מדי קבע

LordNor

New member
מדי קבע

קצין - אחרי כמה שנים בשירות חייבים ללבוש מדי קבע (בנוסף לכך שלובשים אותם בדרגת סרן) ביקשו ממני כמה פעמים להחליף את המדים ואני מסרב בתוקף - פשוט שונה את מדי הקבע של חיל האוויר.

Future has past

New member
זה באמת שאלה מעניינת

במיוחד כשחייבים לקנות אותם ( אומנם בנקודות אבל עדיין) לא נראה לי שיכולים להכריח אותך כל עוד לא הגעת לדרגת סרן\רס"ל

deathcaster

New member
תגובה

מה זאת אומרת ? ברגע שקיבלת סרן או רס"ל , עליך להחליף את המדים... ואם תמשיך להתחכם - בהחלט ניתן להעמידך לדין על כך.

Humbug

New member
אין לך אפשרות היום לרכוש.

אם תלך לצר"צ תה"ש ותבקש תדפיס נקודות, תראה שכתוב שאתה לא זכאי לרכוש מדים חדשים. ברגע שתהיה זכאי (לאחר קבלת סרן) תוכל לרכוש, ורק אז אתה צריך. שונים הם טייסים, שבגלל קיצור הפז"מ בין הסגן לסרן הצבא החליט לחסוך ומיד בסוף הקורס הם יכולים לקנות מדים (אע"פ שהם עדיין סגן).

LordNor

New member
לא בדיוק...

בתדפיס לא היה רשום דבר לגבי הזכאות למדי קבע. אני כולה סג"מ טרי בקבע, ולמרות הכל ביח' ניסו מס' פעמים לשאול למה אני לא מחליף...זה נהוג אצלם שאנשי קבע יסתובבו במדים חדשים ייצוגים.

Humbug

New member
בתדפיס במר"צ כתוב.

אם לא כתוב - סימן שאתה יכול לרכוש. קצת לא הגיוני, היות ורק מי שהייתה לו זכאות לפני (רס"ל לדוגמא שיצא לקק"צ) או מי שסיים קורס טיס או מי שזכה בקיצור פז"מ משמעותי בין הסגן לסרן - רק אלו יהיו זכאים למדי הקבע.

hayonkoby

New member
אין יותר הגבלה על קניית מדים חדשים

ביטלו את המושג "זכאות" , ואפשר לקנות מדים חדשים ללא מגבלה.

Humbug

New member
לא. בוא נפריד.

יש את הזכאות מלפני 4-5 שנים, בתקופה שהצבא רק עבר. בתקופה הזאת לכל אחד שהייתה לו אפשרות לרכוש מדים חדשים הייתה זכאות למספר מוגבל של סטים (3 מכנסיים, חולצה קצרה ושתי חולצות ארוכות). חוץ מזה, יש זכאות כללית. האם הוא רשאי בכלל לרכוש מדים כאלו (בלי הגבלת כמות... כמובן במסגרת הנקודות שיש לו). מי שמתחת לדרגת סרן או רס"ל לא מקבל בכלל את האפשרות להשתמש בנקודות המדים שלו לצורך רכישת מדים חדשים. כמו שציינתי, יש מספר חריגים בנוף הזה, בינהם מי שהיה רס"ל טרם יציאתו לקק"צ, מי שסיים קורס טיס (או חובלים כמדומני). ומעט מאוד חריגים נוספים (כמו תזמורת צה"ל לדוגמא...)

ההגדרה אומרת

שצריך להחליף למדי הקבע החדשים בקבלת דרגת סרן או רס"ל, כאשר יש יתרת שירות של חצי שנה לפחות מיום קבלת הדרגה. מכיוון שאתה סג"מ- אינך חייב ללכת עם מדי הקבע החדשים. ומעבר לזה- אם תגיע לקנות מדים בחנויות המכר של המדים ויש לך פחות מיתרת שירות של חצי שנה- לא יסכימו לתת לך מדים (ולא משנה כמה נקודות יש לך בכרטיס)!! לצערי נאלצתי לחוות את זה על בשרי כשעליתי דרגה לפני כמה חודשים...

למעלה