מדעי החיים באו"פ

aloner5

New member
מדעי החיים באו"פ

יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלו לעזור. אני בן 23 תוכניתן מחשבים כבר 6 שנים בעל תואר הנדסאי תוכנה. החלטתי לעשות תואר ראשון, אבל לא במדעי המחשב(טיפה מיותר כי יש לי הנדסאי ונסיון, לא ? ). אז ביולוגיה תמיד עניינה אותי והתואר נראה מעניין\ השאלה היא האם אני אוכל לשלב בין התואר למקצוע, כלומר לא יעזור לי בקורות חיים שיש לי 6 שנים נסיון ותואר במדעי החיים, או שכן ? שיקול נוסף הוא לעשות את התואר במדעי החיים וניהול, שצד הניהול נותן לי טיפה יותר קשר למקצוע שלי.

ביואינפורמטיקה?

כמה אפשרויות: 1. תואר בניהול- יקנה לך בהמשך הדרך יתרון כמועמד לתפקידי ניהול בתחום המחשבים בו אתה עוסק, או אופציה לעבור גם לתפקידי ניהול בתחום אחר. 2.תואר בביואינפורמטיקה- נקודת המפגש בין מחשבים לביולוגיה.בארץ ובעולם מתחזקת בשנים האחרונות ההכרה בחשיבות הנושא של ביולוגיה חישובית (ביו-אינפורמטיקה) וזאת בעיקר בגלל פרויקט פענוח הגנום האנושי והאתגרים החישוביים שהוא מציב. התחום של ביו-אינפורמטיקה מהווה את הגרעין של חברות ביו-טכנולוגיות רבות, ולכן הדרישה לכוח-אדם בתחום זה בעולם הולכת וגוברת, וגם בארץ צפוי גידול ניכר בתחום זה. בעיית כוח האדם היא חריפה מאחר שדרוש ידע בשני תחומים שעד כה לא נחשבו לקרובים: ביולוגיה ומדעי המחשב. כתוצאה מכך הוקמו מסלולי לימוד משולבים ביולוגיה-מחשבים באוניברסיטאות רבות בעולם, וניכרת דרישה, הן מהצד האקדמי והן מהתעשייה, לכוח אדם מיומן בתחום זה. נלמד ברשל"צ. בחוג למדעי המחשב תחום בביואינפורמטיקה. ראו מדעי המחשב. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 03/9634111 ת.ד.9153 שד' יצחק רבין 7 רשל"צ 75190 מכללה למינהל רשל"צ, ת"א, גבעתיים, אקדמי מידע נוסף במוסד תשס"ד בחוג למדעי המחשב מקבץ קורסים בביולוגיה חישובית. ראו מדעי המחשב. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 09/9527272 ת.ד.167 רח' נתן אלתרמן 46150 מרכז בינתחומי הרצליה מידע נוסף במוסד תשס"ד בחוג למדעי המחשב חטיבה בביואינפורמטיקה. ראו מדעי המחשב. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5211840 ת.ד.16131 אנטוקולסקי 4 61161 מכללה אקדמית של ת"א יפו מידע נוסף במוסד תשס"ד תוכנית דו-חוגית מדעי המחשב - ביולוגיה עם הדגש בביואינפורמטיקה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה למדעי החיים פרטי מסלול תשס"ד א.בחוג למדעי המחשב מגמת ביואינפורמטיקה. ב.בחוג למתמטיקה מגמת ביואינפורמטיקה מתמטית. ג. כימיה ומדעי המחשב,ביואינפורמטיקה, ביופיסיקה, ראו כימיה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הטבע, באר שבע פרטי מסלול תשס"ד טעון אישור המועצה להשכלה גבוהה. מדעי המחשב עם התמקדות בביואינפורמטיקה בשיתוף הפקולטה לביולוגיה. בהליך לקראת תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה פרטי מסלול תשס"ד במדעי החיים מסלול בביולוגיה חישובית (ביואנפורמטיקה) בשיתוף עם המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב. טעון אישור סופי של המועצה המועצה להשכלה גבוהה. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החיים, רמת גן 3. תואר במערכות מידע (בד"כ במסגרת מינהל עסקים): מסלול משולב עם המכללה למינהל. בחוג למינהל עסקים התמחות במחשבים ומערכות מידע . ראו מינהל עסקים. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5441370 אנטיגונוס 6 62664 מכללה להוראת טכנולוגיה ת"א (מיסודה של מכללה למינהל) מידע נוסף במוסד תשס"ד נלמד ברשל"צ. התמחות במחשבים ומערכות מידע - בחוג למינהל עסקים. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/9634111 ת.ד.9153 שד' יצחק רבין 7 רשל"צ 75190 מכללה למינהל רשל"צ, ת"א, גבעתיים, אקדמי פרטי מסלול תשס"ד בחוג לניהול טכנולוגיה תחום ניהול מערכות לוגיסטיות. ראו ניהול טכנולוגיה וחברות סטרט-אפ. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום או ערב תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/5026555 ת.ד.305 גולומב 52 58102 מכון אקדמי טכנולוגי, חולון מידע נוסף במוסד תשס"ד א. בחוג למינהל עסקים, התמחות במערכות מידע. ראו במינהל עסקים. ב. בחוג לכלכלה לניהול, חטיבה במערכות מידע. ראו בכלכלה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי (לא חובה לכל מועמד) 09/8983030 40250 רופין בעמק חפר, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ד נלמד במסגרת מינהל עסקים, התמחות בטכנולוגיות מידע. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 09/9527272 ת.ד.167 רח' נתן אלתרמן 46150 מרכז בינתחומי הרצליה מידע נוסף במוסד תשס"ד שם החוג: חשבונאות ניהולית ומערכות מידע. דתי לבנות. מידע נוסף ראו חשבונאות. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי או מצרף או מבחן אחר 03/7395416 ת.ד.953 אלוף דוד 187 רמת חן 52109 בי"ס גבוה לטכנולוגיה, מכון לוסטיג ר"ג/לבנות דתיות מידע נוסף במוסד תשס"ד א. בחוג להנדסת תעשיה וניהול, התמחות במערכות מידע . ראו הנדסת תעשיה וניהול. ב. בחוג להנדסת תוכנה, מסלול בין-תחומי במערכות מידע. ראו הנדסת תוכנה. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 03/7521133 אנה פרנק 12 52526 שנקר, בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, רמת גן 4. מדעי החיים- תואר ראשון לא יוביל אותך לקריירה אלטרנטיבית,הוא יותר בחינת השגת תואר ורכישת ידע בתחום ענין.

