מדעי המדינה

שלו א

New member
מדעי המדינה

נרשמתי למדעי-המדינה באוני´ חיפה. ביקשתי יחסים-בינלאומים ומשום מה רשמו לי בטופס מדעי-המדינה. אני מודאג מכמה סיבות: 1. מה עושים בצבא עם מדעי המדינה / יחסים בינלאומיים? אני לא רוצה לעשות את התואר סתם... 2. האם עדיף היה עליי להרשם לאוני´ בירושלים? אפשרות זו היא האפשרות השנייה אחרי רוקחות באוני´ באר-שבע. האם אתם יודעים מה התקן המדוייק ל2 המקצועות??

יוסי99

New member
היה עדיף כבר לא להרשם.. ../images/Emo18.gif

מד"מ ויחב"ל תארים מרתקים למדי לדעתי, יש אתם רק בעיה אחת קטנה. בתכלס אי אפשר לעשות איתם כלום. מקסימום להיות פוליטיקאים או קורס צוהרים במשרד החוץ. הם נחשבים, עד כמה שידוע לי לתארים שעושים אותם: א) מי שמשוגע על התחום, ורוצה לחקור אותו וכד´ ב) מי שצריך תואר ראשון קל ומעניין (הרוב) כדי שיוכל להגיד שיש לו תואר ראשון, ולהיות פוליטיקאי קטן או בינוני.. ג) לעתים יש כאלו שהופכים להיות פוליטיקאים רציניים למדי (ע"ע שי בזק) בצבא, אני מתאר לעצמי שדווקא בניגוד לאזרחות יש סיכוי לתפקידים מעניינים, אבל הייתי מנסה לברר את זה לפני שאתה מתחיל ללמוד. מן הסתם תוכל להשתלב באגף מחקר באמ"ן, לכתוב ספרות פנימית לצבא (יש ספרים שהסטוריונים, חוקרים ואנשי מד"מ כותבים לצבא, שיוצאים בהוצאת משהב"ט, ולא מפורסמים מחוץ לצבא) , הערכות מצב וכד´. לחלופין בתקשורת הצה"לית, דובר צה"ל, גל"צ, , מחלקות הסברה וקשרי חוץ למינהן וכד´.. אופציה מעניינת אבל לא בטוח שאפשרית זה במידה ותלמד יחב"ל להגיע לענף דין בין לאומי בפרקליטות הצבאית כיועץ או משהו, למרות שזו בגדול יחידה של משפטנים. כל הנאמר כאן לגבי שיבוץ צבאי הוא בעיקר ספקולציות שלי, אין לי מושג מה בדיוק הצבא עושה עם עתודאים במקצועות אלה במדויק.

שלא יז**נו לך את השכל...

אם זה מה שאתה באמת אוהב,אז תלך על זה! הצבא צריך אנשים מוכשרים בנושא! לדוגמא יש מחלקת היסטוריה בצבא שאני מכיר את ראשה... הוא נוסע בעולם ,נותן הרצאות מייעץ לצבא בכל מיני תחומים... והוא מליין. ככה שאם אתה באמת אוהב את הנושא,ואתה רואה את עצמך עוסק בו בשארית חייך ,אז תלך אל זה! פייד!

שלו א

New member
השאלה אם יש הבדל....

האם יש הבדל בין מדעי המדינה ליחסים בינלאומיים?? משום שבאוניברסיטת חיפה לא נראה לי שיש הבדל, אבל בחיפה כן. בכל מקרה, איפה עדיף ללמוד בחיפה או בירושלים? אני גר בצפון וחיפה קרובה לי יותר (זה לא השיקול המרכזי שלי). בכל מקרה, מדעי המדינה נמצא בעדיפות שנייה אצלי אחרי רוקחות בבאר-שבע. עדיין לא קיבלתי את הציון של הפסיכומטרי, ואני מקווה לטוב. בכל אופן תודה.

MuadDib

New member
שאלה קטנה: רוקחות VS השאר

השאר = יחב"ל ומד"צ רוקחות לידיעתך, זה מקצוע מאוד ריאלי - מבוסס על הרבה מאוד כימיה ומקצועות רפואיים, כל קשר בינו לבין המקצועות האחרים נראה לי מקרי בהחלט. מה אתה *באמת* רוצה ללמוד? לא ניתן להשוות מקצועות הומניים, קשים ככל שיהיו לרוקחות, שהוא מקצוע ריאלי מאוד, ויחסית קשה. לדעתי, אם באמת רוקחות זו אהבת חייך, ולא תצליח להתקבל במסגרת העתודה, לא כדאי לך ללכת למקצועות הומניים הנזכרים למעלה, אני פשוא לא מוצא איזה קשר יש בינם לבין רוקחות, או מקצוע רפואי כלשהו... מקסימום תעשה צבא רגיל, לא כזה אסון. להדפק 6 שנים עם מקצוע שאתה לא אוהב נראה לי הרבה יותר גרוע.

למעלה