מדעי הרוח

The Wayfarer

New member
מדעי הרוח

הי, שלום לכולם וערב טוב. שמי אנדרי ואני סטודנט באוניברסיטת ת"א בפקולטה להיסטוריה כללית וארכיאולוגיה לתואר ראשון. אני בבעיה מאוד גדולה- כולם אומרים שזה התחום שלא שווא ללמוד אותו ואין בו עבודה בכלל, ואם מוצאים משהו אז עם סחר מאוד נמוך, אפילו אחרי MA ןPhD כמעט ואין(בחוג שלנו למרות זאת לומדים כדי הרבה סטודנטים). נורא התבעסתי אחרי השמועות האלו, ואני מרגיש שמדעי הרוח זה התחום היחיד שאני אוהב אותו וטוב בו. חשבתי גם על התחומים שהם פחות או יותר קרובים לתחום כולל פסיכילוגיה וסוציאולוגיה, אך אומרים שגם בהם אין פרנסה. אני אשמח מאוד אם מישהו יתן לי איזה רעיון, כבר נמאס לי להיות בדיכאון. P.S. בתור אפשרות נוספת לבחירה- רציתי לשאול בנוגע לתחום טיירות: איזה מסלול לימודים יש למדריך טיולים וכמה אפשר להרוויח? האם ניתן לעבוד לאחר סיום תואר אקדמאי? מה מקומות עבודה נוספים בתחום הטיירות הקשורים בהיסטוריה, ארכיאולוגיה ועוד?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
ממש לא מדוייק!!!

אם אתה כותב שמדעי הרוח זה התחום שאותו אתה רוצה ללמוד- לך על זה!!! תחום ההיסטוריה הכללית היום הוא תחום מחקרי מרתק- בעיקר הפילוהיסטוריה (הפילוסופיה ההיסטורית שבוחנת מגמות לאורך ההיסטוריה). אני, באופן אישי, מכיר אנשים שלומדים לתואר ראשון בהיסטוריה ולמרות שזה לא מקצוע שנראה מכניס- הם מאושרים. אתה במקביל יכול ללמוד מקצוע אחר, משני שיוכל להכניס לך כסף למחיה-אבל אל תוותר על הדבר שאתה רוצה לעשות (יש בהחלט גם אפשרויות השתלבות לאחר לימודי היסטוריה כמו דיפלומטיה, יחסים בינלאומיים, הוראה ומחקר).

michalina

New member
מספר תשובות

אמנם מאוד מאוד קשה למצוא עבודה (מנסיון). עם תואר ראשון בארכאולוגיה אפשר לעבוד בתור פקח ברשות העתיקות. העבודה קשה, עבודה בשטח, בעיקרון פיקוח באתרי בנייה לוודא שלא "דורסים" עתיקות, מדי פעם עובדים בחפירות ארכיאולוגיות וסקרים. השכר דיי נמוך אבל סביר, ותמיד צריכים שם פקחים. בקשר למורה דרך, הקורס הטוב ביותר הוא של משרד התיירות (מספר שלוחות ברחבי הארץ), קורס של שנתיים (נדמה לי) יומיים יומיים בשבוע, עם מספר קמפוסים (טיולים מרוכזים של 4 או 5 ימים). גם קשה מאוד למצוא עבודה, אבל עובדה שיש העוסקים בזה. יותר קל אם יש לך אנגלית טובה להדריך טיולים של תיירות מחו"ל בעיקר נוצרים. דרך קשה לפניך. בהצלחה.

למעלה