מדעי המחשב.

nirshats

New member
מדעי המחשב.

שלום רב.... מאוד התרשמתי מההשקעה בפורום , ויש לי גם שאלה משל עצמי: אני כנראה מתחיל ללמוד שנה הבאה והכיוון שמסתמן הוא מדעי המחשב. התחום באופן כללי מעניין אותי , ואני מקווה למצוא בו עבודה , אבל רבים וטובים אומרים לי שאני חי באשליות , ושבכלל הלימודים באוניברסיטה מאוד משעממים גם את מי שאוהב את התחום. אני קצת מתלבט אם לא עדיף לעשות איזה קורס טכני של תכנות או משהו בסגנון , ולנסות להשתלב ולראות עד כמה בכלל צריך את התואר הזה - אבל מצד שני גם זה יכול להיות בזבוז זמן... תוך כדי ההתלבטויות הצטברו לי הרבה שאלות , ואשמח אם תענה לפחות על הרוב. לכן רציתי לשאול: 1. עד כמה הלימודים אכן עוזרים להתקבל לעבודה בסוף. 2. האם יש הבדל בין אוניברסיטה\מכללה\טכניון. 3. ממה מורכבים הלימודים (חוץ מהידע הבסיסי בתכנות) 4.מה ההבדל בין "הנדסת מחשבים" למדעי המחשב , מבחינת לימודים ומבחינת תואר. 5.מה נותן תואר במדעי המחשב חוץ מלעסוק בתחום או להיות מורה (ז"א : האם זה יכול לפחות לקצר דרך לתארים אחרים). 6. מה היתרונות (והחסרונות) של שילובים עם מתמטיקה\כימיה\ביולוגיה\פיזיקה שהאוניברסיטאות מציעות"?! תודה מראש על הכל.

מחשבים

אני כנראה מתחיל ללמוד שנה הבאה והכיוון שמסתמן הוא מדעי המחשב. התחום באופן כללי מעניין אותי , ואני מקווה למצוא בו עבודה , אבל רבים וטובים אומרים לי שאני חי באשליות , ושבכלל הלימודים באוניברסיטה מאוד משעממים גם את מי שאוהב את התחום. הלימודים קודם כל קשים ותובעניים. מן הסתם כמו בכל חוג תמצא כמה קורסים מרתקים, כמה מזוויעים, והרבה בינוניים. השאלה החשובה יותר היא האם העבודות אליהן מוליכים הלימודים מענינות ומתאימות לצרכיך. אם כן, הרי שהלימודים הם הגשר להגיע אליהן. אני קצת מתלבט אם לא עדיף לעשות איזה קורס טכני של תכנות או משהו בסגנון , ולנסות להשתלב ולראות עד כמה בכלל צריך את התואר הזה - אבל מצד שני גם זה יכול להיות בזבוז זמן... את התואר אתה צריך מאד. היום כאשר השוק תחרותי, והביקושים הצטמצמו קשה מאד לבוגרי קורסים להשתלב בעבודה. תואר ראשון הוא הכרחי לתפקידי תכנות, תכנון וכו'. תוך כדי ההתלבטויות הצטברו לי הרבה שאלות , ואשמח אם תענה לפחות על הרוב. לכן רציתי לשאול: 1. עד כמה הלימודים אכן עוזרים להתקבל לעבודה בסוף. כאמור, עוזרים. 2. האם יש הבדל בין אוניברסיטה\מכללה\טכניון. אנו נמנעים מהבעת דעה על מוסד לימודים כלשהו. 3. ממה מורכבים הלימודים (חוץ מהידע הבסיסי בתכנות) באתרי המוסדות תמצא את רשימת הקורסים הנלמדים ותאור קצר של תכני כל קורס. כדאי לקרא. 4.מה ההבדל בין "הנדסת מחשבים" למדעי המחשב , מבחינת לימודים ומבחינת תואר. הנדסת מחשבים היא תחום התמחות בתוך הנדסת אלקטרוניקה, והיא עוסקת בחומרה. בנוסף יש מסלולים למדעי המחשב ולהנדסת תוכנה. את הקשר בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ניתן להשוות לקשר שבין הנדסה כימית ללימודי כימיה. הכימיה היא מדע , והכימאי עוסק בחקר מדעי . מהנדס הכימיה מיישם את הידע הכימי המדעי בשימושים הנדסיים מכוונים. מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בכל הכללים הבסיסיים של חישוביות , הוא חוקר ומפתח אותם. הנדסת התוכנה היא תחום הנדסי- יישומי המשתמש בידע שנאגר בתחום המדעי- מדעי המחשב. תחום הנדסת התוכנה הוא תחום חדש יחסית ועודו הולך ומתגבש. מהנדס התוכנה לומד למעשה קורסים רבים מתחום מדעי המחשב ומקבל בסיס מתמטי רחב אולם בנוסף הוא לומד בקורסים המכשירים אותו להתמודד עם מערכות תוכנה, פרדיגמות תכנות ותכנון מערכות. מהנדס התוכנה נדרש לעסוק בפעילויות יחודיות כמו הערכת זמנים ועלויות של פיתוחי תוכנה, פתרון בעיות בהן נתקלים בתעשיה. 5.מה נותן תואר במדעי המחשב חוץ מלעסוק בתחום או להיות מורה (ז"א : האם זה יכול לפחות לקצר דרך לתארים אחרים). הוא יכול להוביל לתפקידי ניהול. יש הממשיכים לתואר שני במינהל עסקים , מתמחים הניהול מערכות מידע וכו'. 6. מה היתרונות (והחסרונות) של שילובים עם מתמטיקה\כימיה\ביולוגיה\פיזיקה שהאוניברסיטאות מציעות"?! התואר הנוסף יכול להשאיר תחום התפתחות אלטרנטיבי נוסף, או לאפשר להתמחות בתחום בו יש לך רקע השכלתי. כך למשל השתלבות באיש מחשבים במחקר מדעי.

למעלה