מדף צף \ מרחף

tali8200

New member
מדף צף \ מרחף

שלום לכולם,

יש לי קיר בלוק פומיס 10 ס"מ באורך 4.1 מטר עם קירות בצדדים
ואני מעוניין להתקין עליו מדפים צפים (עם חיבור נסתר לקיר) לספרים (הרבה) ודקורציה ואולי גם טלוויזיה...
והשאלה היא איך עושים את זה?
יש מדפים כאלה באיקאה בשם LACK אבל הבנתי מהרבה אנשים שהם לא חזקים ומקבלים שיפוע, מישהו התנסה במדפים האלה?
אם אעגן אותם לקיר בעזרת ג'מבו\עוגן חץ\טירוק יפני ולא בעזרת ברגים ודיבלים רגילים האם ייתן חוזק למדף?
האם אפשרי בכלל להשתמש בעיגונים האלה במדפים של איקאה?

תודה :)

3תיתי

New member
בקשר למדפים של איקאה

מכוון שקניתי עכשיו לחברה (לבקשתה) שניים כאלה, ראוי לציין, שהם באים בשני גדלים בלבד: אורך 30 ס"מ ואורך 110 ס"מ. יש להם תליה נסתרת, אבל פייר, הם עשויים ממין נסורת, שלא נתנה תחושה טובה מי יודע מה של עמידות. לדעתי, הבעיה אינה בדרך העיגון לקיר, אלא בחומר ממנו הכינו את המדף.

gb228

Active member
אצלי קיימים כבר מספר שנים

משמשים למעט ספרים וכל מיני פריטים לא מאוד כבדים
אמנם כפי שתיתי ציינה זה עשוי מסיבית כלשהיא, אבל את התמיכה העיקרית נותן ה"מזלג" שמחובר לקיר וחודר למדפים.
הם לא מקבלים בטן, ושיפוע זו לדעתי התקנה לא טובה של דיבלים שכנראה מתחילים להשלף (כאמור, המזלג די חזק)
לא נראה לי שהם מיועדים לטלויזיה או הרבה מאוד ספרים, ובכל מקרה נדמה לי שבאיקאה מציינים את המשקל המקסימלי המותר עליהם - אם לא תחרוג, אז הם בפירוש פיתרון נוח

bpnini

New member
המשקל המותר שמופיע על המדפים הוא בין

5 ל 15 ק"ג תלוי באיך חיברת אותו לקיר. אגב יש 3 גדלים, 30, 110 ו-190 ס"מ. קניתי לפני כמה חודשים ותליתי במטבח, מחזיק לי את הטוסטר, קפה תבלינים וכד'. בינתיים לא קיבל בטן אבל אצלי הוא גם מחובר לגבס... בכל מקרה נראה לי שזה באמת תלוי בסוג החיבור, תבדוק מה בערך המשקל הכולל של מה שתרצה לשים על המדף ולפי זה תחליט, המדף עצמו באמת נראה עשוי (כמו גם כל שאר הרהיטים שלהם) ומנסורת מודבקת, אבל במדף הארוך יש יותר עיגון. בכל מקרה הייתי הולך על מדף עץ מלא עם זוויות מלמטה, נראה יותר טוב לפי דעתי...

uriler

New member
לגבי ה LACK של איקאה -

יש לנו בבית חמישה מדפים כאלו - ארבעה של 110 ס"מ ואחד של 190 ס"מ.
שלושה מהקצרים יותר שימשו כמדפי ספרים בחדר של אשתי בבית הוריה במשך כמה שנים, פורקו משם ועברו אלינו כשעברנו לגור ביחד לפני כשנתיים.

המדפים ישרים לחלוטין (בדקתי עכשיו עם פלס), למרות שהם החזיקו (ומחזיקים) לא מעט משקל.

הם מעוגנים לקיר עם ברגים ודיבלים סטנדרטיים (ניילון), פשוט חשוב להקפיד להשתמש במספיק ברגים, ארוכים ועבים יחסית (נדמה לי שלמדפים הקצרים יותר יש 5 או 6 ברגים למדף).

מר טווס

New member
גם אני מצטרף למגיבים -

המדפים האלה לא יקבלו בטן בקלות. הם חזקים למדי.

המיתלה שלהם מתחבר מצד אחד לקיר, ובצד השני (זה שפונה כלפי המדף וכלפי החדר) יש "צינורות" שחודרים לתוך המדף ומחזיקים אותו.

לכן, נקודת התורפה שלהם היא המשקל שאותו תעמיס על המדפים. אם תעמיס משקל גדול מדי, המדף יישלף מהקיר, או שהצינורות שחודרים לתוכו יישברו והמדף ייפול כמו שהוא.

בקיצור, הם לא מיועדים למשקל גבוה.

tali8200

New member
מעולה! נראה לי שאלך על זה...ועוד שאלה

אולי את החיבורים לקיר בכל זאת אעשה עם קצת יותר מברגים ודיבלים רגילים (למרות שאת הטלוויזיה אתלה כבר על הקיר וזהו)
והשאלה באיזה מבין העיגונים שהצעתי או אחרים כדאי לבחור?

מר טווס

New member
הכי כדאי לבחור -

בצורת ההתקנה שעליה היצרן ממליץ.

אם זה איקאה, אתה מקבל את כל הברגים והדיבלים שאתה צריך, והם מתאימים "בול" למדף עצמו. ולא הייתי ממליץ להחליף אותם באחרים, שאינם מקוריים.

bpnini

New member
לא מקבלים כלום מאיקאה

אני קניתי שם כבר כמה פעמים מדפים, אפילו פעם אחת לא קיבלתי ברגים לחיבור לקיר, הברגים היחידים שמקבלים הם אלו שמחברים בין חלקים במוצר עצמו

מר טווס

New member
הרכבתי פינת לימודים שלמה עם המוצרים שלהם -

כל הברגים והדיבלים שהייתי צריך, ללא יוצא מן הכלל, היו בתוך החבילות שלהם.

אין לי מושג למה, אבל ככה זה היה. ממש לפני 3 או 4 חודשים.

עומר TT

New member
הם מספקים כל מה שצריך להרכבה

למשל את מה שמחבר את הפלטה של השולחן לרגליים שלו, אתה בטוח שהם סיפקו מה שהיה צריך כדי לחבר דברים לקיר?

דדר43

New member
אני מרכיב כאלה הרבה העיקרון הוא

להשתמש בדיבלים קוטר 7 ובברגים ארוכים

לפחות 10 ברגים

וזה יוצא ישר פלס!!!!

tali8200

New member
כמה ארוכים? יותר מהדיבל?

אגב רק להבנה:
למה הדגש על האורך? זה לא הרוחב\קוטר שיותר משנה?

gb228

Active member
כי במקרה זה אתה יותר מוטרד משליפה

מאשר מגזירה
אין הרבה הגיון להשתמש בבורג הרבה יותר ארוך מהדיבל (קצת יותר ארוך זה בסדר), כי בהנחה שקדחת עמוק, והדיבל נכנס רק לחלק מהחור, אז קצה הבורג למעשה "באויר" כי אין לא למה להתפס. אם רוצים בורג ארוך משתמשים בדיבל ארוך.

למעלה