכלי למצוא אותם גם בעברית. תשכנעי את אמא שלך שאם תכירי את הספרים בעברית יהיה לך יותר קל לקרוא את האנגלית, וככה גם תיהני וגם תלמדי... (-:

קוראים לזה...

שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש או משהו דומה...או שאני מבלבלת 2 שמות של ספרים ועושה לעצמי פדיחות, כרגיל...אגב, מאז שכתבתי את ההודעה הקודמת (לפני כמה שעות) שיניתי את דעתי ואני חושבת שפורד אולי קצת...אממ...סוטה...נו, אבל הוא די חמוד... -ליאת- Got goth?

pomelit

New member
נכון

The Dark Tea -Time of the Soul ויש שם קטע שאחד האלים הנורדיים לא יכול לטוס כי אין לו דרכון. קצת מיתולוגיה צפונית...

shai.m

New member
התבלבלתי....

הסופר שכתב את ``מדריך הטרמפיסט לגלקסיה`` הוא אותו אחד שכתב את עולם הדיסק?-אני מניח שלא. וזה אותו בנאדם שנפטר לפני כמה ימים? אז איך קוראים לכותב של ``מדריך הטרמפיסט...`` ואיך הספרים...?

פגעסוס

Well-known member
זה לא אותו סופר

מי שכתב אטת ``מדריך הטרמפיסט לגלקסיה`` הוא דאגלס אדאמס, והוא נפטר לא מזמן. מי שכתב את ``סדרת עולם הדיסק`` הוא טרי פראצ`ט, סופר דגול כשלעצמו. בנוגע לספרים, אני ממליץ מאוד לקרוא את שתי הסדרות כי שתיהן יפות, כתובות בשנינות ומצחיקות מאוד.

Vilia©

New member
שאלה....

מה זה הספרים האלה?1 ואיך הם קשורי להארי פוטר? מצפה לתשובת... טלי פוטר

פגעסוס

Well-known member
הקשר

הקשר היחיד בין הספרים הנ``ל להארי פוטר הוא שכולם נכללים תחת הנושא ``מד``ב ופנטסיה``. מלבד זה אין קשר. הספרים האלה הם ספרים מצוינים שאני ממליץ מאוד לקרוא. עולם הדיסק - עולם שטוח הניצב על גבם של 4 פילים שעומדים על צב ענק אחד המרחף בחלל. סיפורים מציקים ושנונים. בנוגע למדריך הטרמפיסט בגלקסה והמשכיו אפשר לראות מספר פרטים על הספרים בהודעות למעלה. אני פשוט לא רוצה לספר דברים שיהרסו את הקריאה...

shai.m

New member
תודה ושאלות נוספות!

באיזו שפה עדיף ליקרוא את הספרים-באנגלית או בעיברית?-וקשה ליקרוא באנגלית? (אני קורא הארי פוטר באנגלית...)-ואיזה ספרים תורגמו לעיברית? מאיזה ספר כדאי להתחיל בכל סידרה? השאלות מתיחסות לשתי הספרים. פנטר-בבקשה אל תמחק!

ליאור...

New member
ברור שבאנגלית!

התרגום בעברית נהרס לדוגמא: הוגוורטס-ראש חזיר את זה לא תרגמו וזה חבל...

shai.m

New member
איזה ספר ראשון בכל סדרה?

ואילו ספרים יותר מענינים?

Prongs

New member
לא מדויק

ראש חזיר זה איזה פאב שהאגריד הולך אליו (שם הוא שכה בנורברט) הוגוורטס זה לא חזיר יבלות זה יבלות חזיר. ויש הבדל! יש מילה אחרת לחזיר יבלות באנגלית! Professor Prongs J. Potter

turki

New member
המילה לחזיר יבלות היא

wart hog ההפך מ hog warts ניתן להתבלבל בין השניים :)

למעלה