מדעי המחשב בת"א

rockbit

New member
מדעי המחשב בת"א

שלום לכולם! לאור העובדה שסף הקבלה ירד ל 679 ( אלוהים יברך את מי שקבע את זה... ) רציתי לשאול האם מובטח לי, עם ציון התאמה של 679-680, שאני אתקבל? כלומר, האם לכל מי שיש לו בידיוק את ציון ההתאמה הזה מובטחת קבלה או שזה בעצם תלוי כמה עתודאים עם ציון גבוה יותר יש? תודה מראש לכל התשובות.

uv1234

New member
בקשר לציוני ההתאמה/הסכמים למיניהם..

אני מתרשם, rockbit, שאינך יודע מה משמעותם. אמנם מדובר בספי הקבלה לאוניברסיטאות, אך הם משנה שעברה! הם מיועדים, מבחינתך, להערכת מצבך בלבד. למשל, ברפואה באוניברסיטת תל-אביב סף הקבלה עולה משנה לשנה ב-5 נקודות בערך, והשנה, אם אני לא טועה, הוא בסביבת 720-725. לעומת זאת, מדמ"ח החל במגמת ירידה, לאחר ששנה שעברה הוא היה, אם אני לא טועה, 715 (מה שעכשיו נראה לי לא הגיוני לעומת הסף שנטען שהיום הוא בערך 680, אבל אלה רק דוגמאות, מי שרוצה שיבדוק באתר האוניברסיטה). אם סף הקבלה, שציון ההתאמה שלך זהה לו כרגע (כך אני מבין) לא ישתנה או ירד שנה הבאה, סימן שהתקבלת, ואם לא אז לא. וזה מצחיק, אבל אתה תדע מזה רק בדיעבד. שום דבר בטוח לגבי קבלה/דחייה אי-אפשר לקבוע לפי ספי-הקבלה הנוכחיים. כאמור, הם משנה שעברה ומיועדים להערכה בלבד.

uv1234

New member
טעות שלי...

אבל זה מה שהתכוונתי: מבחינת המועמד, הם לשנה הקודמת לשנת תחילת לימודיו, כלומר ספי-הקבלה רלוונטיים לגביו רק ברמת ההערכה... עניין של ניסוח לקוי, אבל זה הרעיון...

metal_slug

New member
חוששני שלא הבנתי אותך...

בספרים אותם מספקת את"א, אכן סף הקבלה של השנה הקודמת, כלומר הנוכחית. באתר האינטרנט לעומת זאת, מספקים את הנתונים העדכניים לשנה לשנה אליה עומד להרשם המועמד. לפי מיטב הבנתי, אם אדם הינו תלמיד מן המניין, וציונו גבוה או שווה לציון הכתוב באתר האינטנרט, הרי שהוא יכול לראות עצמו כמתקבל. כמובן, שאני מניח שהדבר אינו חל על תלמידי עתודה, שהרי אנחנו מתחרים על מספר מקומות מוגבל.

rockbit

New member
אף אחד לא ענה לי אבל על השאלה...

האם זה שיש לי כרגע בדיוק 679, ובתנאי שציון ההתאמה לא ישתנה, מובטחת לי קבלה בטוחה?

uv1234

New member
לא מובטחת לך קבלה!

ציון ההתאמה הוא זה של השנה, שנה הבאה (בה תתחיל ללמוד) הוא יכול לעלות ואז אתה בכלל בחוץ. הוא יכול לרדת, אבל סף הקבלה לעתודאים יכול להיות גבוה ממנו ובכל-זאת למנוע ממך להתקבל... הבנת???

eitan007

New member
אני אענה לך על השאלה.

ממש ממש לא, הייתי אף מגדיל ואומר, כי הסיכוי שלא תתקבל גדול מן הסיכוי שכן, עם 679. הכל עניין של מכסה ובירוקטיה. אם נניח יש 50 מקומות לעתודאים ויש 50 אנשים, עם ציון התאמה טוב משלך, אז לא תתקבל, ולא יעזור בית דין. אתה שואל אותי בוודאי איך קבעתי את העובדה, המצוייינת במשפט הראשון. אני רק משער, יש לי מן הרגשה פנימית כזו, שלפי יש המון מועמדים ברחבי הארץ למדמ"ח והניחוש שלי הוא מספר המועמדים שיש להם 679+ גדול בהרבה מהמכסה. לפי דעתי, בשביל להתקבל אתה צריך יהיה לך 690-700. אבל אלו רק ניחושים. ד"א גם אני מועמד למדמ"ח לאת"א (ורק לאת"א), וכמועמד למועמד, אני מאחל לך הרבה הצלחה, והלוואי כי אני טועה.

TangoTango

New member
679?

היכן ראית שהציון הוא 679? בפעם האחרונה שבדקתי זה היה 690

TangoTango

New member
אבל...

ממה נובע השינוי? נרשמו פחות אנשים מן המצופה? איך זה עובד?

rockbit

New member
כנראה...לא ממש מבין גדול בזה...

בכל מקרה אני לא סומך יותר מידי על ת"א במדעי המחשב..יותר שואף לבר-אילן...

rockbit

New member
האאאייי...אני בכלל לא דתי...:)

סתם הולך ללמוד שם...לא אכפת לי ללמוד תנ"ך... ושאבס שלום גם לך!

eitan007

New member
תקשיב אחי.

אני גר 10-15 דקות נסיעה מבר אילן וזה באמת מאוד נוח לי להגיע לשם. הייתה תקופה מסויימת שבאמת שקלתי ואף החלטתי שאני לומד שם. מכיוון שאני קשור למסורת, ואוהב תנ"ך, זה התחבר לי ביחד. ברם, כשדיברתי עם אנשים מבינים, אמרו לי שמדעי המחשב בבר אילן, זה רמת מתחת לאת"א/טכניון והנוחות היחסית בהגעתי לשם היא יתרון קטן יחסית ואם לשים הכל על כף במאזניים שווה ללכת לאת"א/טכניון אם יש לי סיכוי טוב להתקבל (ואני מאמין שיש לי). עם כל הסימפטיה שלי לבר אילן, אני לא זוכר ולו הודעה אחת בפורום של מישהו ששקל ללמוד שם מלבדך. היא אולי אונ´ מעולה במקצועות הומניים, אך במדעים מדויקיים, אין לי ספק, שאת"א, טכניון ואף העברית ובן-גוריון עולות עליה. ודרך אגב, האם הינך מודע לעובדה שיש בבר אילן חוק המחייב את כל הסטודנטים הנמצאים בשטח האונ´, לחבוש כיפה ? וזה לפי דעתי מרתיע רבים מן הסטודנטים החילוניים ששוקלים ללמוד שם. ועוד משהו, אני די בטוח שטעיתי בהתחלה, כותבים זאת שאבעס שלום ! (ע"פ מה שאבא שלי סיפר לי ע´ באידיש היא מקבילתה של הסגול בניקוד הטברייני).

למעלה