מדריד בחודש מרץ

*צופיה*

New member
עוד הצעה

(שנכתבה בטח כשיונית כתבה את זו שלה) : יום ששי – נסיעה לכיוון סגוביה. יש גם מה לראות בדרך. לינה בסגוביה. יום שבת – אסקוריאל, אוילה. נסיעה לכוון טולדו. ביקור באיזור זה שהוא דרומית למדריד ויכול לכלול את צ'ינצ'ון, ארנחואז (לא הייתי בהן) וטולדו שהיא חובה. אז אפשר לישון שני לילות באיזור. ועוד 4 לילות במדריד, כי זה, בגלל הטיסה המוקדמת, נותן לך 3 ימים במדריד.

carmonle

New member
תודה, ראיתי שרכבת ללסלמנקה לוקחת

שעתיים+ לכל כיוון. ניתן לקחת רכבת בוקר מוקדמת ולהיות בסלמנקה כבר ב-10 בבוקר לחזור עם רכבת אחרונה קצת לפני 8 בערב שמגיעה למדריד בסביבות 10 תודה על כל העצות וההמלצות, אני אתחיל לקרוא חומרים ואחליט בהמשך על דרך הטיול, יש לי שפע של זמן לכך. תודה ערן

noa scotland

New member
קצת ../images/Emo32.gif - ערן

איך הסתדרת בסוף עם הסוכרת והאוכל הצרפתי? (זה נשאל מתוך הזדהות...
)

carmonle

New member
תשובה לגבי האוכל

לא אכלנו כלל ארוחת בוקר מסודרת. בערב קנינו פירות אגסים או תפוחים וגיבנה, בד"כ קממבר ואכלנו פרי עם גבינה בבוקר. אשתי לפעמים קנתה לעצה קואסן או עוגה במאפיה. בכל מסעדה כמעט ניתן לקבל בשר או דג עם ירק ו/או סלט. אכלנו הרבה ברשת היפופוטמוס, רשת של בשר (יש גם דגים) שבא עם תוספות (מה שרוצים) אני לקחתי בד"כ שועית ירוקה וסלט. למנות ראשונות ניתן לקבל סלט יווני או טונה. ארוחה כזו עולה כ-15 יורו לאדם ללא שתיה ומנה אחרונה. בערב אכלנו במסעדה אבל היינו מוצאים בד"כ 50 יורו כולל יין ומנה אחרונה. כאשר המחיר יותר יקר הסטיק גם גדול יותר וגם איכותי יותר. הלך לי כמאה יורו ליום על מזון. בצהריים לפעמים לקחנו סלט גדול כאשר מצאנו גם כן בין 12 ל-14 יורו מנה ללא שתיה. בד"כ כמנה אחרונה בחרתי בצלחת גבינות. וגם כאשר אני שותה יין אז בד"כ אני אמור לאכול קצת פחמימות כי יין אדו מוריד סוכר (לפעמים תפו"א אפוי). בסה"כ הלכתי המון בעשרת הימים והסוכר היה בטווח טוב ותקין, ואף נמוך לפעמים (מתחת ל-90). ביום הטיול לעמק הלואר אכלתי בפעם היחידה סנדביץ כי עד הצהריים לא נמצאה אפשרות אחרת לאכול, אולם בהתחשב בכמות ההליכה, ובשעה המוקדמת יחסית של יום הפעילות, לא נגרם כל נזק. ניתן להשיג במאפיות לחם חיטה מלאה, ולקנות נקניק או גבינה, עשינו זאת פעמיים בשעות הצהריים. ערן

magy

New member
אני מבקשת לנצל את העוף בשרשור

להכניס הודעה על פתיחת פורום חדש המיועד לבני חמישים + . פורום היכרויות לאנשים פנויים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1399 תודה למנהלת... ולכם. (לא מצאתי אף עוף פנוי.....אוף טופיק
.)

יונית א

New member
מהו "כלל האצבע" לדעתי

להשכרת רכב ולינה מחוץ לעיר (כל עיר ,אגב) אם התוכנית מתייחסת ליותר מ50% מהזמן מחוץ לעיר- אין טעם לחזור אליה מדי ערב. תוסיף על כך שאתם לא בלייני לילה, אז אין גם יתרון גדול לחזור אל העיר הגדולה (והמלון היקר יותר) אם מתוך שבוע- אתם מתכננים נניח 4 ימים למדריד ו3 בחוץ, אז שווה ללון בעיר,אם הפרופורציות מתחלפות ואפילו יום אחד, כבר שווה לשקול לינה ביעדי הטיול. יש יתרון עצום לנסיעה ברכב, היכרות עם מרחב כפרי יותר ,(כן, גם התברברות אפשרית) והוזלת עלות לינה וכלכלה מאשר בעיר הגדולה. יתרון נוסף שלא נוסעים וחוזרים לאותו מקום. ועוד אחד שניתן לבקר ביותר יעדים כאשר לא תלוים בתחבורה ציבורית. (לעיתים -שני יעדים קרובים נניח סגוביה ואל אסקוראיל לא מחוברים בינהם בתחבורה ציבורית למרות המרחק הקצר והגעה מהאחד לשני מסורבלת). יחד עם זאת לינה בעיר גדולה יש לה את היתרונות שלה,בוודאי אם יש מגבלות תזונה וצורך במקרר בחדר. מה לא לעשות?(לדעתי) לא לשכור רכב ולחזור איתו למדריד- ההפסד הוא כפול. גם בעייה של כניסה ויציאה מהעיר בשעות העומס, גם חניה, גם תשלום על השכרת הרכב וגם לינה במדריד שהיא יקרה יותר.

