מדע מול מיסטיקה

bralon1

Member
מדע מול מיסטיקה

נכנס ישר לעניין. לעיתים קרובות ההדיוטים בנוגע למדע טוענים שבגלל המילים הגבוהות והניסוחים השונים במדע קשה להם להבין. אפשר כמובן להבין את הדברים הללו אבל קשה לי להבין את אותם אנשים שלא מבינים את המדע בטענה שהמושגים שמשתמשים בהם גבוהים מידי אבל כן מבינים את המיסטיקה והמיסטיקה מדברת אליהם יותר. לדוגמא, במיסטיקה יש שימוש רב במילים כמו אנרגיות חיוביות ועוד מילים (אני הדיוט בתחום הזה [וגם בתחום המקביל]) ועדיין אותם אנשים מקבלים את המיסטיקה למרות שגם בה יש אי בהירות (אם לא גדולה יותר מאשר במדע). יכול להיות שאפשר להבין אותם כי המיסטיקה פונה לאדם עצמו בעוד המדע פונה לידיעה הטהורה דבר שלאו דווקא מועיל לאדם מידית. מה דעתכם?

erezsh

New member
לדעתי

ההבדל הוא בין לנסות לראות את המציאות כפי שהיא, לבין איך שהיית רוצה שהיא תהיה..

זה לא רק הממדים של הטרמינולוגיה

שעושים בה שימוש. ההבדל העיקרי לדעתי, הוא שבמדע המושגים מדוייקים וחמורים בעוד שבטרמינולוגיה המיסטית המושגים גמישים ו"מתאימים את עצמם" לדובר. הבדל נוסף הוא שמושגים מדעיים ניתנים בדר"כ לכימות ולמדידה ולניסוח ביחסי סיבה-תוצאה. אני לא מכיר שיטות מקבילות בטרמינולוגיה המיסטית. אני חושב שידיעה מדעית טהורה היא זאת המאפשרת את חיינו היומיומיים כאשר המדע בא לידי ביטוי בטכנולוגיה שסובבת אותנו, ולכן השפעתו של המדע על חיינו היא מיידית לא פחות.

זה לא רק הממדים של הטרמינולוגיה

שעושים בה שימוש. ההבדל העיקרי לדעתי, הוא שבמדע המושגים מדוייקים וחמורים בעוד שבטרמינולוגיה המיסטית המושגים גמישים ו"מתאימים את עצמם" לדובר. הבדל נוסף הוא שמושגים מדעיים ניתנים בדר"כ לכימות ולמדידה ולניסוח ביחסי סיבה-תוצאה. אני לא מכיר שיטות מקבילות בטרמינולוגיה המיסטית. אני חושב שידיעה מדעית טהורה היא זאת המאפשרת את חיינו היומיומיים כאשר המדע בא לידי ביטוי בטכנולוגיה שסובבת אותנו, ולכן השפעתו של המדע על חיינו היא מיידית לא פחות.

Chief san

New member
חוסר משמעת

העיסוק במיסטיקה איננו כפוף לדיסיפלינה (נניח שהכוונה היא לשיטות עבודה ותהליכי הסקת מסקנות) נוקשה. תורות המיסטיקה הן עמומות וחסרות איזשהי הסכמה כללית כלשהי (אפילו זמנית). לכן קל יותר "לעסוק" במיסטיקה. קל יותר להשתמש במונחים מעולם המיסטיקה בלי שיבוא מומחה גדול יותר ויעמיד את הדובר על טעותו. אולי משול הדבר לדיבורים על מזג האוויר (חם, קר, לח, יבש) הנגישים לכל אדם והמשמשים את רובנו לעומת חיזוי מזג האוויר (לחצים ברומטרים, טמפרטורה יבשה וטמפרטורה רטובה, כיווני ועצמות רוחות, מהירות, כיוון וטמפרטורת זרמים אוקיאנים, צילומי לווין ומודלים מתמטיים) שרק יודעי דבר יכולים לעסוק בו.

מדע מול מיסטיקה

המיסטיקה היא ידע בלתי-אמצעי - חוויה, בעוד המדע הוא עיבוד של הנסיון- זאת ההבחנה שעושה הֵגל.

למעלה