מדעי הקוגניציה

שרון ק

New member
מדעי הקוגניציה

משהי שמעה\ למדה\ לומדת לתואר שני במדעי הקוגניציה באוניברסיטת ירושלים ויכולה לתת חוות דעת על החוג? תודה!

עטרה ב ט

New member
"מדעי המוח" בבר אילן נראה מעניין

יותר ורחב יותר. גם התוכנית שלהם מופיעה באינטרנט באתר של בר אילן. במחלקה הבין תחומית שלהם. אצלם זה כולל: פילוסופיה, בלשנות, פסיכולוגיה, ביולוגיה ומחשבים. וכל החוג מאוד מסודר. יש להם תואר ראשון עד שלישי והם אוספים אנשים מכל מיני תחומים כדי לגבש מחשבה משותפת של אנשים שבאים מתחומים שונים זה מזה. הגישה שלהם מאוד מעניינת והם נחמדים (חוץ מהמזכירה). ביררתי שם והם שמחים לקבל מרפאות בעיסוק ומתייחסים אלינו כמי שבא מהשטח. (מה שבאמת נכון
). (כל מה שכתבתי פה הוא על סמך בירורים שעשיתי ללימודים אצלם, אבל לא נרשמתי ואני לא יודעת מה הדרישות השלמה וכו´).

גלי ק

New member
עוד מידע לגבי תכנית "מדעי המוח"

גם אני ביררתי לגבי לימודים שם והתכנית נראית בהחלט מעניינת, מגוונת והכי חשוב- מאד מותאמת אישית לכל סטודנט. מורכת מקורסי חובה בתחומי פסיכולוגיה, ביולוגיה וכו´ ומקורסי בחירה לפי נושא המחקר שלך. חשוב מאד שתדעי, אם את שוקלת להירשם לשם, שהקבלה מותנית במציאת מנחה לתיזה. את צריכה להתקשר למזכירות ולבקש שישלחו לך רשימה של מנחים אפשריים. הם שולחים רשימה ענקית של מרצים מכל התחומים ופירוט תחומי המחקר שלהם- ואת אמורה להתקשר למרצה שנראה לך מעניין, לקבוע פגישה ולנסות להתקבל למחקר אצלו. אם אני זוכרת נכון (את הבירור עשיתי בשנה שעברה..), ההרשמה מסתיימת בקרוב ואם את מעוניינת כדאי להתחיל להריץ את העניין... בהצלחה!!! גלי

תכניות שונות

כמי שלומדת בתכנית שכזו באוניברסיטת באר שבע אני יכולה קצת להוסיף על מה שנאמר עד כה: כל אוניברסיטה (אולי מלבד חיפה - שם לא בדקתי) יש תכנית דומה אבל מעט שונה. בכל אוניברסיטה דגשים אחרים - אולי בשל הרכב המרצים שלהם - לא יודעת קודם כל, בכל האוניברסיטאות מדובר על תואר שני בין תחומי. בכל האוניברסיטאות משלבים בין פסיכולוגיה או ´מדעי התנהגות´, נוירולוגיה, מחשבים, ובלשנות. באונ´ ת"א יש דגש על האספקט התרבותי - תקשורתי, באונ´ ירושלים דגש על האספקט החישובי מתמטי (בינה מלאכותית, neural networks), באונ´ בן גוריון דגש בלשני וכד´. אבל עדיין בכל אוניברסיטה מקבלים את הסטודנטים למספר שיעורי-ליבה, השלמות על פי הצורך ואחר כך תזה בהתאם לתחום העניין של התלמיד עצמו. מכיוון שאני בלשנית במקור, באופן טבעי הגעתי לבאר שבע ולתכנית שלהם היוצאת מתוך המחלקה לבלשנות ומשם קושרים קשרים עפ"י העניין או עם הערוץ המתמטי-מחשבי או עם מדעי ההתנהגות. האמת? נורא כיף!! יעל

שרון ק

New member
תודה ושאלה ליעל

קודם כל תודה על התגובות, שאלה ליעל- יש תוכנית מקבילה גם באוניברסיטת תל אביב? באיזה חוג? תודה, שרון

תשובה לשרון ../images/Emo70.gif

באוניברסיטת תל אביב, אם אני לא טועה, לימודים קוגניטיביים קשורים לחטיבה בין תחומית הנקראת ´לימודי תרבות´. הם לוקחים קורסים מפסיכולוגיה, מחשבים בלשנות וכו´ כמו בכל האוניברסיטאות. מה שמבלבל בכל העסק הוא שאפשר להגיע ללמודים קוגניטיביים דרך הפקולטות הרגילות וגם דרך ערוץ בין תחומי. כלומר, אני יכולה להרשם למחלקה לבלשנות באוניברסיטת ת"א - ודרך שם לעשות תואר בלימודים קוגניטיביים או להרשם ללימודי תרבות ולעשות את אותו הדבר. אני מניחה שדרך הפקולטות הרגילות צריך לעמוד בקריטריונים לקבלה שלהם שהם שונים (כנראה, לא בטוחה במה) מהקריטריונים של החטיבה הבין תחומית. יעל

עטרה ב ט

New member
כשניסיתי לברר באוניברסיטת תל אביב

הם אמרו לי שבעצם צריך לעשות תואר במשהו שנגזר מהתואר שלי ולעשות קומבינה. למשל: לעשות תואר שני בביולוגיה עם מנחה מפסיכולוגיה. ואז יוצא לי תואר ב"מדעי המוח". זה הרבה פחות מסודר אצלם והרבה יותר חדש. תוכנית שרק התחילה. לעומת בר אילן שאצלם זה ממש מובנה וקיים כבר כמה שנים. לא מומלץ (לפי מה שהבנתי) לעשות את זה בתל אביב.

למעלה