מדפסות A3, מי מבין?

• פותח הנושא mamby
  • פורסם בתאריך

mamby

New member
מדפסות A3, מי מבין?

אחותי רוצה לקנות מדפסת A3 וקיבלה המלצות על HP ןאפסון. האם הרמה מקבילה למה שקורה בתחום מדפסות ה A4 או שלא? מי מכיר? מה מומלץ? מה ידוע לכם בנושא הדיו, האם עובדים עם אותן מחסניות? שמעתי אמירות שבאפסון רצוי לנקות את הראש לפני הדפסה עם הרבה צבע, אחרת היא מורחת את הצבע. אם יש תובנות בנושא דיוק צבע (עד כמה שניתן בהדפסה כזו...)

yairon

New member
hp1220

היי אני עובד עם hp1220. יש לה מכליות צבע זהות לדגמים של a4 של hp. אם תוכלי לפרט מה תרצי להפיק מהמדפסת שלך זה יעזור.

noa_f

New member
קצת קטן - מיכלים של A4, לא?

הרי שטחי ההדפסה יותר גדולים. זה אומר עלויות שוטפות יותר גבוהות! נדמה לי שיש לקנון מדפסת A3 די טובה. אבל כמו שאמרו לך: לאיזה צורך המדפסת?

mamby

New member
המדפסת תשמש לצרכי לימודים

אחותי סטודנטית לעיצוב תעשייתי, והמטרה היא לחסוך בהוצאות ובהתרוצצות של הפקת העבודות בלשכת שירות.

noa_f

New member
קצת מנסיון שלי, בימי כסטודנטית

סטודנטים לעיצוב תעשייתי מתעסקים פחות בהפקות גרפיות מאשר סטודנטים לעיצוב גרפי. לרוב, בהגשת סוף סמסטר הם מגישים כמה "פוסטרים" של שרטוטי העבודות וכו´. האם אחותך כבר לומדת? אם כן, אז היא ודאי יודעת כמה היא צריכה להגיש וכמה זמן וכסף תחסוך לה מדפסת, צריך להבין שיש הבדל לא קטן בין תוצר של מדפסת הזרקת דיו לבין הדפסת פיירי. זה טוב בעיקר לשרטוטים. אני לא בטוחה שהיא תמצא בקלות ניירות איכותיים להדפסות מרשימות, לגודל A3. (למרות שמן הסתם חבילה, שתיים יספיקו לכל תקופת הלימודים). אבל אם היא עוד לא התחילה ללמוד, כדאי לחכות ולראות: מדפסות A3 הן מדפסות יקרות. הרבה יותר ממדפסות רגילות, כיוון שהן נחשבות מדפסות "מחלקתיות" או "מקצועיות" היצרנים מרשים לעצמם שולי רווח גבוהים מאוד (במיוחד יחסית לשוק הביתי הצפוף והתחרותי). יש גם הצע קטן יותר, במיוחד למדפסות עם איכויות הדפסה פוטוגרפיות. לא בטוח אם היא תדפיס בלשכות שירות, במשך כל לימודיה, במחיר שתעלה המדפסת! יתכן מאוד שהיא יכולה להגיש את רוב העבודות (שרטוטים בעיקר), על נייר A4 ויתכן גם שבביה"ס תהיה מדפסת A3 לשימוש הסטודנטים. לבן הזוג שלי היתה בעבודה בזמנו מדפסת A3 של קנון, שהדפיסה נפלא שרטוטי מעגלים חשמליים, תמונות ככה-ככה (אבל זה היה לפני כמה שנים) ועבדה כמו סוס, עם 4 מיכלי צבע. עכשיו יש להם HP והיא לא משהו. מצד שני היא כנראה מקולקלת כבר.

yossi_maoz

New member
מחזק את הנ"ל

-בזמן שלהוציא בפיירי A3 עולה פחות מ-20 שקלים ואפשר להעלות את הקבצים באינטרנט לספק ההדפסה, לא משתלם לסטודנט להשקיע במדפסת יחסית יקרה. -האופציה השניה היא להדפיס את העבודות במדפסת A4 כ-TILING ולהדביק (במדפסות מסוימות יש אפילו הגדרה אטוטמטית בדרייבר ההדפסה לכך)

zooloo

New member
בקשר למדפסת

לי יש מדפסת של hp1700 A3 היא מדפיסה באיכות מעולה... והיא יותר חסכונית מפני שלכל צבע ראש דיו אז עם ניגמר בצבע אחד אפשר לקנות רק את הצבע שאזל ולא כמו במדפסת A4 שכשצבע אוזל צריך להחליף את כל הצבעים. יש גם אפשרות במדפסת שתהפוך את הדף לבד ותדפיס גם בצד השני.

mamby

New member
תודה לכל העונים.../images/Emo13.gif ותגובה...

אני מקבלת את הערותיכם לגבי הספק אם זה משתלם. אבל זו החלטתה, והיא רק ביקשה ממני לבדוק המלצות מה עדיף לאחר שהחליטה לקנות. היא תתחיל שנה ג´ באוקטובר וכנראה כבר ראתה שההוצאות שלה על לשכות שירות הן גבוהות, וגם ההתרוצצות שכלולה בזה "גובה" ממנה הרבה. אשמח לשמוע בכל זאת הארות נוספות אם יש - אפסון מול HP. תודה בכל מקרה! (אני מתחילה גם השנה ללמוד הפקות דפוס, ואני יודעת שלא אקנה אפילו A4... אבל אני במצב שונה קצת)

למעלה