האמת, שלא נראה לי שיש לזה משמעות. עד כמה שאני זוכרת גם עינב הייתה מדלגת על איזה שהוא מספר מסוים קבוע אבל אני כבר ממש לא זוכרת איזה. תני לו זמן והוא ילמד את כל המספרים לפי הסדר. ותזכרי את ההודעה הזאת כשהוא יבוא אלייך יום אחד ויבקש ממך בגאוה להקשיב איך הוא סופר עד 100
אם שואלים אותה מה בא אחרי שש, היא יודעת ששבע, ואחרי שבע, שמונה, אבל בספירה רצופה (והיא ממש סופרת, לא רק מדקלמת מספרים) - אין שבע, גם אם רגע לפני כן דיברנו עליו. בעיני זה בעיקר מצחיק, ולא יודעת על משמעות לעניין.
יש גם עוד קטע : כמה אצבעות? (אני מראה אחת) אחת. כמה עכשיו? (אני מראה שתיים) שתיים. ועכשיו? (אני מראה שלוש) הרבה.. רק כשהוא מתחיל למנות אותן (אחת, שתיים שלוש..) הוא יודע לזהות יותר משתיים. מעניין מתי מתחילים לזהות כמות בלי להתחיל למנות.
וגם עופר היה די איטי בזה. ושניהם באו אחרי יהודה שבגיל שנתים ספר (בלי לדבר - רק בשפת הסימנים) עד עשר, ובגיל ארבע כבר עסק בחיבור וחיסור של מאות בע"פ. לקח לי זמן להזכר שגם ישראל לא היה מעולה בארתמטיקה בגיל 4 והיום הוא ממש בסדר, ומבין יפה את המספר. למה אומרים לא להשוות ילדים? הנה השוותי ונרגעתי.
באופן קבוע על שש, זה קורה כשהוא סתם סופר. כשאני מבקשת ממנו לספור משהו לדוגמא כמה עוגיות יש בצלחת. הוא ממש משתולל עם המספרים, עובר עוגיה עוגיה אבל לכל עוגיה מצרף כמה מספרים כלומר : בעוגיה הראשונה הוא באחד, בשניה הוא כבר בשתים-שלוש, בעוגיה השלישית בארבע-חמש ובעוגיה הרביעית הוא כבר בשבע-שמונה...
בתחילת הדיבור, היה נראה שאוריין לומד ממיתר ולא מאיתנו. הוא שיבש את השיבושים שלה... גם המילה המובהקת הראשונה, בהפרש של מספר שבועות (נדמה לי) היתה זהה ("תודה").
לספור זה לשנן את המספרים בע"פ לפי למידה, כמו שלומדים לדקלם שיר (בגילאים האלה הם אלופים בללמוד בע"פ). למנות זה להבין את המושג של ספירה, ולשייך מספר לפריט. נמרוד (בן שנתיים) למשל, סופר עד 10 בלי להתבלבל, אבל כשאנחנו מונים משהו, הוא אמנם משייך רק מספר לפריט מסוים, אבל ממשיך לספור גם אחרי שהסתיימו הפריטים...
בעברית - עד 13 ואחר כך פוסחת ומדלגת על כמה ומכריזה: "עשרים!!". אני חושבת שהיא יודעת את זה כי עד עכשיו גרנו בבתים עם מכסימום 13 מדרגות. באנגלית - עד 16 (אני כמעט בטוחה שזה בגלל שהפרק של רחוב סומסומם על מספר 16 היה מאוד מוצלח) ביפנית - עד 19. זה מהגן, ואין לי מושג איך היא למדה את זה |