nitsansh

New member
במדריד יותר קר בעונה הזו

ההבדל בין ברצלונה ומדריד הוא כמו תל-אביב וירושלים, אבל יותר... בחורף אפשר לקפוא במדריד, ובהרים הסמוכים יש מצב לסקי... במרץ כבר קצת מתחמם אבל זה יותר דומה למרכז אירופה מאשר לאקלים ים-תיכוני... (בענין גשם יש פחות מה לדאוג... מדריד יבשה לעומת ערי החוף... כמו שאמרתי זה אקלים מרכז אירופי...) להערכתי לתייר ממוצע יספיקו יומיים לבקר במדריד, אלא אם הוא אחד שנוהג לבלות שעות במוזיאונים... ואם מזג האויר לא ידידותי להסתובב בחוץ אז גם יומיים יהיה הרבה... מחוץ לעיר יש לפחות 2-3 מקומות ששווים נסיעה, אבל קצת קשה לי למצוא 5 בשביל למלא את השבוע (אפשר, אבל השאלה אם הם באמת שוים את זה)... לכל הערים בסביבה אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית, כך שקשה לי לראות איזה יתרון יש לרכב שכור אלא אם אתה רוצה לבקר במקומות קטנים... עם מזג האויר תהיה בטח אותה בעיה, כשקר במדריד אז יהיה קר גם בטולדו, סגוביה, אוילה וכו'...

יונית א

New member
אפרופו מדריד

חוברת חדשה של מטרופוליס יצאה החודש והנושא"מדריד". לא חושבת שיומיים מספיקים לדעתי שלשה לפחות, אבל מתייחסת לתקופה שניתן להסתובב בחוץ, יתכן שבתקופה קרירה יותר- יומיים יספיקו. מחוץ לעיר יש לדעתי הרבה יותר מ2-3 מקומות. רק טולדו היא יום שלם, וסגוביה כנ"ל ואם רוצים את אל ארסקוריאל המרשימה, ואת אבילה -אז מזמן עברנו את 2-3 האתרים...

nitsansh

New member
לסגוביה לא צריך יום שלם...

זה לוקח יום שלם כשנוסעים הלוך-חזור ממדריד (שעתיים לפחות כל כוון בתחבורה ציבורית), ואז אין מצב לביקור בעוד מקום באותו יום... פה הרכב יכול לחסוך הרבה זמן ואפשר לעשות מסלול כמו מדריד-טולדו-אל-אסקוריאל-סגוביה-אוילה ואולי עוד מקום בחזרה למדריד ב-3 ימים... (ב-4 ימים אפשר להוסיף גם את סלמנקה ואם יש לך 5 ימים אפשר להכניס את ויידוליד ואולי גם בורגוס... אפשרויות לא חסרות כשיש לך רכב צמוד ואתה לא תלוי בקוי התחבורה...)

nitsansh

New member
יש לי עוד רעיון בשבילך...

בשבוע שאתה נוסע מתקיים בואלנסיה פסטיבל הפאלאס... אמנם זה לא ממש בסביבה של מדריד אבל אם אירועים מהסוג הזה מעניינים אותך זה שווה נסיעה ליומיים (עם לילה באמצע).

nitsansh

New member
אבל את השיא של הפסטיבל תפסיד...

האירוע המרכזי הוא ב-19 במרץ, אבל בטח יהיה שמח גם בימים שלפני השריפה הגדולה...

יונית א

New member
המרחק ממדריד לוולנסיה

הוא כ-350 ק"מ. ואם כבר מגיעים לעיר יש מה לראות בה, לא חושבת שמתאים לשלוב עם מדריד. (אבל שווה לבקר בה בלי קשר).

nitsansh

New member
עם מה כן אפשר לשלב אותה?

את צודקת לגבי המרחק... לכן זה לא בא בחשבון לנסיעה של יום אחד... ואלנסיה נמצאת בערך באותו מרחק גם מברצלונה, אז יש אותו מצב גם למי שטס לשם... והיא יותר רחוקה ממלגה שגם לשם אפשר לטוס... לא הייתי מעלה את הרעיון אם לא היה שם פסטיבל בזמן הזה... מהניסיון שלי אירוע כזה שווה יותר מביקור בעוד עיר...

למעלה