מדעי המדינה

מדעי המדינה

בוקר אור לכולם!

מתלבטת לגבי לימודי מדעי המדינה בבר אילן, זה התחום היחיד היום שמסקרן אותי ברמה שאוכל לשבת וללמוד בכיף
קצת חוששת לגבי תעסוקה אחר כך. ברור לי שהביקוש לא רב כמו במקצועות אחרים ושרב המשרות לא מוצעות סתם כך בעמודי דרושים אלא צריך למצוא את המקומות הנכונים וליצור את הקשרים הנכונים

מישהו מכיר בוגרי מדעי המדינה שהסתדרו?
מישהו יכול להמליץ על שילוב טוב עם לימודי מדעי המדינה (ללא מתמטיקה...)?

תודה

yonatan1981

New member
לא

אני לא מכיר אף אחד שעשה תואר רק בגלל שזה מעניין אותו ו"הסתדר" אחר כך.
תחליט קודם כל מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול ואחר כך תבחר מה ללמוד.

אני בת...

אם לא הבנת מתוכן ההודעה הקודמת.
ועכשיו היכרת מישהו כזה.

אשמח לתגובות ענייניות ...

yonatan1981

New member
מגניב

אז את בעצם אומרת שעשית תואר רק בגלל שזה מעניין אותך ו"הסתדרת"?

עדיין לא עשיתי תואר...

ורק אומרת שחשוב *לי* לבחור במקצוע מעניין, וכשאתה מצטיין במה שאתה אוהב - אתה תסתדר.

לא כולם יכולים להצביע על העתיד שלהם ולומר אני אהיה עורך דין, או רופא, או מהנדס, או כלכלן. יש כאלה שרואים בראש רעיון או חזון - ומגשימים אותו דרך מקצוע רלוונטי שמעניין אותם.

yonatan1981

New member
טוב, יש לך כמה הנחות שגויות

זה שמשהו מעניין אותך לא אומר שתצטייני בו.
זה שהצטיינת במשהו לא מבטיח שתמצאי עבודה.
זה שמצאת עבודה לא אומר ש"תסתדרי".

האמת העצובה היא שחזונות ורעיונות לא מגשימים דרך האקדמיה.
דרך מקצוע אולי אבל זאת הבעיה בעשיית תואר במדע המדינה- זה לא נותן לך מקצוע.

חחח

אני לא רוצה לאלף אריות אסייאתים.
ובכלל, למה להתעסק בתפל ובמה שלא קשור לשאלה אלא לבחירותיי האישיות?
כנראה שכאן לא אמצא תשובות לשאלותיי המאוד ברורות.

תודה ושבת שלום.

murzik3591

New member
איזה רעיון? איזה חזון? *לא ציני*

אם יש לך רעיונות ואת רואה את עצמך בעתיד הרחוק משנה דברים במדינה בהתאם לאותו חזון שלך, אז כן זה אחד מהתארים המתאימים.
חשוב לציין שרוב האנשים בעלי רעיונות וחזון אשר רצו לשנות את הלך חיי האזרחים במדינה למדו מגוון רחב של דברים והגיעו מרקעים שונים, כך שזה לא חייב להיות התואר הזה אם זו המטרה.
הוא לא נותן הרבה, *ההצלחה(אם בכלל) תבוא בגיל מאוחר על בסיס עבודה קשה בתפקידים זוטרים שתעשי בעשור הראשון עם סיום התואר.
*הצלחה - סיפוק אישי וערכי מהישגייך.

תגובה

קודם כל, תודה רבה.

אין חזון או רעיון ברור. יכולה לומר לך שאני משרתת בקבע בחיל האוויר כבר מספר שנים ומתכננת להשתחרר בחודשים הקרובים כי לא מרגישה אפשרות להתפתח מקצועית ברמה שתספק אותי.
אני כן יודעת שהכיוון שלי בעתיד ברמה המקצועית יהיה לעבוד בשביל המדינה, כי זה הדרייב שלי, וזה משהו שהבנתי תוך כדי השירות. שזה היעוד שלי בעצם.