aloner5

New member
דבר ראשון תודה רבה על התשובה המפורט

ת , אך יש דבר שעדיין אינו ברור לי. מתשובך הבנתי שיש דרישה לאנשים שמשלבים בין מדעי המחשב למדעי החיים. האם לא עדיף לי להתמקד רק בתואר במדעי החיים בשל העובדה שיש לי הנדסאי תוכנה, וכן נסיון רב ? היתרון הנוסף כמובן הוא שאני אוכל ללמוד לימודי ערב באו"פ ועדיין לעבוד ולצבור נסיון נוסף.

ביולוגיה

נסיון הוא ללא ספק נתון חשוב. עם זאת, אתה ער בודאי לכך שבשוק העבודה יש יתרון בולא לבעל תואר במשעי המחשב על פני הנדסאי מחשבים. אם תרצה להחליף מקום העבודה , ענין התואר שיש לך עשוי בהחלט להשפיע. עליך לשקול את כל ההיבטים (שאני כמובן לא ער להם). יתכן שעדין נכון יותר עבורך ללמוד ביולוגיה, ביחוד אם אתה רוצה לשמור על מקום העבודה הנוכחי (וזה שקול חשוב עוד יותר במצב הנוכחי).

aloner5

New member
OK

אז אולי אני אוסיף כמה פרטים. אני משרת בממר"ם ומשתחרר עוד שנה. ואחר מכן אני הולך למצוא עבודה בתחום וללמוד בערבים(זו התוכנית בכל אופן)

aloner5

New member
אפילו נחדש לך.

המכללה למנהל- תואר במחשבים ששנה שלישית הם מוסיפים קורסים בביולוגיה (על חשבון מחשבים) כלומר זה יותר מתמתיקה וביולוגיה(פיכס). בין תחומי - יש להם רק נדעי המחשב שאחד(כן) מהקורסים הוא ביוטכנולוגיה(וזה אפילו קורס בחירה). ועוד שאלה(שמתי לב שאתה לא מציג בשום מקום את האוניברסיטה הפתוחה. יש סיבה כלשהי ? היא נחשבת פחות ?

האוניברסיטה הפתוחה

לא היה ולא נברא. אם תדפדף אחורה תראה שכאשר נשאלנו על חוגים שקיימים בפתוחה היא צוינה.

למעלה