מדרגות

gpogoda

New member
מדרגות

שלום. נודע לי שהמדרגות בין הקומות בפרוייקט שאנו בונים בו, הן בעלות שוליים. ז"א ששטח כל מדרגה מסתיימת מעט מעבר לתחילת המדרגה הבאה. ברצוני לבקש שבבית שלנו יעשו מדרגות בלי שוליים, מרובעות רגילות. זאת משתי סיבות: א. בבית של הורי יש מדרגות כאלה ואנו מרבים להיפצע מהן בעקבים בזמן שיורדים (העקב משתפשף בחלק הבולט של המדרגה). ב. כשגורפים מים על המדרגות, הלכלוכים נשארים דבוקים לחלק התחתון של הבליטה. אשמח לשמוע מה דעתכם, ובמיוחד: האם הקבלן יכול לסרב לעשות לי מדרגות רגילות? נוכחתי שזה קבלן שמסרב לכל בקשה. תודה מראש.

רשר

Well-known member
מנהל
מדרגות צריכות לעמוד בתקן

הקבלן לא יסכים לעבוד מחוץ לתקן ובצדק (לא יקבל ט 4), אם מהלך המדרגות המתוכנן יאפשר מדרגות ללא חפיפה הוא יסכים ברצון, לגבי הליכלוך משטיפה הוא נובע מחוסר "אף מים" בתחתית הבליטה בכל מדרגה, כמובן שצריך לדרוש מהקבלן אף מים בכל המדרגות,

fireman

New member
ייתכן מאוד והמדרגות בביתם של הורייך

אינן תקניות ולכן אתם סובלים מאותן תופעות..... בדקו שמידות השלח והרום תואמות את התקן ושהאנך בין הרום לבין האף של השלח במדרגה הבאה אינו בולט מעבר למותר.

gpogoda

New member
מה??? אף מים? שלח? רום?

אפשר להאיר את עיני במושגים האלה? איך אפשר שמדרגות פשוטות אנכיות זו לזו לא יהיו תקניות אם אין להן בליטה מלפנים? תודה. ואם הקבלן לא יסכים לעשות לי מדרגות בלי הבליטה אפילו אם זה בתקן, האם יש לי פתחון פה כנגדו? (הוא באופן עקרוני לא מסכים לשום בקשה.)

fireman

New member
מורה נבוכים

אף מים - חריץ דק מתחת לקצה התחתון של השלח, אותו קצה בולט שהזכרת בהודעתך... החריץ הזה אמור לגרום לכל מה שנוזל\נשפך על המדרגה לטפטף למטה ולא להצטבר מתחת לאותה בליטה. שלח - החלק במדרגות שדורכים עליו רום - החלק האנכי במדרגות כל מדרגה מורכבת משלח ורום. מהלך מדרגות תקין הוא מהלך התואם את הנוסחא הבאה: 2a+b=61-63cm a - רום (גובה) b - אורך השלח 2 רומים + אורך השלח צריכים להיות בין 61 ל63 ס"מ למדרך הרגל אם התוצאה המתקבלת היא פחות מ61 או יותר מ63 מדובר במהלך מדרגות שאינו תקני\נכון לגבי הקבלן....כל עוד את זו שמשלמת והדרישות שלך תואמות את דרישות התקן הוא נדרש לעשות זאת, הוא עובד אצלך, לא את אצלו.

gpogoda

New member
תודה../images/Emo140.gif

על התשובה המפורטת. עכשיו הכל מובן. אני בונה בפרוייקט, לכן אי אפשר להגיד שהקבלן עובד אצלי. הוא בגישה של - "יש תכנית ושכולם יבנו עפ"י התכנית. פה זה לא בנה ביתך." כל שינוי שהצלחנו לגרום לו לבצע (אפילו שיש מפרט שינויים) עלה לנו ביזע ובדמים מרובים.

fireman

New member
טוב, באיזשהו מקום הוא צודק

זה בהחלט לא פרוייקט בנה ביתך אם כך.

nir ariel

New member
מה שכן אני ממליץ לך

מה שכן אני ממליץ לך ולכל מי שקונה בית בפרויקט לשכור שירותי פיקוח בניה כדי שישמור עליך וידאג שלא תגיעי למצב של תביעות משפטיות נגד הקבלן עקב ליקויי בניה. לצערנו - אחוז ניכר מהתביעות המשפטיות בנושא ליקויי בניה הם תביעות נגד קבלנים בפרויקטים, הליך התביעה נגד קבלנים גדולים הוא ארוך ומייגע, יכול להמשך על פני הרבה שנים של סבל ועוגמת נפש וגם אם זוכים זה אף פעם לא מכסה את הנזק האמיתי שנגרם. וכראיה לכך פשוט תקישי בגוגל "פסקי דין בליקויי בניה", תקראי ותווכחי. לרבים מאיתנו בניית בית זו העסקה הכלכלית הגדולה בחיינו וחכם יותר למנוע מאשר לפתור. בברכה ניר אריאל זה שחוסך לך כסף וכאב לב במהלך הבניה.

למעלה