מדף

JAMES DEAN

New member
אלבום הכרזות של הקולנוע הישראלי 1913-2004

ספר מומלץ לכל חובב קולנוע ישראלי ובפרט.

גרשונוב

New member
יש לי אותה. זו חוברת יפהפיה

הוצאה ע"י מוזיאון חצר הישוב הישן ב2009. (ועדיין ניתנת לקניה דרך המוזיאון)

זהו קטלוג שהתלווה לתערוכה בנושא.
כמה מדוגמאות הדפוס שהוצגו שם היו מהיפות שראיתי בתוצרת המקומית.
נדיר מאוד לראות משהו מאותם חומרים מסתובבים בשוק, אך אני עדיין מקווה למצוא עטיפות של חברת הממתקים נעם.
אופטימיות קוסמית.

ג רפאל

New member
בפורום הזה ב120110

הועלה שרשור על מגזרות נייר בו הצגתי חלק מאוספי. בין המשתתפים היה גם מנשה 99

ג רפאל

New member
יש לי את2 הכרכים עם הקדשה אישית של מרדכי

נרקיס למבש"ן - שהיה מורה לאנגלית בבצלאל והיה הראשון שהריק לעברית תרגום מלא של גוליבר 1944

כ חיים

New member
ספר ישן מאד

שכבר לא יכול להוסיף לאספן מטבעות בימינו. מאז שנכתב הספר התגלו דגמי מטבעות חדשים שלא היו ידועים כשנכתב ספר זה ונלמדו תובנות חדשות לגבי מטבעות עתיקים הן יהודיים, הן מטבעות ערי א"י ואחרים.

גרשונוב

New member
מזרחי - פורצלן לעניים

תולדותיו של מפעל לתוצרת פסלוני גבס שפעל בארץ בשנות החמישים והשישים.
המפעל ייצר פיגורות קישוטיות עם אסתטיקה שאפשר להתווכח עליה, אבל ייצר אותן בהצלחה מרובה.
בנימה אישית, אני יכול לאמר שלא רק שנהניתי מהספר, אלא שהוא גם גרם לי להסתכל מחדש על העבודות של מזרחי.
מהסתייגות גדולה הגעתי למצב בו אני שוקל לרכוש עבודה לאוסף, אז אפשר לאמר שהספר משנה חיים.
למישהו יש טיגריס למכירה?

חומרי הספר הם פרי מחקרו של הדי אור, שיצא במסע במטרה לפענח את חידת הפיל המרקד.
חברו למסע גם ד"ר חיים גרוסמן, ירון גאייר ומרב פייגלין.

הספר יצא בשנת 2012 בהוצאת "אור".
גילוי נאות - יש לי עותק חתום :)

כ חיים

New member
בעניין מטבעות עתיקים

ספר נהדר של ליאו קדמן ז"ל ואריה קינדלר המיועד דוקא לאספן המתחיל. הספר יצא לאור בשנת 1963 בהוצאת "דביר" בשיתוף עם הוצאת "לדעת" וכיום נחשב לנדיר ודי קשה להשגה.
בספר יש הסברים על מטבעות עתיקים בכלל ועל מטבעות א"י בפרט, הסברים על הטיפול במטבע קיטלוגו, הסבר פשוט על ניקוי המטבע. רשימה של סדר המלכים והקיסרים היוונים, הרומים והביזנטים וכן השליטים האיסלאמיים לתקופותיהן כולל השולטנים העותמניים. ועוד הרבה חומר חשוב.

למעלה