מדעי הסביבה

sharon212014

New member
מדעי הסביבה

היי, אני עומדת להירשם לתואר ראשון, ונכון לעכשיו אני נוטה למדעי הסביבה (באוניברסיטה העברית).

תחום הלימודים הזה מאוד מעניין אותי, אך חשוב לי לדעת האם יש ביקוש בשוק לבוגרי מדעי הסביבה? ואולי עדיף ללמוד הנדסת סביבה, או אף לפנות לתחום אחר?

הייתי שמחה לשמוע ממי שיודע, או אם תוכלו להפנות אותי לגורם שיוכל לענות. תודה!

תשובה

תחום לימודי הסביבה הוא תחום שנמצא במגמת עלייה, אם כי ישנם הרבה שלומדים אותו, כך שבעתיד כנראה יהיה
עומס מועסקים. בכל זאת, לדברים רבים יש צורך ברקע שכזה (לדעתי זה יועדף בעתיד).

תחום הסביבה מאוד מתפתח וצובר תאוצה כיום

כיום, ככל שידוע לי, למקצועות ההנדסה הסביבתית יש ביקוש בשוק ואני מאמינה שזה ילך ויגדל.
לגבי מדעי הסביבה אין לי הרבה מושג, אני יודעת שאפשר לקחת את זה למשל לכיוונים של הוראה, יעוץ, מחקר.
בעיניי זה מאוד חשוב - התרומה למודעות של הציבור לנושא הזה חשובה ביותר. השאלה היא מה הכי מדבר אלייך,
למה את הכי מתחברת.

כדי לדעת את זה, אני מציעה לך קודם כל ללמוד לעומק על המסלולים השונים הקיימים, כולל לשוחח עם בוגרים ואנשים שעוסקים בתחום,
וכך גם ללמוד על אפשרויות העשייה השונות. למרות שלדעתי מכיוון שזהו תחום דינאמי, האפשרויות ילכו ויתרחבו בשנים הקרובות.
אבל אם חשוב לך לדעת על ההבדל בין מדעי הסביבה להנדסת סביבה, חשוב לשמוע אנשי מקצוע ואיך נראה היום שלהם
ולבחור כיוון לפי מה שהכי מדבר אלייך. לא לבזבז זמן על משהו שאת לא מאוד מתחברת אליו רק כי הוא יותר מבוקש בשוק כיום.

למעלה