מדעי המחשב
שלום! קוראים לי דורון, אני כרגע בכיתה י"ב (מסיים עוד 3 שבועות). הציונים שלי בבית הספר היו לא רעים בכלל, יש לי 5 יחידות מתמטיקה וגם 5 יחידות אנגלית בציונים של 90+. אך המקצועות המורחבים שלי כוללים את ביולוגיה וכימיה שגם אותם כנראה אסיים בצורה טובה (אני מקווה, טפו טפו טפו).
עכשיו, נרשמתי לעתודה, ונרשמתי לאוניברסיטת ת"א למדעי המחשב כמקצוע מועדף, כי הבנתי שכנראה העיוון הזה של ביולוגיה לא ממש מעניין אותי. אני לא יודע מה להחליט, אני לא יודע אם זה לא מעניין אותי בגלל שככה מלמדים בבית ספר, או שבאמת אני לא רוצה להתמחות בזה. כמו כן אנ יאוהב מחשבים, וזאת הסיבה שנרשמתי למדעי המחשב (הבנתי כי זהו הבסיס לכל המחשבים), אך אף פעם לא התעמקתי במחשבים, ולא עסקתי בהם יותר מדי, חוץ מדברים שטחיים בבית וכדומה. עכשיו אני אשמח אם תייעצו לי איך זה ללמוד מדעי המחשב לאחר שאתה בא מרגע של ביולוגיה, ואף פעם לא היה לך חיבור עם מחשב (הכוונה היא שלפי דעתי לתלמידים שלמדו מחשביםושפות בבית הספר בתיכון יש יתרון מסוים)? כמו כן שאלתי היא, לאן אפשר להתפתח ממדעי המחשב של תואר ראשון, כלומר לאיזה תואר שני ניתן להמשיך? מה כולל התחום של מדעי המחשב?מה לומדים? אם מישהו יוכל להסביר או לתת קישור אני אשמח, כיוון שזה משהו חדש מבחינתי. אני מקווה שאתם מבינים כי בחרתי ללמוד את מדעי המחשב כמעט בעיניים עצומות לאחר שהבנתי כי לא מתאים לי ביולוגיה, ועל כן מפחד, מצד אחד מפחד על הבחירה שלי, ומצד שני אוהב מחשבים. מה תוכלו לייעץ לי?
שלום! קוראים לי דורון, אני כרגע בכיתה י"ב (מסיים עוד 3 שבועות). הציונים שלי בבית הספר היו לא רעים בכלל, יש לי 5 יחידות מתמטיקה וגם 5 יחידות אנגלית בציונים של 90+. אך המקצועות המורחבים שלי כוללים את ביולוגיה וכימיה שגם אותם כנראה אסיים בצורה טובה (אני מקווה, טפו טפו טפו).