מדעים, כיתה ב'.

ריטה ב

New member
מדעים, כיתה ב'.

בני לומד בכיתה ב'. מקצוע - מדעים. כעת לומדים סביבה וחושים. חלק משעורי הבית האחרונים: לענות על שאלות בעמ' X. בחוברת כתוב בערך כך (כותבת מהזכרון): "בית - היא סביבה, חצר - היא סביבה, שכונה - היא סביבה. איזה סביבות נוספות אתה מכיר?" בני ענה. השאלות הבאות: "* מה רצית לשאול על הסביבה שלך? * איזה דברים היית רוצה לדעת על הסביבה שלך? * למה היית רוצה לדעת זאת? * מה צריך לעשות, כדי להכיר את הסביבה?" קראתי את השאלות ולא הבנתי. מאיפה פתאום צצה "הסביבה שלי"? מה זה: בית, בית ספר או מה? "מה רצית לשאול" ו"איזה דברים היית רוצה לדעת" - זה לא אותו הדבר? בני לא ידע מה הוא רוצה לשאול, האמת - גם אני לא. ובקשר ל"למה" - יש תשובה יותר "אינטליגנטית" מהתשובות המתבקשות "ככה" או "כי זה מעניין אותי"? אני רוצה לשוחח עם המורה. אבל מעניינת אותי דעתכם בנדון. זה שאלות נורמליות?

מנסיוני האישי

לריטה שלום, אחד הדברים המספקים פיצוי לבעלי ADHD הוא זיכרון אסוציאטיבי. זה קורה המון אצלי ונתקלתי בכך גם אצל סטודנטים שעימם עבדתי, וגם עדות בספרות לסוג זיכרון זה. כל שאלה לדעתי לגיטימית וחשובה ובפרט עם היא מעניינת את הילד, השאלה מה הכתוב הפעיל אסוציאטיבית אצלו, וזה רק הילד יודע. לדעתי זה לא משהו שהמורה יכולה לעזור. אבל ניתןלספק לילד אשכול מעבר בין מה שענה למה שנשאל בשיעורי הבית. אני יכול לומר לך שעד היום, יש לי לפעמים תשובות לשאלה, שלא עליה נשלתי בגלל כישור אסוציטיבי. ואת יכולה לראות זאת גם בתשובות שלי בפורום, שלעיתים מחסים רק שליש מהשאלה. ורק לאחר שאני קורא שרשור תגובות, מסתבל לי שלא את כוונתי בעניין השאלה הצלחתי לכתוב. בברכה, גיל

ריטה ב

New member
גיל, סליחה, הפעם לא הבנתי אותך

הבאתי דוגמה קונקרטית וביקשתי התייחסות קונקרטית ולא כללית. אני בזמנו למדתי הוראה בבית ספר יסודי (בחו"ל) והוראת מתמטיקה בחט"ב (בארץ). ואני גם בתור "סתם" אמא וגם בתור מורה לשעבר לא מבינה את השאלות הנ"ל. בלי שום קשר ל ADHD. ואני ממש אבל ממש לא מסכימה, שכל שאלה שהיא חשובה. במיוחד לא בבית ספר יסודי. החומר הלימודי כולל שאלות צריך להיבחן בקפידה!!! לדעתי, השאלות הנ"ל מופשטות מדי (או שלא נוסחו בצורה הולמת) וגם חוזרות על עצמן. הילד לא ידע מה לענות על אף שאלה. הוא לא הבין אותן וזה לא עניין אותו. אתה יודע כמה זמן בזבזנו, כדי לענות לשאלות הללו? לבני היה רעיון אחד לשאלה 1-2 "מה היית רוצה לשאול" - "איזה דברים היית רוצה לדעת" (שזה אותו הדבר מבחינתי): "הייתי רוצה לדעת את מה שאני לא יודע"!!!
אתה יודע מה, גיל? אני אשמח לקבל את תשובותיך לשאלות הנ"ל. וכל מי שרוצה מוזמן לצרף את תשובותיו.

05 מיכל

New member
כולי הזדהות

השאלות לפעמים מטומטמות ולא מלמדות כלום. לדעתי אפשר לעודד ילד להתחמק ממשימות כאלה. אפשר לשתול לו תשובה חלקית על הלשון, שיגמור כבר וילך לעיסוקיו. מה שכן, אולי כדאי לדבר עם המורה. שתקרא את השאלות בחוברת לפני שהיא נותנת ש"ב! חוץ מזה, אפשר גם לבקש ממנה שתתן קצת בחירה, אז הילד יכול לדלג על מה שמטופש במיוחד.

פריז21

New member
זוכרת את הספר הטיפשי הזה

גם הבן שלי למד ממנו. הניסוח במיוחד של הדף הזה זכור לי במיוחד. הבן שלי ענה תשובות בסגנון "לא יודע" "לא רוצה לשאול" "לא רוצה להכיר". האמת , הצדקתי אותו לגמרי. השאלה האחרונה טפשית במיוחד לדעתי.

לורליי43

New member
אני הייתי חושבת על משהו לא

יומיומי עבור הילד בסביבה שלו. אני מבינה שהשאלה יותר מדי כללית בשבילו, ולכן אפשר לתת לו דוגמאות למה כוללת הסביבה שלו. אפילו לצאת איתו החוצה שישים לב איזה דברים יש בחוץ בניגוד לדברים שיש בבית. כמו למשל- צמחיה- סוגים שונים של צמחי בית וצמחי בר. חנויות- האם הוא מכיר את החנויות השונות. בתי ספר. רחובות וכבישים- תמרורים. איסוף זבל. הספקת חשמל. הספקת מים.

לורליי43

New member
לגבי השאלה האחרונה

כדי לדעת איך "להשתמש" בסביבה
לדוגמא- אוטובוס, מכולת, שמות רחובות וכו'.

ריטה ב

New member
../images/Emo51.gif לורליי43

נראה לי שאלו התשובות הנכונות. אני עניתי אחרת. אפילו לא חשבתי בכיוון שלך. ולדעתי החוברת הנ"ל די מופשטת: גם בשביל הילד בכיתב ב', וגם בשביל ההורה שבגלל חוסר הסברים בחוברת לא יכול לעזור לילד.

tairp

New member
בוקר טוב

מה שהוא זכור לי שהילד היה יותר קטן על השאלות האלה אבל יש בזהמשהוא לפעמים אנחנו לא שמים לב על הסביבה שאנו גריםלשלל על הבנינים עים עם גבועים איזה צורות הגגות ליד מי אנחנו גרים עים יש מפעל ליד הבית את מבינה לאיזה עים התקוונו מה קווה שהבנת אותי

מלמלה

New member
את ממש צודקת

השאלות האלה לפעמים ממש לא לענין אני במקרה כזה מסבירה לבת כתה ג שזה שאלה לא ממש חכמה אם אני ממש מעוצבנת אני כותבת הערה צינית למורה וכנראה זה לא יגמר בכיתות הנמוכות אני זוכרת את אחינית שלי כשהיתה בחטיבה שאלו אותה: "מה דעתך על ימי הבניים?" היא ענתה - "דעתי על ימי הבניים טובה מאוד"

למעלה