בסופו של דבר, נראה לי שכדי לעבוד בעתיד בתפקיד עם שליחות ויכולת השפעה רחבה, מדעי המדינה זה מקצוע שיכול להועיל ולפתח דלתות. ברור לי שיעברו שנים של התעסקות צדדית , אבל כך מתחילים. לא?

murzik3591

New member
שיהיה בהצלחה

אני בוגרת מדעי המדינה

בזבוז זמן, באמת.
להסתדר עם מדעי המדינה זה רק עם הרבה מזל, התואר הזה לא באמת נותן יתרון במקום עבודה כלשהו.
היום אני עושה תואר ראשון (שני) במשפטים.

toxic babe

New member
סליחה על הכנות

אבל גם תואר במשפטים כיום לא נותן יותר מדי. נכון שבפועל אפשר להיות עורכת דין, אך למעשה יש הרבה מאוד בוגרים ואין מספיק עבודה לכולם. רק אם יש פרוטקציות ויכולים לקבל אותך למשרד שווה לעשות את זה. אבל בהצלחה בכל אופן.

שמרית211

New member
תגובה עניינית

באקדמיה לא רוכשים מקצוע (אולי למעט רפואה, הנדסה ומשפטים), אלא השכלה גבוהה בלבד.
אפשרות מאוד מתקבלת על הדעת היא לעשות תואר ראשון בתחום שמעניין אותך ובתום הלימודים להירשם לקורס מקצועי כלשהו. (זו אופציה מאוד ראלית).
אפשרות נוספת די ראלית, היא קודם למצוא מקום עבודה שתרגישי בו נוח ולעשות את התואר תוך כדי העבודה (קיימים היום מסלולים של לימודי ערב וכן ניתן להשלים תואר בפתוחה).
כך, ברגע שתסיימי ללמוד יהיה לך רקורד תעסוקתי יותר משמעותי והמשקל של התואר יפחת..
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה,
שמרית

נ.ב-מדעי המדינה הוא תחום טיפה בעייתי ומאוד מאוד תאורטי, הייתי מציעה לך לשלב אותו עם תחום טיפה יותר מעשי כמו כלכלה, חינוך או אפילו תקשורת (רק בתנאי שאת לומדת במכללה כי באוניברסיטה לימודי התקשורת מאוד תאורטיים)

tovanot1982

New member
עצתי

את צריכה להחליט האם מה שתעשי יהיה פרקטי , האם הוא שימושי.
תפתחי מודעות דרושים , תראי מה ההיצע שיש בתחום.
אולי את מעוניינת להיות עצמאית וזו הדרך שלך להתחיל ,
אולי את מעוניינת להמשיך לתואר שניוזה המקפצה שלך?

אנשים שאומרים שללמוד לתואר זה לא חשוב , לא בדיוק צודקים אבל גם לא טועים.
יש אנשים שפתחו עסק מכלום בלי תואר והצליחו , כמובן שיש את אלה שפתחו עסק ולא הצליחו אבל
לא שומעים עלייהם.

אני בצומת דרכים בחיים שלי , בחרתי תחום לימודים בשנה שעברה והתחלתי ללמוד, אני שנה ב'
ואני יודע מראש שהמטרה שלי היא תואר שני ולכן לא כ"כ מתייחס לאנשים שאומרים לי
שאני מבזבז את זמני.

מסכים עם שמרית

גם אותי מדעי המדינה מאוד מעניינים והייתי רוצה לעסוק במשהו שקשור לפוליטיקה אבל מזמן כבר הבנתי שהאמונה שאם תלך עם הלב הכל כבר יסתדר מעצמו נכונה רק לאגדות ילדים.

לכי לקניון, חפשי לך בין הדוכנים מישהי או מישהו שנראה קצת מבוגר מכדי לעבוד בזה.. רוב הסיכויים שהוא גם הלך עם הלב בבחירת תחום לימודים. היום הוא הולך כל יום לעבוד בדוכן בקניון 10 שעות בשכר מינימום.

מצד שני, לבחור תחום לימודים נטו רק בגלל הכסף נראלי כמו בריחה לקיצוניות השנייה. לא מתקנים קיצוניות אחת בקיצוניות הפוכה.

צריך למצוא את המקום הנכון באמצע וההצעה של שמרית היא זאת שגם אימצתי בעצמי - שלבי את תחום חלומותייך עם תחום נוסף עם יותר כסף ואופציה למצוא עבודה אך כזה שמעניין אותך גם במידה כלשהי.

בהצלחה.

S u B

New member
אוניברסיטת אריאל

היי!

אצלנו באוניברסיטה יש את המסלול הדו-חוגי שמשלב מדעי המדינה עם ישראל במזרח התיכון - מסלול מאוד מעניין (מכיר חברים שם)
יש כמובן גם שילובים נוספים כמו מדעי המדינה עם תקשורת ועוד כמה אפשרויות.

אם תירצי להפגש עם יועץ בעניין, אשמח להפנות אותך.

בהצלחה!

למעלה