מדעי הקוגניציה

Wolverchenus

New member
מדעי הקוגניציה

מה צפוי למי שילמד מדעי הקוגניציה באוניברסיטה העברית? היכן ניתן להשתלב במקומות תעסוקה במקצוע בארץ?

fighter21

New member
לפי הכתוב באתר שלהם

ניתן להשתלב בחברות הייטק שעוסקות בפיתוח בינה מלאכותית. זוהי נישה מאוד קטנה בארץ. יש לזכור שזה תואר מאוד רב תחומי ואפשר לפתח אותו לתחומים רבים. תנאי הקבלה, כמו שאתה בוודאי יודע, מאוד גבוהים.

לימודים קוגניטיביים

מטרת תוכנית הלימודים היא לחשוף את התלמידים לתכנים, לשיטות המחקר ולסוגי החשיבה השונים המאפיינים את מדעי הקוגניציה, ובכך לפתח גמישות מחשבתית ומיומנות בין-תחומית שיפתחו בפני הבוגרים אפשרויות תעסוקה מגוונות. לימודים קוגניטיביים אינם מקנים מקצוע אבל מאפשרים למתאימים להמשיך במחקר וכן להשתלב בתפקידים מסוימים בתעשיית ההיי-טק, למשל להשתלב בצוות המפתח תוכנות הקשורות בלשון, לוגיקה, מוסיקה ותחומים אחרים. לשמש ככותבים של "מימשקים למשתמש" User interface , לעסוק בפיתוח בינה מלאכותית ועוד.

fighter21

New member
הכל נשמע יפה

השאלה איפה באמת אותם מדעי קוגניציה משתלבים בשוק העבודה? הרי חוץ מלהשתלב בתחום המחקר של מדעי המוח שהוא גם בחיתוליו, גם בנושא תעשיית ההיי-טק, אילו חברות בארץ אכן עוסקות בפיתוח בינה מלאכותית?

iiddoo

New member
השאלה שלך לא נכונה לחלוטין...

זה שאין הרבה אפשרויות תעסוקה בארץ ושהתחום עדיין בחיתוליו לא צריך להניא מישהו מללמוד אותו... להפך... לפעמים כניסה לתחום אוונגרדי יכולה להיראות כלא משתלמת בטווח הזמן הקצר אך עלולה להניב פירות רבים מן הצפוי בעתיד...

fighter21

New member
שלא תבין אותי לא נכון

אם היה לי פסיכומטרי 770 ובגרות ממוצע 104 אין ספק שהייתי הולך ללמוד מדעי הקוגניציה. אם כי נראה לי שזה יותר "תואר כניסה" לקראת תואר שני שאכן נותן פרנסה בתחומים שמדעי הקוגניציה מתעסקת כמו תואר שני בפילוסופיה, מדעי המוח, בלשנות וכו'.

למעלה