מדעים מדוייקים

BigBlueFish

New member
מדעים מדוייקים

שלום לכולם, אני בן 23, משתחרר בקרוב משרות קבע בצה"ל. אני נמצא בפרשת דרכים בנוגע לתחום הלימודים האקדמאיים, אשר נובע ברובו מחוסר ידע. אודה לכם אם תוכל לעזור לי. אני אתחיל מהסוף להתחלה. תחום העניין העיקרי שלי הוא מדעים מדוייקים, רוב שנותיי עסקתי בהנדסת תוכנה באופן די מקצועי אך כעט אני יותר מתעניין בהנדסה רפואית. אם לצמצם את תחום העניין, אני מתכוון בעיקר לפיתוח מכשור רפואי עם דגש על השתלים תוך-גופיים (קוצבי לב, לדוגמא) או בהקשר לחקר המוח. אני יודע שאני אולי קצת ספציפי מידי, אז אם לסכם מה שמעניין אותי הוא השילוב בין אלקטרוניקה וביולוגיה רפואית. תחילה התעניינתי בלימודי ביו-טכנולוגיה, אך לאחרונה למדתי שעיקר העיסוק בפקולטה זו הוא בגנטיקה (שגם מעניין אותי מאד), אך בעיקר שימוש באורגניזמים לפתרונות רפואיים - מה שרחוק מאד מתחום העניין שלי. יש לכם רעיונות? דבר חשוב נוסף הוא, שעיקר העניין שלי הוא במחקר. כמובן שגם פיתוח או יישום מעניין אותי מאד, אך אשמח לשמוע על תחומים דומים שבהם יש קרקע לעבודות מחקר מקיפות. תחום נוסף שאני מכיר ומתעניין בו הוא הנדסת אווירונאוטיקה. אך למיטב ידעתי, אפשרויות המחקר בתחום זה מצומצמות מאד (בעיקר בארץ, מכוון שאנו לא מפתחים כלי-טיס). ולכן חשבתי אולי על תחום הנדסת-חלל, אך אני לא בטוח כמה ביקוש יש לתחום, ואם זה לא בכלל מדע בדיוני. תודה מראש לכולם על העזרה!

ביורפואה ומדעי המוח

נדמה לי שאתה מתכוון לתחומים של הנדסה ביורפואית או מדעי המוח הנלמד באת"א ובבר אילן. תכנס לאתרים של המוסדות ותבדוק את ההתמחויות הספציפיות במקצועות אלה וגם בהנדסת אלקטרוניקה וחשמל. הנדסת חלל והנדסת אווירונאוטיקה הם אותו תחום ואכן אתה צודק בנושא הביקוש. בבקשה ובהצלחה.

למעלה